Lake Eyasi Safari Lodge - jongen met pijl en boog

Reis 1401: Tanzania Safari & Cultuur

 • Privé gids en privé voertuig
 • Alle bekende safari parken van noord Tanzania
 • Aandacht voor lokale cultuur en tradities
 • Een leuke mix van accommodatie niveaus en types
Serengeti NP - leeuwen

Reis 1402: Tanzania Puur Safari

 • Privé gids en privé voertuig
 • Bezoek aan bekende en minder bekende safari gebieden in noord Tanzania
 • 100% focus op safari en natuur
 • Meerdere nachten in Tented Lodges
Zanzibar - luierend aapje

Reis 1404: Tanzania Safari & Strand 2

 • Privé gids en privé voertuig
 • Veel verschillende safari gebieden
 • Vier overnachtingen in de Serengeti
 • Lang verblijf aan het strand van Zanzibar

Is een reis naar Tanzania met kinderen veilig?

We moeten eerst bespreken voor welke gezinnen een reis naar Tanzania met kinderen geschikt is. In Tanzania zijn namelijk gezondheidsrisico’s: het hele jaar door en in het hele land. Er is malaria en er zijn ook andere ziektes. Voor heel jonge kinderen is het land in de meeste gevallen dus minder geschikt. Zijn ze de peuterleeftijd eenmaal ontgroeid, dan kan een Tanzaniareis met kinderen prima, mits u een zeker risico acceptabel vindt. Dit blijft een persoonlijke keus die u het beste in vroeg stadium met huisarts, GGD of eventueel het consultatiebureau kunt bespreken. In de praktijk zien wij in Tanzania vooral reizen met kinderen vanaf een jaar of zes. Zelf hebben wij ieder geval ook in Tanzania gereisd met kleine kinderen en dat is prima bevallen! Wel hebben wij daarbij de normale voorzorgsmaatregelen in acht genomen zoals goed insmeren, de juiste kleding, goed letten op hygiëne, alert zijn op eventuele symptomen van ziekte. Dit was zelfs nog in een periode waarin geen kinderdosering voor malariatabletten bestond en dat bestaat nu wel. Echter, weet u na deze paragraaf al dat Tanzania níet de juiste bestemming is voor uw gezin, kijk dan verder op onze algemene pagina Familiereizen of Malariavrije Reizen.

Kindvriendelijke reizen Tanzania - Out in Africa reizen met kinderen, Zanzibar

Zelf hebben wij met kinderen van alle leeftijden gereisd, óók naar Tanzania en Zanzibar. We adviseren u dus graag!

Waarom is Tanzania leuk voor gezinnen met kinderen?

Tanzania is erg leuk voor gezinnen met kinderen omdat de perfecte combinatie van natuur, cultuur en strand heel goed te realiseren is zonder veel lange reisdagen. Bovendien is het heel goed bereikbaar en u hoeft u niet zelf te rijden, dus er is geen stress over vermoeidheid:

 • U kunt rechtstreeks met de KLM vliegen naar Arusha. Daar wacht uw chauffeur u op en hij laveert u door de drukke straten naar een fijn hotel met zwembad.
 • De volgende dag bent u al na enkele uren rijden ‘op safari’ in het eerste nationale park. Met de chauffeur en in uw eigen voertuig gaat u op zoek naar alle bekende dieren van Afrika, zoals leeuwen, olifanten, giraffen, zebra’s en nog veel meer. Vier beroemde safarigebieden vol dieren en vogels liggen in dit gebied min of meer naast elkaar zonder al te lange tussenritten. Voor gezinnen met kinderen raden we meestal aan een selectie te maken – het is niet nodig om alle parken te zien tijden uw Tanzania safari reis.
 • Tussen de safari’s door kunt u andere dingen doen, zoals een schooltje bezoeken, fietsen door een dorp of gewoon bij het zwembad blijven. Durft u een stapje verder te gaan dan kunt u bijvoorbeeld op bezoek bij een lokale stam waar u op jacht gaat of meer leert over hun levenswijze.
 • Ten slotte vliegt u voor een heerlijk einde aan het strand met een binnenlandse vlucht naar Zanzibar. Dit is een exotisch eiland voor de kust met prachtige stranden, een altijd warme oceaan en de bijzondere Swahili cultuur.
Kindvriendelijke reizen Tanzania - Cheetah tijdens een safari in de Serengeti

Eerst op safari…

Kindvriendelijke reizen Tanzani - Relaxen op het strand van Zanzibar

…en dan relaxen op het prachtige strand van exotisch Zanzibar.

Accommodaties in Tanzania

Er zijn vele hotels, guesthouses en safari lodges waar u uit kunt kiezen tijdens uw individuele reis naar Tanzania. Wilt u met z’n allen op één kamer slapen (of 2 kamers met een tussendeur), dan kan dat op veel plekken. Ons advies is dan wel om tijdig te boeken – dergelijke familiekamers zijn namelijk dun gezaaid. Vrijwel alle ‘vaste’ accommodaties hebben ook een zwembad en meestal ook een ruime tuin met mooie sub-tropische vegetatie waar het fijn spelen is. Houd de kinderen echter altijd scherp in de gaten – het blijft Afrika en reptielen en insecten kunnen overal voorkomen.

