Lake Eyasi Safari Lodge - jongen met pijl en boog

Reis 1401: Tanzania Safari & Cultuur

 • Privé gids en privé voertuig
 • Alle bekende safari parken van noord Tanzania
 • Aandacht voor lokale cultuur en tradities
 • Een leuke mix van accommodatie niveaus en types
Serengeti NP - leeuwen

Reis 1402: Tanzania Puur Safari

 • Privé gids en privé voertuig
 • Bezoek aan bekende en minder bekende safari gebieden in noord Tanzania
 • 100% focus op safari en natuur
 • Meerdere nachten in Tented Lodges
Serengeti NP - leeuw

Reis 1403: Tanzania Safari & Strand 1

 • Privé gids en privé voertuig
 • Veel safari in diverse soorten natuurgebieden
 • Twee locaties in de Serengeti
 • Mooie strandbestemming aan het einde van de reis
Zanzibar - luierend aapje

Reis 1404: Tanzania Safari & Strand 2

 • Privé gids en privé voertuig
 • Veel verschillende safari gebieden
 • Vier overnachtingen in de Serengeti
 • Lang verblijf aan het strand van Zanzibar
Kilimanjaro - olifant

Reis 1405: Tanzania Comfortabel

 • Privé voertuig met privé gids
 • Rustig reistempo maar toch veel diversiteit
 • Mooie accommodaties op goede locaties
 • Ontspannen einde aan het strand van Zanzibar

Reizen door Tanzania met chauffeur

Bij Tanzania reizen is het voor het safari gedeelte gebruikelijk om rond te reizen met een chauffeur. Dit zijn goed geschoolde (en goedlachse) Tanzaniaanse chauffeurs die u van park naar park rijden en onderweg van alles laten zien. Ook in de parken gaan zij dagelijks met u op pad om dieren te zoeken en daar zijn zij zeer bedreven in. Zij rijden in aangepaste safarivoertuigen met vierwielaandrijving, grote schuiframen en een dak wat omhoog kan. Als u van A naar B rijdt, gaan de ramen en het dak dicht en kunt u vaart maken. In de parken kunnen de ramen open en het dak omhoog zodat u alles goed kunt zien en fotograferen. Na aankomst in de safari lodges hebben de chauffeurs hun eigen verblijven samen met de andere chauffeurs, dus uw privacy is gewaarborgd. Reizen met chauffeur voegt een extra dimensie toe aan uw Tanzania safari reis – het is leuk om een ‘local’ te hebben voor alle vragen die ongetwijfeld opkomen tijdens uw rondreis door Tanzania. Een Tanzania “fly-drive” reis is dus een iets aangepaste versie!

Rondreizen Tanzania - safari voertuig

Het safari voertuig in Tanzania heeft schuiframen en een dak dat omhoog kan voor de ultieme safari beleving.

Rondreis Tanzania: de beste tijd om te gaan

Tanzania ligt dichtbij de evenaar en het is bijna het hele jaar door mooi weer. Heel globaal kunt u in Tanzania het beste terecht van juni tot en met februari. Van maart tot mei zijn de lange regens. De meeste toeristen blijven dan weg maar u kunt zelfs dan nog wel reizen – wij vinden de stilte en het groene landschap in die periode juist fijn. De meest populaire periode is van grofweg van juni tot november wanneer de wereldberoemde Migratie over de vlaktes van de Serengeti (en van de Keniaase Masai Mara) trekt. Maar ook de kerstperiode is populair. Er zijn dan soms onweersbuien maar minder lang achter elkaar dan in de lange regenperiode en er zijn veel jonge antilopen en andere grazers.

Rondreizen Tanzania: Serengeti na regenbui

De Serengeti na een fikse regenbui in de lange regenperiode.

Serengeti National Park en de Migratie

Tanzania is het meest beroemd vanwege het Serengeti National Park. Dit ligt in het noordwesten van het land en grenst aan het eveneens beroemde Masai Mara National Park in Kenia. Het is een uitgestrekt, prachtig en gevarieerd park boordevol ‘wildlife’. Er zijn nergens hekken dus de oude gedragspatronen van migrerende antilopesoorten en ook van olifanten zijn nog grotendeels in tact. De beroemdste migratie is die van de gnoes, zebra’s en gazelles die in hun miljoenen hun eigen jaarlijkse rondreis maken op zoek naar nieuw gras. Dit spektakel heet The Great Migration en start normaal gesproken vanaf begin of half juni in het zuidelijk deel van de Serengeti. Normaal gesproken, want ook in Tanzania veranderen de weerspatronen.

