Olifanten Mapungubwe

Reis 2257: Zuid-Afrika & Mauritius 1

  • Twee stille nationale parken
  • Privé-safari op een afgelegen plek
  • 4 wildritten per persoon inbegrepen
  • 4 nachten in Kruger NP
Paradis Beachcomber - Strand

Reis 2259: Mauritius & Zuid-Afrika 1

  • Eerst uitblazen in een luxe strandhotel
  • Dan iets van de cultuur van Mauritius zien
  • Zelf rijden door Krugerpark
  • Privé-safari met 4 wildritten p.p.

Waarom de combinatie Zuid-Afrika en Mauritius?

Zuid-Afrika is al een bekend vakantieland en dat is niet voor niets. Bijna alles waar Afrika om bekend staat kunt u er vinden: prachtige landschappen, veel verschillenden bevolkingsgroepen, een fascinerende geschiedenis, goede safarimogelijkheden, prima wegen en accommodaties. Er zijn ook prachtige stranden maar in onze zomer (dus hun winter) is het weer daar niet altijd optimaal. Op Mauritius is dat anders en daarom wordt een rondreis door Zuid-Afrika en Mauritius vaak gekozen als een strandverlenging aan het einde van de reis belangrijk voor u is. Of natuurlijk omdat u gewoon benieuwd bent naar het exotische Mauritius. Voorwaarde is wel dat u niet opziet tegen een behoorlijk reistempo met een lokale vlucht tussendoor en u graag steeds opnieuw nieuwe plaatsen ontdekt.

Een prachtige safari gevolgd door een ontspannen verblijf aan het strand – een ideale combinatie voor velen!

Vliegen tussen Zuid-Afrika en Mauritius

Mauritius ligt op ongeveer 3,5 uur vliegen vanaf Johannesburg. Na uw verblijf op Mauritius hoeft u niet terug te vliegen naar het vasteland van Afrika, maar kunt u via Parijs rechtstreeks terug naar Nederland. Omdat Mauritius iets noordelijker ligt dan Zuid-Afrika en op dit kleine eiland het klimaat sterk onder invloed staat van de warme Indische Oceaan, is het er warmer dan in Zuid-Afrika. Dat komt vooral goed uit als u in de ‘winter’ periode reist, dus in onze zomervakantie. Voor een safari in Zuid-Afrika is dat de beste tijd maar het is te onbestendig voor een strandverblijf. Op Mauritius kunt u daarentegen wel goed terecht.

Rondreizen Zuid-Afrika Mauritius - Strand Zilwa Attitude

Vrijwel het hele jaar door mooi strandweer!

Wat is er te doen in Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika wordt soms ‘de wereld in één land’ genoemd en dat klopt zeker. Werkelijk alles wat een reiziger zou willen doen of zien is er: prachtige landschappen, zowel binnen als buiten de nationale parken; uitstekende en betaalbare safari mogelijkheden; cultuur en geschiedenis; ontzettend veel leuke accommodatie voor elk budget; prima eten en drinken; actie in de vorm van paardrijden, bergwandelen, kajakken, fietsen. Of juist muisstil zitten in een observatie hut in de hoop op het zien van bijzondere dieren en vogels die komen drinken. Omdat er zo veel te doen is tijdens een rondreis door Zuid-Afrika en er zoveel bezienswaardigheden zijn, zult u voor de meeste rondreizen Zuid-Afrika & Mauritius wat betreft het Zuid-Afrika gedeelte waarschijnlijk keuzes moeten maken. Graag laten wij de mogelijkheden zien en helpen wij u bij het afwegen van de opties.

Rondreizen Zuid-Afrika Mauritius - Olifanten op onverharde weg Kruger NP

In het Kruger National Park kunt u zelf rondrijden en op zoek naar dieren, maar u kunt er ook voor kiezen om volledig verzorgd in een nabij gelegen safari lodge te verblijven (of een combinatie van de twee).

