Reis 1401: Tanzania Safari & Cultuur

 • Privé gids en privé voertuig
 • Alle bekende safari parken van noord Tanzania
 • Aandacht voor lokale cultuur en tradities
 • Een leuke mix van accommodatie niveaus en types

Reis 1402: Tanzania Puur Safari

 • Privé gids en privé voertuig
 • Bezoek aan bekende en minder bekende safari gebieden in noord Tanzania
 • 100% focus op safari en natuur
 • Meerdere nachten in Tented Lodges

Reis 1403: Tanzania Safari & Strand 1

 • Privé gids en privé voertuig
 • Veel safari in diverse soorten natuurgebieden
 • Twee locaties in de Serengeti
 • Mooie strandbestemming aan het einde van de reis

Reis 1404: Tanzania Safari + Strand 2

 • Privé gids en privé voertuig
 • Veel verschillende safari gebieden
 • Vier overnachtingen in de Serengeti
 • Lang verblijf aan het strand van Zanzibar
Olifant Kilimanjaro

Reis 1405: Tanzania Comfortabel

 • Privé voertuig met privé gids
 • Rustig reistempo maar toch veel diversiteit
 • Mooie accommodaties op goede locaties
 • Ontspannen einde aan het strand van Zanzibar

Safari Tanzania

Er is zoveel te zien in het land dat een Tanzania safari per definitie bestaat uit een aaneenschakeling van prachtige parken. Hoogtepunt in bijna alle Tanzania reizen is een bezoek aan het wereldberoemde Serengeti National Park. Dit uitgestrekte gebied in noord Tanzania vormt één ecosysteem met de eveneens beroemde Maasai Mara in Kenia. De Serengeti beslaat meer dan drie kwart van de totale oppervlakte en er zijn nog altijd niet erg veel lodges. Daarmee is de Serengeti een stuk stiller dan de Mara. Dit gebied is het meest bekend om de Migratie (soms ten onrechte de Grote Trek genoemd), de jaarlijkse trek van gnoes, zebra’s en Thompsons gazelles, met in hun kielzog de vele roofdieren. Maar ook buiten het Migratie seizoen zijn er overal in de Serengeti dieren. Op weg naar de Serengeti (vanuit safaricentrum Arusha) komt u langs drie andere bekende safari gebieden. De Ngorongoro Krater heeft waarschijnlijk de hoogste wilddichtheid in heel Afrika en is misschien nog wel beroemder dan de Serengeti. Lake Manyara National Park is verrassend afwisselend met dichte oeverbossen (apen, luipaarden), het meer zelf (nijlpaarden, flamingo’s) en open stukken (o.a. olifanten). Tarangire National Park is ook landschappelijk heel fraai en in Arusha National Park kunt u de zeldzame colobus apen zien, bijzondere giraffe soorten en daarnaast natuurlijk fraaie bossen op de Mount Meru. Deze berg zinkt echter in het niet bij de Kilimanjaro, de hoogste berg in Afrika en de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Kilimanjaro kan op afstand bewonderd worden of u kunt een poging wagen naar de top, wij kunnen beide organiseren.

Heeft u voldoende tijd en budget voor uw Tanzania vakantie, dan zijn er in het zuiden nog twee bekende parken. Ruaha en Selous National Park zijn beide uitgestrekte safari gebieden (Selous is 3 keer zo groot als de Serengeti), zeer ruig en afgelegen – een goede keus voor safarigangers die wars zijn van andere toeristen en absolute rust zoeken. Nog verder van de betreden paden zijn de westelijke parken Katavi National Park, het minst bezochte park in Tanzania en Mahale Mountain National Park, vooral bekend om de vele aapsoorten die er voorkomen, waaronder 700 tot 1000 chimpansees. Sommige “chimp” kolonies zijn gewend aan mensen (“habituated”) en kunnen benaderd worden zonder dat ze vluchten. Wat dat betreft wordt dit park vaak vergeleken met het meer bekende Gombe Stream waar Jane Goodall haar baanbrekende onderzoeken naar chimpansees verrichtte, alleen Mahale is groter en wilder. Ook de meren kunnen tijdens uw Tanzania safari bezocht worden, bijvoorbeeld Lake Victoria, het grootste meer van Afrika of Lake Tanganyika, een heel diep en oud meer (men schat dat sommige van de diepste lagen 20 miljoen jaar oud zijn) met veel unieke soorten.

