Serengeti NP - leeuw

Reis 1403: Tanzania Safari & Strand 1

 • Privé gids en privé voertuig
 • Veel safari in diverse soorten natuurgebieden
 • Twee locaties in de Serengeti
 • Mooie strandbestemming aan het einde van de reis
Zanzibar - luierend aapje

Reis 1404: Tanzania Safari & Strand 2

 • Privé gids en privé voertuig
 • Veel verschillende safari gebieden
 • Vier overnachtingen in de Serengeti
 • Lang verblijf aan het strand van Zanzibar
Kilimanjaro - olifant

Reis 1405: Tanzania Comfortabel

 • Privé voertuig met privé gids
 • Rustig reistempo maar toch veel diversiteit
 • Mooie accommodaties op goede locaties
 • Ontspannen einde aan het strand van Zanzibar

Eerst safari, dan strand in Tanzania – of juist andersom?

Wij noemen het Safari & Strand maar Strand & Safari mag ook. Out in Africa regelt uitsluitend individuele reizen naar Tanzania die op maat worden gemaakt. De volgorde bepaalt u zelf, evenals de vertrekdatum, de lengte en het niveau van de reis. De meeste mensen willen eerst op safari en dan nagenieten op het strand. Maar andersom is ook wat voor te zeggen. Zeker voor mensen met drukke banen die vermoeid op vakantie gaan, kan het fijn zijn om eerst uit te rusten. Of voor huwelijksreizigers die eerst willen uitblazen van de bruiloft en de drukke maanden daarvoor voordat ze in het safarivoertuig stappen.

Safari en strand reizen Tanzania - Uitrusten onder de palmbomen van Zanzibar

Eerst uitrusten in een hangmat onder een palmboom op het strand van Zanzibar? Geen enkel probleem!

Safari in het noorden van Tanzania

Het noorden is erg populair omdat hier meerdere uitstekende safarigebieden liggen, sommige grenzen zelfs aan elkaar. Er zijn geen hekken dus zo ontstaat er één uitgebreid natuurgebied waar de dieren vrij kunnen migreren zoals vroeger. De bekendse nationale parken en conservation areas zijn de Serengeti, de Ngorongoro Krater, Lake Manyara en Tarangire National Park. Maar ook minder bekende gebieden zoals Arusha National Park en Lake Natron liggen in het noorden. Noord Tanzania is wat betreft het safarigedeelte in ieder geval een uitstekende keus voor de safari & strand combinatie. De landschappen in en om de Grote Slenk zijn prachtig en onderling ook verschillend, dus de kans op het zien van veel verschillende diersoorten is hier relatief groot.

Safari en strand reizen Tanzania - Luipaard in boom in Lake Manyara National Park

In het noorden vindt u een enorme verscheidenheid aan landschappen en dieren. Bijvoorbeeld in het woud rondom Lake Manyara, waar dit luipaard hoog in een boom geniet van een maaltijd.

Safari in het zuiden van Tanzania

Safarigangers en reizigers die echt bijna alle toeristen willen mijden, kiezen juist voor het zuiden. Hier zijn twee zeer grote parken, Selous en Ruaha, beide ongerept, wild en als ecosysteem nog helemaal in tact. Ook hier zijn alle bekende dieren te vinden. De landschappen zijn hier dichter begroeid (hoewel er ook open stukken zijn) dus soms is het harder werken om ze te vinden en het is ook moeilijker om er te komen. Het is in alle opzichten een minder ontwikkeld en stiller deel van het land.

Safari en strand reizen Tanzania - Boottocht Rufiji River Camp, Selous

De rivier in Selous biedt de mogelijkheid om boottochten te doen, om zo een andere kant van de bush te bekijken. (Foto: Rufiji River Camp)

Vervoer tijdens het safari gedeelte

Zelf rijden in Tanzania bieden wij niet aan. Het is bureaucratisch niet te regelen, het verkeer in de steden is chaotisch, de parken zijn niet bewegwijzerd en de wegen en paden soms zeer slecht. U krijgt dus een (privé) voertuig met chauffeur/safarigids die u overal mee naar toeneemt. Hij vindt de dieren voor u en is de vraagbaak is voor alles wat u ziet en meemaakt – een leuke verrijking van uw Tanzaniareis. Bij een kindvriendelijke reis naar Tanzania krijgt u een gids toegewezen die goed met kinderen om kan gaan. U heeft verder inspraak in de dagindeling voor zover mogelijk. U kunt bijvoorbeeld overleggen of u een lange safaridag wilt doen, of dat u juist wilt uitslapen en/of bij het zwembad wilt gaan liggen. ’s Avonds slaapt de gids in de chauffeursverblijven die bij elke lodge gebouwd zijn, dus de privacy is gewaarborgd.

Safari en strand reizen Tanzania - Bij het zwembad met uitzicht over de vlaktes van Serengeti

Een middagje luieren bij het zwembad met uitzicht over de vlaktes van de Serengeti kan ook heerlijk zijn.

