Safari Zambia

De belangrijkste parken zijn Kafue National Park, veruit het grootste wildpark van Zambia en tevens het op één na grootste wildpark ter wereld, met een zeer afwisselend landschap, dus met veel variëteit in diersoorten en vogels. Nog meer afwisseling biedt het South Luangwa National Park,  waarschijnlijk het beste park van Zambia. Dan is er nog het Lower Zambezi National Park met veel water- en rivieractiviteiten en omliggende oerwoud, en een Zambia reis is zeker niet compleet zonder een bezoek aan Livingstone en de Victoria Watervallen bezoeken.

Out in Africa Kafue Zambia Reis VakantieAfrica South Luangwa Zambia Reis VakantieAfrica Victoria Watervallen Zimbabwe Reis Vakantie

Accommodatie Zambia

Het aanbod van accommodatie is niet zo groot als in andere zuidelijk Afrikaanse landen maar toch heeft Out in Africa op alle niveau’s oplossingen gevonden. Voor de Zambia reizen kunt u kiezen tussen zelf rijden of vliegen en tussen kamperen, normaal goede middenklasse accommodatie en exclusieve lodges. Indien u kiest voor zelf rijden kunt u starten vanuit Johannesburg of vanuit Livingstone. Daarnaast kunt u kiezen tussen kamperen (dus auto met vierwielaandrijving en volledige kampeeruitrusting inclusief tenten op het dak) en slapen in eenvoudige of middenklasse “vaste”accommodatie (dus guesthouses, lodges, huisjes, etc). Heeft u bezwaar tegen de afstanden en de matige kwaliteit van de wegen, dan kunt u beter gaan vliegen. Voor de fly-in safari’s kunt u dan nog kiezen tussen normaal goed middenklasse niveau of verblijf in de beste en meest exclusieve lodges in safari Zambia.

Out in Africa Kamperen Zambia Reis VakantieOut in Africa Flatdogs Zambia Reis Vakantie

Reisroutes Zambia

Wat betreft de route zijn er voor Zambia reizen ook meerdere opties. Starten vanuit Johannesburg is goedkoper maar kost natuurlijk meer tijd. Wel is er onderweg naar het noorden het een en ander te zien, bijvoorbeeld (in Zuid-Afrika) het noordelijk deel van het Kruger Nationaal Park, Marakele National Park, Mapungubwe National Park. In Botswana komt u langs het Tuli Block en Chobe National Park. Voor de echte héél ervaren, héél avontuurlijke self-drivers, met voldoende tijd en een goede rug, is het zelfs nog mogelijk om vanuit Zambia door te steken naar noordelijk Mozambique en langs de kust terug te rijden naar Zuid-Afrika. Reizen staan hieronder – neem contact op met u wensen, twijfels en ideeen.

De accommodaties en bezienswaardigheden in Zambia

Bekijk de accommodaties   en   Bekijk de bezienswaardigheden

2009-1-09 Kalahari 1 592 (Custom) Out in Africa - Vondelhof (8) Out in Africa - Nomad CPTCPT (21) Out in Africa - Pointe aux Biches (1)