Tanzania reis met “cultuur” en “stammen”

Een Tanzania safari (kan indien gewenst) afgewisseld worden met bezoeken aan de vele stammen en gemeenschappen, bijvoorbeeld de Maasai, het levendige dorp Mto wa Mbu (waar ook scholen e.d. bezocht kunnen worden), de Hadzape (laatste jagers en verzamelaars in Tanzania) of Datoga (pastoralisten). Wij werken nauw samen met onze Tanzaniaanse partners die een breed netwerk hebben van locale contactpersonen. Met opzet heeft Out in Africa een volledig Tanzaniaans bedrijf geselecteerd en niet Nederlanders in Tanzania of Tanzaniaanse partners met buitenlandse eigenaars. Het prijsniveau in Oost-Afrika ligt hoog maar alle verdiensten van uw Tanzania reis blijven daadwerkelijk in het land. Is uw idee van een perfecte vakantie zoveel mogelijk te weten komen van een land, dus één land “echt goed doen”, dan kunnen wij naast de chauffeur een speciale Naturalist Guide regelen, zeer ervaren en goed opgeleide gidsen die een schat aan informatie en ervaring  in hun vriendelijke hoofd dragen. Onze favoriet is Pascal een die vroeger les kreeg onder een boom in zijn dorp, alle fases van het socialisme heeft meegemaakt en tot in Botswana aan gidsen les heeft gegeven. Een wijze man met veel kennis en humor die u nooit meer zult vergeten.

Tanzania Strand

Veel Tanzania reizen eindigen aan het strand. Zanzibar is een tropisch eiland met veel hagelwitte zandstranden, een azuurblauwe oceaan en op veel plaatsen riffen die de branding tegenhouden. Het verschil tussen eb en vloed is groot. Er zijn veel hotels en resorts en enkele kleinschalige adressen maar het eiland (vooral het binnenland) is cultureel nog vrij authentiek. Overal is de invloed van de Swahili cultuur, die trouwens langs de hele Oost-Afrikaanse kust dominant is, zichtbaar. Ook het exotische Stone Town is een bezoek waard. Het kleinere eiland Pemba heeft vooral exclusieve lodges.

Tanzania en Kenia

Indien u niet opziet tegen een fors reistempo dan is het eventueel mogelijk om een Tanzania vakantie te combineren met een reis naar Kenia of zelfs Oeganda (heeft u belangstelling voor een dergelijke meerlandenreis klik dan onder tabblad Reizen bij Zoeken op Voorkeur meerdere landen aan). Hetgeen ons brengt op de werkelijke inhoud van de site.  Zoals duidelijk zal zijn, kan aan Tanzania reizen op allerlei manieren invulling gegeven worden. Kijk voor inspiratie naar de voorbeelden en neem contact op met uw wensen!

Verder merken wij dat ook Tanzania Zuid, met de mooie uitgestrekte safari parken als Selous, Ruaha en Katavi steeds meer aan populariteit toenemen. Hoewel deze parken ontzettend groot zijn, trekken ze minder bezoekers dan de parken in het noorden van het land. Dit omdat de parken lastig over land bereikbaar zijn en omdat de chartervluchten een reis naar Zuidelijk Tanzania vaak nog prijziger maken dan noordelijk Tanzania. Graag denken wij binnen uw budget mee naar de mogelijkheden, zo kunnen wij voor uw Zuid Tanzania Safari een gecombineerde reis van deels vervoer over land en deels vervoer per chartervluchten opstellen, wat goedkoper is dan alles vliegen. Neem voor meer informatie over Zuid Tanzania contact met ons op.

De accommodaties en bezienswaardigheden in Tanzania

Bekijk de accommodaties   en   Bekijk de bezienswaardigheden

2009-1-09 Kalahari 1 592 (Custom) Out in Africa - Vondelhof (8) Out in Africa - Nomad CPTCPT (21) Out in Africa - Pointe aux Biches (1)

Klantervaringen Tanzania

Een geweldige Tanzania reis van begin tot eind!

Hallo team van Out in Africa, We zouden jullie nog feedback geven n.a.v. onze reis. Om maar met de deur in huis te vallen, het was een geweldige reis van begin tot eind. We nemen jullie even mee langs de reis. 2 keer prima met KLM gevlogen. Bij aankomst in Arusha prima opgevangen door chauffeur…

Lees verder