Kindvriendelijke reizen Tanzania - Huisjes in mooie tuin waar kinderen kunnen spelen

Er zijn verschillende accommodaties uitstekend geschikt voor kinderen, bijvoorbeeld gelegen in een mooie tuin waar kinderen fijn kunnen spelen.

Daarnaast zijn er zogenaamde tented lodges. Dit zijn safarikampen met grote, ruime tenten op vlonders met eigen douche, toilet en zitje buiten. Bij zo’n kamp hoort ook een centraal gedeelte met dinertent en bar. Veel tented lodges worden een aantal keren per jaar afgebroken en elders weer opgebouwd, meestal om de rondtrekkende dieren te volgen. Om die reden hebben ze geen zwembad, maar toch is het zeker aan te raden een dergelijk tented kamp op te nemen in het programma. In zulke accommodaties ervaart u het echte bush gevoel, ze zijn kleinschalig en het personeel is vaak ook heel goed met kinderen. De tented lodges liggen op de rand van wildgebieden zonder hekken en het kamp zelf is ook niet omheind dus dan is het helemaal zaak om de kinderen vlakbij te houden en ze niet uit het oog te verliezen.

Kindvriendelijke reizen Tanzania - Tented Lodges midden in de natuur van de Serengeti

Een voorbeeld van een tented lodge midden in de natuur van de Serengeti.

Met de kinderen naar Zanzibar

Een groot voordeel van Tanzania is dat je binnen hetzelfde land, dus zonder grensgedoe, naar prachtige stranden kunt en ook nog eens bijna het hele jaar door. Na afscheid van de chauffeur vliegt u met een binnenlandse vlucht naar de kust, waarbij Zanzibar veruit favoriet is als strandbestemming. U landt in Stone Town en het is tijdens een Tanzaniareis met kinderen zeker de moeite om daar een nachtje te blijven want waarschijnlijk hebben de kinderen nog nooit zoiets gezien. Het is een oud, door zout en wind aangetast stadje, vroeger de pleisterplaats van Arabische sultans en nog steeds met een sterke mosliminvloed. Deze zogenaamde Swahilli cultuur is kenmerkend voor de hele oostkust van Afrika tot ver in Mozambique. Er zijn overal straatjes, steegjes, winkeltjes en oude huizen van de sultans en hun harems (per verdieping woonde één vrouw met haar kinderen). Er is een markt met fruit en vis waar je je ogen uitkijkt en ook het slavenmonument is indrukwekkend. Zanzibar was namelijk tot laat in de 19e eeuw nog altijd een centrum voor slavenhandel.

Kindvriendelijke reizen Tanzania - Markt in Stone Town, Zanzibar

Markt in Stone Town.

Maar Stone Town is wel voor de liefhebbers. U kunt ook gelijk door naar het strand en dan ligt het aan uw voorkeur (en aan uw budget) welk type verblijf het meeste geschikt is. Er zijn grote strand resorts, inclusief entertainment voor kinderen, maar ook kleinere, meer authentieke hotels.

Er is groot verschil tussen eb en vloed. Het is een koraaleiland, grotendeels omringd door een rif. Op sommige plekken zijn de stranden breed, op andere delen komt de zee met vloed tot vlakbij de gebouwen en met eb trekt de zee zich dan ver terug tot achter het rif. Dan kunt u met de kids op zoek naar maritiem leven in de rotspoelen. Verder is het leuk om een spice tour te doen met de kinderen. Zanzibar was namelijk ook een centrum voor de specerijenhandel. Hier leren ze hoe vanille, kruidnagelen en vele andere specerijen groeien, ruiken en smaken. Ook dit is weer een bijzondere ervaring aan het einde van een prachtige en veelzijdige Tanzania reis met de kinderen.

Kindvriendelijke reizen Tanzania - Spice tour op Zanzibar met kinderen

Een spice tour op Zanzibar is heel interactief en dus erg leuk voor de kinderen.

Waarom een reis met kinderen boeken bij Out in Africa?

Wij bestaan al ruim 25 jaar en zijn zéér ervaren in het organiseren van reizen naar Tanzania. Out in Africa is opgericht door een Zuid-Afrikaan en een Nederlandse die door heel zuidelijk en Oost-Afrika hebben gereisd – mét kinderen tussen de 0 en 25 jaar. Ook werken wij al jaren samen met onze 100% Tanzaniaanse partners die er alles aan zullen doen om een probleemloze reis te realiseren. Zij hebben met name erg goede, geduldige en vriendelijke chauffeurs, een belangrijk onderdeel van een succesvol safarigedeelte van een reis met kinderen. Wilt u meer weten over wie wij zijn en waar wij voor staan, bekijk dan dit filmpje. Out in Africa is gespecialiseerd in  Afrika rondreizen op maat.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw reis met kinderen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over onze werkwijze, bekijk dan dit filmpje.