Wat is er te doen op Mauritius?

Na enkele uren vliegen over de uitgestrekte oceaan is het een klein wonder om ineens een groene stip te ontwaren die langzaam groter wordt. Dat is Mauritius, de Afrikaans/ Indiase/ Europese smeltkroes van culturen – beter bekend als één van de beste strandbestemmingen ter wereld. Rondom de gehele kust zijn hotels en appartementen gebouwd, terwijl in het binnenland suikerriet- en theeplantages, afgewisseld met dorpen en stadjes, het landschap bepalen. Bezoekers komen naar Mauritius allereerst voor het strand en de goede hotels. Als u van watersporten houdt, zoals zeilen, windsurfen, duiken en vissen, is Mauritius ook een uitstekende keus. Maar er zijn ook verrassend veel andere excursiemogelijkheden en in het zuiden van het eiland is er bovendien nog ongerepte natuur waar de actieve reiziger zijn hart kan ophalen. De vele mogelijkheden op relatief korte afstand van elkaar maken vakanties op Mauritius ook erg geschikt voor familiereizen met kinderen en volwassenen van verschillende leeftijden/generaties (van 0 tot 80) en met uiteenlopende wensen.

Rondreizen Zuid-Afrika Mauritius - Watersport suppen Zilwa Attitude

Op Mauritius zijn vele watersporten mogelijk, varierend in adrenaline-gehalte.

Waar verblijven op Mauritius?

Van oudsher is het drukste gedeelte de noordwestkust, hoewel er door de vorm van de kust (met veel baaien) ook daar bijna overal voldoende ruimte is. Het is in ieder geval een goed beschutte plek en ook geschikt voor de bezoeker die wat meer leven in de brouwerij wil. De oostkust heeft de breedste en mooiste stranden, maar in de ‘winter’ (juni-sep) kan het daar harder waaien en is het beter om naar de andere kant van het eiland te gaan. De zuidwestkust is mooi en dichterbij natuurgebieden, maar er zijn voornamelijk grote resorts. De zuidkust is het laatste ontwikkeld en heeft enkele grote, internationaal gerenommeerde, hotelopties. Behalve hotels, kunnen wij op veel plaatsen op het eiland ook appartementen aanbieden. Dit is budgettair aantrekkelijk en een prima optie als u wat meer vrijheid wilt wat betreft maaltijden e.d.

Rondreizen Zuid-Afrika Mauritius - Appartement O'Biches

Op Mauritius zijn er ook diverse goede opties voor wie graag zelf-voorzienend is en in een appartement wil verblijven.

Rondreis Zuid-Afrika en daarna Mauritius of andersom?

Sommige reizigers willen liever eerst naar Mauritius en daarna pas naar Zuid-Afrika. Dat kan natuurlijk want onze reizen zijn maatwerk. Deze volgorde kan bijvoorbeeld passend zijn als u op huwelijksreis bent of als u eerst wilt uitrusten voordat u de rondreis vervolgt in Zuid-Afrika. Al uw wensen (en eisen) proberen wij in te passen zodat wij uitkomen bij de perfecte maatwerkreis voor uw gezelschap.

Rondreizen Zuid-Afrika Mauritius - Kruger National Park, leeuwen na het eten

Eerst safari en dan strand of andersom? De keus is aan u!

Waarom een Afrika reis boeken bij Out in Africa?

Al meer dan 25 jaar organiseren wij mooie Afrika rondreizen op maat naar alle landen in zuidelijk en oost Afrika en naar Mauritius, de Seychellen en Zanzibar. In Zuid-Afrika werken wij rechtstreeks samen met de bestemmingen in ons netwerk en op Mauritius hebben wij al jaren dezelfde lokale agent die u opvangt en wegwijs maakt. Wilt u meer weten over hoe het zo gekomen is? Bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Afrika reis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over hoe een maatwerkreis in zijn werk gaat, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.