Kilimanjaro - olifant

Reis 1405: Tanzania Comfortabel

 • Privé voertuig met privé gids
 • Rustig reistempo maar toch veel diversiteit
 • Mooie accommodaties op goede locaties
 • Ontspannen einde aan het strand van Zanzibar

Een luxe safari in Tanzania?

Als klanten op zoek zijn naar “luxe” reizen in Tanzania, is onze ervaring dat dat woordje veel verschillende dingen kan betekenen. In Afrika – en ook in Tanzania – betekent een luxereis niet een reis met stedelijke luxe, zoals overdadig ingerichte hotels met een grote lobby, uitgestrekte suites met zitkamer en enorme badkamers, 24/7 roomservice, meerdere restaurants en bars en meer van dergelijke kenmerken die wereldwijd bij luxe hotels gebruikelijk zijn. Wat het wél betekent, is bijvoorbeeld:

 • Een uitstekende locatie qua wild. Liefst een locatie met water of drinkplaats en liefst meerdere bodemsoorten, vegetatie en landschappen. Dit het belangrijkste aspect als u een luxe en tevens succesvolle safari reis naar Tanzania zoekt, dus een luxe safari waarbij u ook veel ziet.
 • Geen nabijheid van andere lodges. Ook dit is heel belangrijk. Als er dieren gevonden worden, is er maar één of enkele voertuigen bij de sighting.
 • Kleinschalig. Luxe safari lodges zijn bijna altijd kleinschalig. Ook dit beperkt het aantal voertuigen en zorgt voor een intieme sfeer. Soms betekent het ook dat de 4×4 safarivoertuigen niet helemaal vol zijn, maar dat stoelen open gelaten kunnen worden.
 • Goed opgeleid personeel. Er is een groot verschil in kennisniveau tussen rangers. Zeker als u al vaker op safari bent geweest, is het leuk om met een gemotiveerde, hoogopgeleide en/of ervaren ranger in gesprek te gaan over de eindeloze complexiteit van de bush en alles wat er leeft, en ook over natuurbehoud en Afrika in het algemeen.
Luxe reizen Tanzania - De spectaculaire locatie van Ngorongoro Crater Lodge

De spectaculaire locatie van Ngorongoro Crater Lodge, op de rand van de krater met uitzicht op het meer op de bodem.

 • Comfortabele slaapunits. Meestal zijn dit constructies op palen, gebouwd met een combinatie van canvas, hout, riet en steen. Meestal staan ze een eind uit elkaar dus u heeft privacy. De kamers zijn normaal ruim, met groot bed en andere meubels, badkamer met eigen toilet en eigen douche en ook altijd een eigen zitje of terras buiten. Meestal zijn er ventilators. Echter, omdat veel safarigebeiden op hoogte liggen wordt het een groot deel van het jaar niet eens extreem warm. Als de lodge niet afgelegen ligt, is er soms airconditioning.
 • Een bijzonder gebouwd hoofgedeelte meestal bestaande uit eet- en zitgedeelte, bar, winkeltje, ruim houten terras (the deck), meestal authentiek en origineel ingericht met Afrikaanse accessoires en bijzondere voorwerpen. Vaak is hier ook een zwembadje en uitzicht op een drinkplaats.
 • Goed en gevarieerd eten en een goed voorziene bar. Maar niet een uitgebreide à la carte kaart met heel veel keus en ingrediënten die gezien de afgelegen ligging niet makkelijk aan te voeren zijn.
 • Er zijn zelfs luxe adressen in Tanzania waar u een askari krijgt. Dat is een Maasai wacht die er voor zorgt dat gevaarlijke dieren op afstand blijven.

Kortom voor de meeste mensen is dit luxe genoeg :), maar exclusief is mogelijk een beter een woord.

Luxe reizen Tanzania - Bad met uitzicht op de Serengeti bij Mbalageti Lodge

Voorbeeld van exclusief: badderen met uitzicht op de Serengeti bij Mbalageti Lodge.

Het vervoer: wilt u rijden of vliegen, of allebei?

Het is ten eerste goed om te weten dat er een rechtstreekse KLM vlucht is naar Tanzania. Wat betreft het concept “fly-drive” reis in Tanzania werkt het iets anders dan in andere landen: indien u ter plaatse een rondreis gaat maken naar meerdere bestemmingen in het land, is het in Tanzania gebruikelijk om op safari te gaan met een privé safarivoertuig met chauffeur. U vertrekt dan vanuit Aursha of Dar-es-Salam en de chauffeur rijdt u naar de verschillende adressen. U deelt het voertuig niet met andere gasten, het is een privé safari. Omdat u tijdens een rondreis (ook) over de openbare wegen rijdt, heeft het voertuig grote schuiframen en een opklapbaar dak die dicht kunnen op de langere afstanden. Wanneer u eenmaal in de safarigebieden bent, doet u ook de wildritten met uw chauffeur en dan gaan ramen en dak natuurlijk open. Voordeel van vervoer over de weg is onder meer dat u meer ziet van het (prachtige) land en ook kunnen we dan gemakkelijke variatie inbouwen in de accommodaties, bijvoorbeeld één of twee luxe adressen en de rest eenvoudiger en dus goedkoper.

Luxe reizen Tanzania - Privé safari voertuig met eigen gids

U beschikt over een privé safari voertuig met een gids die tijdens de gehele safari tot uw beschikking staat.