Rondreizen Tanzania - Cheetah op Serengeti vlakte

De vlaktes van de Serengeti: tijdens de Migratie vol met gnoes en zebra’s, buiten het seizoen moeten de roofdieren iets harder werken voor hun maaltijd.

Andere nationale parken

Voordat u de Serengeti bereikt, rijdt u langs een flink aantal andere nationale parken – ze liggen min of meer in elkaars verlengde. De bekendste zijn Arusha National Park (een goede plek om te acclimatiseren); Lake Manyara National Park (bekend om de apen, nijlpaarden, krokodillen, pelikanen) en Tarangire National Park (met veel baobabs, qua landschap vergelijkbaar met delen van de Serengeti: olifanten migreren van de Serengeti naar Tarangire en terug). Het meest bekend is waarschijnlijk de Ngorongoro Krater, een oude vulkaanrand met op de bodem een ecosysteem waarin bijna alle bekende Afrikaanse dieren voorkomen én waar ze relatief makkelijk te vinden zijn. In het zuiden Tanzania zijn nog twee beroemde parken Selous National Park en Ruaha National Park. Tijdens een rondreis door Tanzania kunt u het noorden en zuiden eventueel combineren maar het land is groot. Meestal raden wij aan om op één van de twee te concentreren.

Rondreizen Tanzania - De wildrijke bodem van de Ngorongoro Krater.

De wildrijke bodem van de Ngorongoro Krater.

Rondreis Tanzania Off The Beaten Track

Als u zich oriënteert op een rondreis door Tanzania zult u veel vergelijkbaar of zelfs identiek aanbod van safari’s en overnachtingsadressen vinden. In lijn met onze voorkeur voor kleinschalig en authentiek Afrika, laten wij graag (ook) delen van het land zien die minder bekend zijn. Een paar voorbeelden:

 • Lake Eyasi – is bereikbaar via een lus langs de noordelijke route. Hier kunt u iets zien van de levenswijze van enkele kleinere stammen in Tanzania, zoals de Hadza(pe) en de Datoga.
 • Lake Natron en de wijdere omgeving rondom de Ngorongoro Krater, bijvoorbeeld de Empakaai krater – dit is een landschappelijk wild en prachtig gebied, waar de Maasai nog traditioneel leven, ook geschikt voor wandelaars.
 • Lake Victoria – nog een mogelijkheid om kennis te maken met de lokale Tanzanianen die hier voornamelijk van de visserij leven en een leuk intermezzo tijdens de safari’s.
 • Kilimanjaro en omgeving – niet onmiddellijk een plek van de betreden paden af want de beklimming van Kilimanjaro is heel populair. Wij kunnen de klim aanbieden met privé begeleiding. Het is technisch een niet zo min moeilijke klim maar toch behoorlijk pittig. Hoogteziekte komt veel voor dus de Kili klim is niet voor iedereen weggelegd. De reden waarom we de omgeving van de Kili toch in dit rijtje opnemen, is dat er aan de voet van de berg ook mooie dingen te doen zijn zoals wandelen en het bezoeken van lokale gemeenschappen.
 • Heeft u een heel fors budget dat is het westen van Tanzania een mogelijkheid. Gombe Stream is waar Jane Goodall haar wereldberoemde chimpanseeonderzoek deed, in Mahale Mountains National Park kunt u zelfs diverse apensoorten zien, alsmede het oeroude Lake Tanganyika.
Rondreizen Tanzania - De Empakaai Krater bij Lake Natron

De indrukwekkende Empakaai Krater bij Lake Natron.

Tanzania rondreis met cultuur en “stammen”

In Tanzania leven veel verschillenden bevolkingsgroepen vreedzaam naast elkaar. Als u geïnteresseerd bent in de levenswijze van dit grote Afrikaanse land, zijn er veel mogelijkheden om dit op een integere in uw Tanzania rondreis op te nemen – graag zelfs! Uw chauffeur is een bron van informatie over de geschiedenis en cultuur van zijn stam en van Tanzania in het algemeen. Verder zijn er mogelijkheden om bijvoorbeeld een coöperatie of een schooltje te bezoeken. Ook hebben wij al tal van klanten geholpen bij het bezoeken van (volwassen) kinderen die stage lopen in Tanzania, meestal in de medische sector. Dit is prima te combineren met een mooie familiereis door Tanzania. Tanzania is één van de weinige landen waar u alle vormen van levensonderhoud in één rondreis kunt zien: modern, geürbaniseerd Afrika; landbouw & veeteelt; herdersstammen; vissers (op zee én op de Great Lakes van centraal Afrika) en zelfs nog jager-verzamelaars. Wij adviseren u graag als u uw safari wilt afwisselen met cultuur en wees niet bang voor het ‘aapjes kijken’ effect – dat doen wij niet.

