Lake Eyasi Safari Lodge - jongen met pijl en boog

Reis 1401: Tanzania Safari & Cultuur

 • Privé gids en privé voertuig
 • Alle bekende safari parken van noord Tanzania
 • Aandacht voor lokale cultuur en tradities
 • Een leuke mix van accommodatie niveaus en types
Serengeti NP - leeuwen

Reis 1402: Tanzania Puur Safari

 • Privé gids en privé voertuig
 • Bezoek aan bekende en minder bekende safari gebieden in noord Tanzania
 • 100% focus op safari en natuur
 • Meerdere nachten in Tented Lodges
Serengeti NP - leeuw

Reis 1403: Tanzania Safari & Strand 1

 • Privé gids en privé voertuig
 • Veel safari in diverse soorten natuurgebieden
 • Twee locaties in de Serengeti
 • Mooie strandbestemming aan het einde van de reis

Familiereizen Tanzania met kinderen tot ca. 6 jaar

Hoewel wij zelf in Tanzania gereisd hebben met jonge kinderen in deze leeftijdsgroep, moet u van tevoren eerst goed overwegen wat de gezondheidsrisico’s zijn. In Tanzania heerst malaria en er zijn ook andere ziektes. Inmiddels zijn er wel malaria preventiemiddelen in kinderdosering, maar het blijft een persoonlijke keus die u van tevoren met huisarts, GGD, Tropenkliniek of consultatiebureau moet doorspreken. In de praktijk gaan de meeste families in Tanzania met iets oudere kinderen op pad. Wilt u met uw jongere kinderen wel naar Afrika, maar misschien toch niet naar Tanzania? Neem dan eens een kijkje bij onze familiereizen naar andere landen in Afrika.

Familiereizen Tanzania - De meeste mensen reizen met iets oudere kinderen

Hoewel wij zelf met jonge kinderen door Tanzania gereisd hebben, wachten de meeste mensen met deze bestemming tot de kinderen wat ouder zijn.

Familiereizen Tanzania met kinderen van ca. 6 tot ca. 12 jaar

In deze leeftijdsgroep zijn de kinderen minder kwetsbaar en vaak onbevangen en geïnteresseerd in alles wat ze zien. Een zebra is net zo mooi als een luipaard en “Kijk eens – een Maasai op een fiets!”. Inderdaad, er wordt gefietst in Tanzania en als u wilt, kunt u zelf ook een fietstocht met gids maken door een lokaal dorpje. Verder kunt u langs gaan bij een schooltje, op jacht gaan met één van de lokale stammen die nog semi-traditioneel leven, een kijkje nemen bij de vissersvolkeren die bij Lake Victoria leven, of gaan wandelen bij de grootste berg van Afrika – de Kilimanjaro. En natuurlijk gaat u meerdere keren Op Safari

Familiereizen Tanzani - Maasai op de fiets

Fietsen is niet ongebruikelijk in Tanzania, ook niet voor de lokale Maasai bevolking. Ook u kunt een fietstocht inplannen door bijvoorbeeld een lokaal dorp.

Familiesafari in Tanzania

“Op Safari” betekent in het kort dat u op zoek gaat naar dieren in één van vele mooie nationale parken en beschermde natuurgebieden van Tanzania. Een fly-drive reis naar Tanzania regelen wij alleen als privé safari’s. U gaat dus met uw eigen gezin/groepje op pad in één of meerdere speciaal aangepaste safarivoertuigen. Zij hebben grote schuiframen rondom en een dak wat er af/omhoog kan tijdens het wild spotten. Bij elk voertuig hoort een chauffeur die u tijdens de hele safari rondrijdt en begeleidt. Hij weet waar de dieren zich normaal ophouden en treedt op als gids en vraagbaak voor alles wat u onderweg tegenkomt. Tanzanianen zijn gek op kinderen en dat is meestal te merken aan de interactie tussen de gids en de kinderen in de groep.

Familiereizen Tanzania - Eigen privé safari voertuig

Tijdens de reis heeft u met uw familie de beschikking over uw eigen privé safari voertuig met gids.

In het noorden van het land liggen meerdere beroemde natuur- en safarigebieden relatief dicht bij elkaar. De belangrijkste zijn:

 • Serengeti National Park
 • Ngorongoro Crater & Conservation Area
 • Lake Manyara National Park
 • Tarangire National Park

En ook: Arusha National Park, Lake Eyasi en Lake Victoria zijn interessant.