Een andere mogelijkheid is om met lokale vluchten direct naar de exclusieve lodges te vliegen, de zogenaamde fly-in safari’s. U wordt dan opgewacht op de airstrip(s) door de rangers van de safari lodge waar u verblijft. U maakt de wildritten met de rangers van die lodge in de safari voertuigen die bij de lodge horen. Dit arrangement staat bekend als game package. Omdat u bij de fly-in safari’s geen lange afstanden over de weg aflegt, zijn deze voertuigen helemaal open rondom, dus zonder ramen. Na het verblijf in een dergelijke lodge vliegt u dan door naar de volgende lodge, of terug naar het startpunt. Eventueel is het mogelijk beide vormen te combineren. U gaat dan heen rijden, en terug vliegen.

Luxe reizen Tanzania - Wildrit in open safari voertuig bij &Beyond Klein's Camp

Bij een fly-in safari gaat u mee met de wildritten van de lodge waar u verblijft, in een open safari voertuig, zoals hier bij &Beyond Klein’s Camp in de Serengeti.

Luxe strandbestemmingen in Tanzania: Zanzibar

Een groot voordeel van een luxereis in Tanzania is dat u bijna het hele jaar door binnen hetzelfde land een strandverlenging kunt plannen. Met één binnenlandse vlucht en zonder tijdsverlies bij grenzen, bent u al op Zanzibar of één van de kleinere eilanden voor de kust. Op het exotische Zanzibar vindt u prachtige stranden, de altijd warme Indische Oceaan en ook goede hotels, onderling heel verschillende van karakter. Er zijn grote resorts met veel kamers, meerdere zwembaden, restaurants, entertainment en wateractiviteiten, vergelijkbaar met hotels op Mauritius of in het Caraïbisch gebied. Hier zijn trouwens wél luxe kamers in de traditionele zin van het woord, dus met bijvoorbeeld airconditioning en roomservice. Is dit te massaal, dan zijn er ook meer kleinschalige boutique hotels, vaak met een Arabische sfeer, waar u kunt nagenieten van de safari. Zanzibar en het hele oosten van Afrika behoren namelijk bij de Swahili cultuur die onder invloed van zeevarende bezetters, vooral de Arabische sultans van weleer, ontstaan is. Dus ook qua cultuur is een bezoek aan de oostkust een interessante toevoeging aan de safari.

Luxe reizen Tanzania - Witte zandstranden, hangmatten en palmbomen op Zanzibar.

Witte zandstranden, hangmatten en palmbomen op Zanzibar, een heerlijke aanvulling na een luxe safari op het vasteland.

Luxe strandbestemmingen in Tanzania: Pemba

Wilt u net als in de exclusieve safari lodges vasthouden aan het contact met de natuur, dan is Pemba een goede optie. Dit is een kleiner eiland ten noorden van Zanzibar, heuvelachtig en met de natuur nog grotendeels in tact. Het is moelijker te bereiken en mede daardoor veel minder druk dan Zanzibar. Een handvol exclusieve lodges biedt hier een prachtig verblijf, inclusief veel opties voor activiteiten, waaronder prachtig duiken.

Fundu Lagoon - Uitzicht vanaf het exclusieve Fundu Lagoon op Pemba Island

Uitzicht vanaf het exclusieve Fundu Lagoon op Pemba Island.

Luxe strandbestemmingen voor of na Tanzania: de Seychellen

En dan is er nog de mogelijkheid om naar de Seychellen te vliegen. Dit ligt namelijk ongeveer op dezelfde breedte als Tanzania. U vliegt dan via Nairobi (in buurland Kenia). Deze eilandengroep midden in de Indische Oceaan is wereldberoemd om de prachtige stranden en goede hotels. Lees hier meer over de Seychellen. Al onze reizen zijn maatwerk dus een dergelijke verlenging is voor ons makkelijk in te passen. Ook is het mogelijk om uw luxe Tanzania reis te starten met het strandverblijf, en daarna pas op safari te gaan.

Luxe reizen Tanzania - Witte stranden en azuurblauwe oceaan op de Seychellen

Ook op de Seychellen vindt u prachtige witte zandstranden en een azuurblauwe oceaan.

Waarom een luxe Tanzania reis boeken bij Out in Africa?

Out in Africa is een gerenommeerde Nederlandse tour operator met Afrikaanse wortels. Uw exclusieve reis naar Tanzania is bij ons in goede handen. Met meer dan 25 jaar ervaring in het organiseren van reizen naar Tanzania en naar alle andere safari landen ‘van Kaapstad tot Kenia’) kennen wij het klappen van de zweep. Onze reizen zijn al vanaf het begin duurzaam, of in ieder geval zo duurzaam mogelijk. De bestemmingen worden hierop met zorg geselecteerd en wij werken al jaren met dezelfde betrouwbare, 100% Tanzaniaanse partner. Uw reissom blijft dus in het land en verdwijnt niet in buitenlandse zakken. Daarmee draagt u bij aan de lokale economie en het behoud van de unieke natuurgebieden van Tanzania. Onze motivatie en passie voor Afrika reizen zijn anders – wilt u meer weten over ons en wat ons beweegt, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw luxe Tanzania reis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over hoe een maatwerkreis in zijn werk gaat, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.