Rondreizen Tanzania - Een dagje meelopen met de Hadza.

U kunt bijvoorbeeld een dagje meelopen met de Hadza, een traditioneel jagers-verzamelaars volk dat leeft in de omgeving van Lake Eyasi.

Zanzibar, Pemba en andere stranden van Tanzania

Na een overrompelende rondreis op het vasteland van Tanzania, willen veel Afrikareizigers uitblazen aan een mooi ‘bounty strand’. Een groot voordeel van de keuze voor een rondreis door Tanzania is dat dit in hetzelfde land kan en bovendien het hele jaar door. U verliest dus geen tijd met tussenstops en grenscontroles. De meest bekende strandbestemming in Tanzania is het fascinerende eiland Zanzibar, een totaal andere wereld dan het eerste gedeelte van reis. Door de eeuwen heen werd Zanzibar vanwege zijn gunstige ligging steeds opnieuw bezet door zeevarende volkeren. De zogenaamde Swahili cultuur, met sterke Arabische invloeden, is op het eiland (en langs de gehele Afrikaanse Oostkust tot ver in Mozambique) nog grotendeels intact. Vrijwel alle meisjes en vrouwen in Zanzibar zijn nog gekleed in lange kleurige sluiers of in islamitisch gewaad. Het eiland heeft goede hotels, prachtige stranden en de Indische Oceaan is altijd warm en een rondreis door noordelijk Tanzania en Zanzibar is dus een prachtige combinatie. Zanzibar heeft drukke en rustige stukken en wie totale rust zoekt, kan naar één van de kleinere eilanden, zoals Pemba. Ook op het vasteland zijn mooie stranden langs de kust – meestal worden deze gecombineerd met een rondreis door het zuiden van Tanzania.

Rondreizen Tanzania - Tropische einde op het strand van Zanzibar.

Waarom niet een tropisch einde van de reis op het prachtige strand van Zanzibar?

Waarom een Tanzania rondreis boeken bij Out in Africa?

Out in Africa is gespecialiseerd in Afrika reizen en is opgericht door een Zuid-Afrikaan en een Nederlandse die zich overal in Afrika thuis voelen. Zij hebben Tanzania leren waarderen als de beste keus voor gespecialiseerde safari’s in Oost-Afrika én voor gevarieerde reizen met zowel natuur als cultuur. Al meer dan 25 jaar blijven wij zij bij hun oorspronkelijke aanpak: de unieke natuurgebieden van Afrika helpen beschermen via verantwoord toerisme. Daar hoort bij dat de inkomsten van toerisme in het land blijven bij onze Tanzaniaanse partners van weleer (en niet bij buitenlandse eigenaren). Wilt u meer weten over ons, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Tanzania rondreis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende, uitgebreide offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar direct e-mailen of telefonisch contact opnemen is ook prima. Wij bespreken indien gewenst uw reisplannen ook graag bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over onze werkwijze of Afrika rondreizen, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.

De accommodaties en bezienswaardigheden in Tanzania

Bekijk de accommodaties   en   Bekijk de bezienswaardigheden

Rondreizen Tanzania - Gapende leeuw Serengeti Rondreizen Tanzania - Ngorongoro Krater Rondreizen Tanzania - Giraffe Lake Manyara Rondreizen Tanzania - Zanzibar strand Pongwe Beach Hotel

Klantervaringen Tanzania

Een geweldige Tanzania reis van begin tot eind!

Hallo team van Out in Africa, We zouden jullie nog feedback geven n.a.v. onze reis. Om maar met de deur in huis te vallen, het was een geweldige reis van begin tot eind. We nemen jullie even mee langs de reis. 2 keer prima met KLM gevlogen. Bij aankomst in Arusha prima opgevangen door chauffeur…

Lees verder