Familiereizen Tanzania - Close encounter met een leeuw in de Serengeti

Een “close encounter” met een leeuw in de Serengeti.

Familiereizen Tanzania - Dhows op Lake Victoria

“Dhows” op Lake Victoria, ook een mooi en bijzonder gebied.

Het voordeel van een familiereis in Tanzania met eigen gids is niet alleen dat u niet zelf hoeft te rijden en navigeren. Als u wildritten maakt vanuit een lodge, is dit vaak gebonden aan strakke tijdsschema’s wat niet altijd past als u met kinderen reist. Met een privé chauffeur heeft u daar geen last van. U heeft zelf inspraak in de dagindeling en kunt in het algemeen overleggen wat uw voorkeuren zijn. U hoeft dus niet per sé voor dag en dauw op als dat niet goed past in uw gezinsritme. U kunt vragen om een lange dag safari waarbij u dan lunch meeneemt voor onderweg, of juist voor een kortere wildrit waarbij u terugkeert naar de lodge voor lunch en een paar uur bij het zwembad. U kunt focussen op de grote dieren (maar vaak zijn er dan andere voertuigen) of juist uw eigen plan trekken en u niets aantrekken van ‘sightings’ van anderen. En dat hoeft ook niet allemaal van tevoren besloten te worden – als u eenmaal ter plaatse bent en een beetje doorkrijgt wat de mogelijkheden (en onmogelijkheden) zijn, ontrolt de reis zich als vanzelf.

Familiereizen Tanzania - Olifant in Tarangire National Park

Bepaal samen met uw gids wat u doet: blijft u lang bij deze olifant staan of gaat u verder op zoek naar andere dieren? Of terug naar de lodge voor wat ontspanning bij het zwembad?

Familiereizen Tanzania met tieners

Het valt niet altijd mee om familiereizen met oudere kinderen goed geregeld te krijgen. Ten eerste moet iedereen op hetzelfde tijdstip vrij zijn van werk, school, bijbanen, examens, hertentamens, sport, introductieweken en zomerkampen. Als dat dan allemaal lukt, moet het ook echt een geweldige reis worden waar ook tieners enthousiast van worden. Daarbij is het contact met achterblijvende vrienden en vriendinnen vaak erg belangrijk. Wifi is dus zeker van belang. Wifi is er wel op steeds meer plaatsen in Tanzania, maar het is vaak wel traag dus bereid de kinderen daarop voor. Foto’s, laat staan filmpjes, uploaden wordt vaak niet in dank afgenomen door de andere gasten.. :). Anderzijds kan het juist heerlijk zijn om even te ontsnappen aan de digitale druk.

Familiereizen Tanzania - Uitzicht op Lake Manyara

De truc bij reizen met tieners is ze zó onder de indruk te laten zijn van alles wat ze zien tijdens de reis, dat ze een mogelijke wifi verbinding totaal vergeten :).

Een familiereis naar Tanzania is leuk, zeker als er ook nog een strandgedeelte in zit, en ook leerzaam. Het is voor veel tieners een eye-opener om te zien hoe het dagelijks leven in Afrika er werkelijk uit ziet, naast natuurlijk de encounters with nature waar de meesten (ook) zeer goed op reageren. Waar in Afrika kan je tussen de safari’s door zoveel verschillende bevolkingsgroepen en bestaanswijzen tegelijkertijd naast elkaar zien? Er zijn herdersvolkeren zoals de Maasai en Datoga, jager-verzamelaars zoals de Hadza, vissers bij Lake Victoria, boeren die akkers verbouwen, dorpsgemeenschappen waar je bijvoorbeeld beeldhouwers, bierbrouwers, slagers, scholen en schilderscollectieven ziet en de vrolijke chaos van de grote Afrikaanse steden.

Familiereizen Tanzania - Dagje op pad met de Hadza bij Lake Eyasi

Ook leuk met kinderen (van alle leeftijden): een dagje op pad met de Hadza, een jagers-verzamelaars volk in de omgeving van Lake Eyasi.

