Serengeti NP - leeuwen

Reis 1402: Tanzania Puur Safari

 • Privé gids en privé voertuig
 • Bezoek aan bekende en minder bekende safari gebieden in noord Tanzania
 • 100% focus op safari en natuur
 • Meerdere nachten in Tented Lodges
Serengeti NP - leeuw

Reis 1403: Tanzania Safari & Strand 1

 • Privé gids en privé voertuig
 • Veel safari in diverse soorten natuurgebieden
 • Twee locaties in de Serengeti
 • Mooie strandbestemming aan het einde van de reis
Zanzibar - luierend aapje

Reis 1404: Tanzania Safari & Strand 2

 • Privé gids en privé voertuig
 • Veel verschillende safari gebieden
 • Vier overnachtingen in de Serengeti
 • Lang verblijf aan het strand van Zanzibar

Totaal relaxed op safari

Hebben jullie je globaal georiënteerd op een huwelijksreis naar Tanzania, dan is de eerste stap om jullie wensen en budget in detail met ons door te spreken. Vervolgens maken wij een uitgebreide en gratis offerte. Wij maken alle huwelijksreizen in Tanzania op maat, dus aanpassen is natuurlijk mogelijk. Als alles eenmaal naar wens is, gaan wij aan de slag en kunnen jullie je op de bruiloft richten. Na de drukke voorbereidingen en een spetterend huwelijk is het dan een heerlijk idee om in het vliegtuig te kunnen stappen en nergens meer aan te hoeven denken. KLM vliegt dagelijks rechtstreeks naar Tanzania en na aankomst staat een local chauffeur op jullie te wachten, die zorgdraagt voor een geheel verzorgde reis. Hij gaat mee tijdens het safarigedeelte en zal jullie rondrijden in jullie eigen privé safarivoertuig zodat jullie zonder verdere stress of inspanning kunnen uitblazen en genieten. De hotels en safari lodges zijn al door ons gereserveerd, evenals eventuele excursies en activiteiten. Als jullie willen eindigen op een mooi stand, is dat ook goed geregeld. Met een rechtstreekse binnenlandse vlucht ben je in een paar uur op Zanzibar of op een andere exotische locatie met prachtige stranden.

Huwelijksreizen Tanzania - Reizen met privé safarivoertuig in Tanzania

Eenmaal in Tanzania reist u met uw eigen privé safarivoertuig met chauffeur.

Populaire routes voor een huwelijksreis naar Tanzania

Voor een huwelijksreis naar Tanzania wordt meestal gekozen voor een safari in het noorden van het land. Hier liggen meerdere, beroemde nationale parken met prachtige landschappen en met heel veel dieren. De parken zijn niet omheind en grenzen deels aan elkaar. Zo krijg je tijdens een Tanzania safari reis het prachtige, uitgestrekte savanne landschap wat je vaak op TV ziet. Al snel wen je aan de namen van de parken – de beroemdste zijn: de Serengeti, de Ngorongoro Krater, Lake Manyara en Tarangire National Park. Uiteraard hoef je niet alle parken te bezoeken en wil je een break van de safari’s dan zijn er ook andere mogelijkheden, bijvoorbeeld een bezoek aan dorpen en lokale gemeenschappen waarvan sommige nog heel traditioneel leven. Trouwen is heel belangrijk in Afrika en als zij horen dat jullie op huwelijksreis zijn, krijg je vaak de leukste reacties! Willen jullie af en toe wat meer actie, dan zijn er mogelijkheden voor wandelingen en kanoën.

Huwelijksreizen Tanzania - De indrukwekkende Serengeti

Het indrukwekkende landschap van Serengeti National Park.

Romantische accommodaties in Tanzania

In Tanzania zijn er allerlei soorten accommodaties. De leukste zijn toch wel de zogenaamde tented safari lodges. Dit zijn kleine kampen met grote, reeds opgezette tenten met eigen douche, toilet en terras – meestal op palen gebouwd. Dit is comfortabel en veilig en toch krijg je op deze manier dichtbij de bush het echte Out of Africa gevoel. Verder heb je veel privacy en is deze manier van bouwen ook duurzamer dan een groot hotel van steen. Het centrale gedeelte bestaat meestal uit een grote tent of houten/rieten gebouw met eetgedeelte, zitgedeelte, bar en soms een winkeltje. Sommige van de tented lodges zijn niet permanent. Ze worden een paar keer per jaar afgebroken en elders weer opgebouwd, vaak om de migrerende dieren te volgen. In dat geval is er geen zwembad bij het kamp. Echter, bijna alle andere soorten accommodaties (guesthouses, hotels, vaste kampen) hebben wel een zwembad dus het is leuk om soorten accommodatie af te wisselen. Dat is het voordeel van een maatwerk huwelijksreis naar Tanzania: je zit niet vast aan standaardpakketten. Bovendien kun je zelf het niveau bepalen. Gaan julie voor een luxe Tanzania reis of houden jullie het liever eenvoudig? Of een combinatie van beiden?

Huwelijksreizen Tanzania - Ook centrale gedeeltes zijn vaak van canvas in een tented lodge.

Ook de centrale gedeeltes zijn vaak van canvas in een tented lodge. Met de sfeerverlichting en de Afrikaanse bushgeluiden op de achtergrond tilt een dergelijke accommodatie de romantiek van de huwelijksreis nog net even naar het volgende niveau.