Wilt u niet met een chauffeur op pad, dan is het ook mogelijk fly-in safari’s te regelen als onderdeel van uw safari & strand reis in Tanzania. U vliegt dan vanuit Arusha of Dar-es-Salam naar uw safari lodge(s) en maakt vandaaruit wildritten met de rangers van de lodges. Dit is een luxe Tanzania reis en dus meestal duurder. Bovendien ziet u minder van het land, maar als u puur om de safari’s gaat, is dit zeker te overwegen. De safarivoertuigen van de lodges zijn geheel open en de rangers zijn meestal meer gespecialiseerd dan de chauffeurs. Een combinatie is trouwens ook mogelijk: deels rijden met chauffeur, deels vliegen.

Safari en strand reizen Tanzania - Wildrit in open voertuig bij Ruaha River Lodge

Bij een fly-in safari gaat u op wildrit in een open safari voertuig van de lodge, bijvoorbeeld zoals hier bij Ruaha River Lodge.

Het strand gedeelte

De bekendste strandbestemming in Tanzania is Zanzibar, een exotisch eiland voor de kust en ideaal voor wie bijvoorbeeld een combinatie rondreis van de (noordelijke) safarigebieden en strand wil doen. Het is een koraaleiland met mooie bounty stranden, compleet met wuivende palmbomen en het warme water van de Indische Oceaan. Wel is er een groot verschil tussen eb en vloed. De oceaan trekt zich ver terug zodat er brede stranden en rotspoelen vol leven ontstaan. Met vloed komt de zee soms dichtbij. Dit verschilt overigens per locatie, wij adviseren u graag. Qua accommodaties kunt u kiezen tussen leuke hotelletjes en grotere resorts. Wilt u ook hier weer meer rust dan is Pemba, een kleiner eiland ten zuiden van Zanzibar, een goede keus. Ten slotte, als u op safari gaat in het zuiden van Tanzania dan kunt u ook op het vaste land blijven een aan de oostkust, ten zuiden van Dar es Salaam, uw strand gedeelte plannen.

Safari en strand reizen Tanzania - Zwembad aan het strand, Zanzibar

Veel lodges en hotels aan het strand van Zanzibar hebben een prachtig zwembad, dus ook bij vloed kunt u genieten van het water en het uitzicht.

Wat is de beste tijd voor een safari & strand reis naar Tanzania?

Hier moet u waarschijnlijk bepalen voor welk deel van de reis het weer belangrijker is. Tanzanaia is een groot land dus er zijn meerdere klimaatzones en er zijn ook forse hoogteverschillen. Het land ligt vrij dicht bij de evenaar. Het klimaat in het binnenland is warm en sub-tropsich en behoorlijk gelijkmatig het hele jaar door. Diverse parken liggen op hoogte en worden daarom nooit te warm. Breed gedefinieerd loopt het natte seizoen van november tot mei, maar daarbinnen is een drogere periode rondom kerst/januari en februari. De zogenaamde lange regens zijn van maart tot mei (hou er rekening mee dat ook in Tanzania de weerspatronen aan het veranderen zijn). De droge periode (‘winter’) is van juni tot oktober en wordt gezien als de beste tijd voor safari’s.

Safari en strand reizen Tanzania - Wolken op de rand van de Ngorongoro Krater

In het regenseizoen kunnen er meer wolkenvelden zijn, maar soms levert dit ook mooie taferelen op, zoals hier: het wolkendek valt over de rand van de Ngorongoro Krater, waar de buffels vredig op de bodem staan te grazen.

Aan de kust is het veel vochtiger dus de warmte is daar klammer. In de winter is het daar nog altijd aangenaam strandweer hoewel er soms koelere/winderige dagen kunnen zijn. De zomer wordt gezien als hoogseizoen voor de strandbestemmingen maar de hitte is dan echt drukkend. Daar moet je tegen kunnen, in ieder geval is er bijna altijd wel een briesje vanaf zee. Kunt u alleen op reis in een periode die niet goed uitkomt voor Tanzania, kijk dan bij onze andere Safari & Strand reizen.

Safari en strand reizen Tanzania - In de schaduw onder de palmbomen op een warme Zanzibar dag

Op de warme stranddagen op Zanzibar kunt u genieten van het briesje vanaf de oceaan in de schaduw van een palmboom.

Waarom een safari & strand reis boeken bij Out in Africa?

Hoewel we zelf uit Zuid-Afrika komen, hebben we Tanzania al jaren geleden ontekt als geweldige safari & strand bestemming in Afrika. Het weer is zodanig dat je bijna het hele jaar door binnen één land, dus zonder grenzen te passeren, deze combinatie kunt maken. Dat bespaart tijd en geld. Wij werken voor al onze Tanzania reizen samen met een trouwe en 100% local Tanzaniaanse partner. Zij kennen onze voorkeur voor kleinschalige, echt Tanzaniaanse bestemmingen. Wilt u meer weten over onze filosofie? Bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw safari & strand reis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over hoe een maatwerk Afrika rondreis in zijn werk gaat, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.