Familiereizen Tanzania met twintigers of met drie generaties

Complexe familiereizen, bijvoorbeeld met drie generaties of ouders met meerdere volwassen kinderen plus ‘aanhang’, zijn een specialiteit van Out in Africa. Vaak is er lang gespaard voor een dergelijke reis en is er al een heel aanlooptraject geweest, waarbij iedereen enthousiast moet zijn voor een dergelijk plan en ook nog eens vrij moet hebben. Gezien het prijsniveau in Tanzania is het een goed idee om familiereizen in Tanzania in handen te leggen van een ervaren partij die lokaal de juiste contacten heeft. Wij hebben ervaring met bijvoorbeeld:

 • Familie- of vriendengroepen met enigszins uiteenlopende wensen, bijvoorbeeld één koppel of gezin kan korter/langer weg dan de ander.
 • Groepsleden die vanuit verschillende delen van de wereld vliegen.
 • Grote leeftijdsverschillen waardoor de oudsten een ander programma nodig hebben (of helemaal geen programma :)) dan de jongeren.
 • Ook regelen wij veel reizen voor klanten die hun kinderen die in Tanzania stagelopen gaan bezoeken. Dit is meestal in de medische sector en op heel afgelegen plekken, ver van de toeristische routes.
Familiereizen Tanzania - Familie leeuwen in Serengeti National Park

Een leeuwenfamilie hoeft zich niet druk te maken over het organiseren van een complexe familiereis, maar zij hebben zo hun eigen uitdagingen!

Met de familie naar het strand in Tanzania

Tanzania heeft hele mooie stranden en een safari & strand reis naar Tanzania valt zeker bij kinderen en tieners meestal in goede aarde. U vliegt dan met een rechtstreekse binnenlandse vlucht naar de kust of naar één van de eilanden voor de kust. Hier zijn prachtige stranden en het water van de Indische Oceaan is het hele jaar door warm. Hier treft u de zogenaamde Swahili cultuur die langs de gehele oostkust van Afrika te vinden is. Onder invloed van vooral Arabische zeevaarders is er een sterke mosliminvloed maar wel met lokale aanpassingen. Zanzibar is de meeste bekende – en voor familiereizen naar Tanzania waarschijnlijk de meeste geschikte – strandbestemming. Er zijn namelijk allerlei soorten hotels, van klein en eenvoudig tot grote resorts inclusief entertainment voor kinderen, bars en watersportactiviteiten. Het ligt aan de groepssamenstelling welk type verblijf het meest geschikt is.

Familiereizen Tanzania - Zwembad en strand op Zanzibar

De belangrijkste ingredienten van een verblijf op Zanzibar zijn meestal een mooi strand maar ook een fijn zwembad.

Heeft u nog puf om ook hier op onderzoek uit te gaan, dan is het leuk om naar het oude en door wind en zout aangevreten Stone Town te gaan en te dwalen in de steegjes en straten. Hier is ook een indrukwekkend slavenmonument en een kleurrijke markt. Verder kunt u op Zanzibar een zogenaamde ‘spice tour’ doen waarbij u meer te weten komt over de teelt en handel in specerijen waarvoor Zanzibar vroeger een belangrijk centrum was. Op het water kunt u een ‘dhow’ tocht maken (een traditionele Arabische zeilboot met één zeil, zie foto verder naar boven), op zoek gaan naar (wilde) dolfijnen, rondbanjeren in de uitgestrekte rotspoelen die met eb zichtbaar worden, of gewoon op het witte zandstrand blijven met een lekker drankje (zonder maar ook gewoon met alcohol).

Familiereizen Tanzania - Spice Tour op Zanzibar met kinderen

Op Zanzibar kan het leuk zijn om erop uit te gaan met de kinderen en bijvoorbeeld een spice tour te doen.

Waarom een Tanzania familiereis boeken bij Out in Africa?

Voor complexe familiereizen vindt u op het internet meestal geen oplossingen, maar wel bij een bureau dat al meer dan 25 jaar maatwerkreizen naar Afrika organiseert. Wij zijn van origine Zuid-Afrikaans/Nederlands maar hebben Tanzania al lang geleden in ons hart gesloten als een perfect vakantieland in Afrika. Vanaf het begin hebben wij natuurbehoud en een echte bijdrage leveren aan de lokale economie hoog in het vaandel staan, samen met onze 100% Tanzaniaanse partner die (ook al jaren lang) al onze reizen naar Tanzania uitvoert. Wilt u meer weten over wie wij zijn en waar wij voor staan, bekijk dan dit filmpje.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Tanzania familiereis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over een rondreis Afrika en onze werkwijze, bekijk dan dit filmpje.