Een safaridag in Tanzania

Hoe ziet zo’n safari er nu eigenlijk uit in Tanzania? In zuidelijk Afrika beginnen de safari’s altijd heel vroeg in de ochtend maar in Tanzania gaan ze daar flexibeler mee om. Vroeg starten kan, maar eerst ontbijten en zelfs uitslapen is ook mogelijk. Ook dit is weer een voordeel van een individuele Tanzania reis en een privé safari: je kunt zelf met de chauffeur overleggen wat bij jullie past. Voor de safaridagen zal de chauffeur het dak van het voertuig omhoog zetten en verder heeft het voertuig grote schuiframen. Dan vertrekken jullie vanaf de lodge op zoek naar dieren, niet alleen zoogdieren natuurlijk, maar ook vogels, reptielen en nog kleinere soorten. Meestal hebben de chauffeurs wel een idee waar er grote kans is op het spotten van wildlife. Dat komt mede doordat zij dineren en slapen in de chauffeursverblijven en onderling natuurlijk tips uitwisselen. Als hij of jullie eenmaal iets gevonden hebben, benadert de chauffeur het dier zo dicht mogelijk. Veel dieren zijn eraan gewend dat voertuigen geen bedreiging vormen en ook niet eetbaar zijn, dus vaak kan je heel dichtbij komen. Hij zal van alles vertellen over de gevonden soort en je kunt tijdens een privé safari zo lang blijven als je zelf wilt, op voorwaarde dat je voor het donker weer in de lodge bent.

Huwelijksreizen Tanzania - Luierende hyena's in de Ngorongoro Krater

Met je eigen privé voertuig kun je zo lang als je wilt blijven kijken naar deze luierende hyena’s in de Ngorongoro Krater.

Als je een lange safaridag wilt, wordt er lunch meegenomen voor onderweg, maar je kunt er ook voor kiezen om na een paar uur terug te gaan naar de lodge en daar te relaxen. Ook in en om de lodges zie je vaak allerlei dieren en ook vogels, dus nog altijd ben je midden in de natuur. Tegen de avond vindt meestal het sundowner ritueel plaats, een prima Afrikaanse traditie: een aperitief met uitzicht op de ondergaande zon. Gin & Tonic is favoriet maar ijskoud bier of een goede wijn kan natuurlijk ook. Daarna dineer je in de lodge, meestal met kampvuur en meestal onder een stralende, heldere sterrenhemel – rustgevender en romantischer kan haast niet.

Huwelijksreizen Tanzania - Sundowner bij het kampvuur met uitzicht over de vlaktes van de Serengeti

Sundowner bij het kampvuur met uitzicht over de vlaktes van de Serengeti.

Uitblazen op het strand

Na de safari en eventuele culturele uitstapjes, vliegen veel honeymooners naar de eilanden voor de kust voor een mooi einde op de bounty stranden van bijvoorbeeld Zanzibar of het klein zusje Pemba. Het is daar een andere wereld met een ander (vochtiger) klimaat en de invloed van de oude (islamitische) Swahilicultuur die je langs de hele oostkust van Afrika aantreft. Dit grote contrast geeft een extra dimensie aan je huwelijksreis naar Tanzania. Niet alleen zijn er hagelwitte stranden en een azuurblauwe oceaan waar je de indrukken van de safari kunt verwerken, ook kan je in bijvoorbeeld Stone Town de oude straten en steegjes verkennen of een specerijentour doen waar dit exotische eiland om bekend staat. Al met al is Tanzania met deze vele facetten één van de mooiste huwelijksreisbestemmingen in Afrika.

Huwelijksreizen Tanzania - Witte zandstranden en azuurblauwe oceaan van Zanzibar.

Prachtige witte zandstranden en azuurblauwe oceaan van Zanzibar.

Overigens kan je de volgorde van je huwelijksreis naar Tanzania ook andersom doen: na de vermoeiende huwelijksperiode éérst uitblazen en bruinen op het strand, dán uitgerust op safari. Daar is zeker ook wat voor te zeggen – wij adviseren jullie graag!

Huwelijksreizen Tanzania - Colobus aapje op Zanzibar

Eerst naar Zanzibar kan ook, waar je niet alleen kunt genieten van het strand maar ook bijzondere excursies kunt doen, bijvoorbeeld naar het woud waar de colobusaapjes leven.

Waarom een Tanzania huwelijksreis boeken bij Out in Africa?

Wij bestaan al ruim 25 jaar en zijn zéér ervaren in het organiseren van rondreizen naar Tanzania. Van oorsprong zijn we Zuid-Afrikaans, dus local in Afrika ;-). Maar al bij ons eerste bezoek aan Tanzania zagen wij de voordelen van dit prachtige land. Vooral de uitgestrekte parken zonder hekken waar de oude migratiestromen van kuddedieren zoals zebra’s, gnoes, gazelles en zelfs olifanten nog in tact zijn gecombineerd met de totaal anders wereld aan de kust is geweldig. In lijn met ons commitment aan duurzaam toerisme, doen wij uitsluitend zaken met 100% Tanzaniaanse partners zodat het geld in het land blijft. Met hen doen wij al jaren en jaren zaken. Zo steunen jullie met je reissom de lokale economie, hetgeen op zijn beurt weer bijdraagt aan het behoud van natuurgebieden. Wil je meer weten over ons, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie huwelijksreis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende, uitgebreide offerte. Je kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar direct e-mailen of telefonisch contact opnemen is ook prima. Wij bespreken indien gewenst jullie reisplannen ook graag bij ons op kantoor. Wil je meer weten over hoe een Afrika rondreis bij ons boeken gaat, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.