Seychellen Strand - hangmat op het strand

Reis 1701: Seychellen Basis Niveau 1

 • Bounty eilanden in de Indische Oceaan
 • Vrijwel het hele jaar door goed strandweer
 • Twee verschillende eilanden
 • Korte romantische reis
Sunset Beach Hotel - strand

Reis 1702: Seychellen basis niveau 2

 • Bounty eilanden in de Indische Oceaan
 • Vrijwel het hele jaar goed strandweer
 • Twee verschillende eilanden
 • Korte romantische reis
Strand Cote D'or Footprints - prachtig strand

Reis 1703: Seychellen Self-Catering

 • Bounty eilanden in de Indische Oceaan
 • Vrijwel het hele jaar goed strandweer
 • Self-Catering verblijf bespaart ter plaatse veel kosten
 • Malariavrij
Double Tree Allamanda - zwembad

Reis 1704: Seychellen Comfort Niveau 1

 • Bounty eilanden in de Indische Oceaan
 • Vrijwel het hele jaar goed strandweer
 • Zeer goede accommodaties
 • Korte romantische reis
Coco de Mer Hotel & Black Parrot Suites - zwembad

Reis 1705: Seychellen Comfort Niveau 2

 • Bounty eilanden in de Indische oceaan
 • Vrijwel het hele jaar goed strandweer
 • Zeer goede accommodaties
 • Korte romantische reis

Waar liggen de Seychellen?

De Seychellen liggen op ca. 1400 km afstand van het vasteland van Afrika (ongeveer ter hoogte van Kenia). De Seychellen bestaan eigenlijk uit meer dan 100 eilanden die zich uitstrekken over een zeer groot gebied, met daarop slechts 80.000 inwoners. Meer dan de helft van de grond is uitgeroepen tot nationaal park. Het is de perfecte plek voor het klassieke ‘bounty decor’, dus met witte zandstranden, een azuurblauwe zee en wuivende palmbomen en het een zeer populaire bestemming voor huwelijksreizen naar Afrika. Kenmerkend voor sommige Seychelse stranden zijn ook de grote granieten rotsen die vaak verspreid liggen over het strand en in de zee. Dit maakt het een nog fotogenieker plaatje. Voor liefhebbers van mooie stranden is het werkelijk een stukje paradijs op aarde.

Rondreizen Seychellen - Rotsen op het strand van de Seychellen

Een klassiek Seychels plaatje: rotsblokken op het witte strand.

Het weer op de Seychellen

De Seychellen liggen vlakbij de evenaar en het hele jaar is het dus warm weer. Toch is er wel sprake van twee seizoenen, van november tot april is het wat vochtiger en warmer en kan het af en toe regenen. De andere helft van het jaar is relatief droger. Uiteraard is het nooit helemaal te voorspellen. Overigens is het mogelijk dat het op één eiland regent, terwijl de zon schittert op andere eilanden. Er heerst geen malaria op de Seychellen. December, januari, juli en augustus zijn de drukste (en duurste) maanden.

Rondreizen Seychellen - Wolken voor ondergaande zon over boten op oceaan

Af en toe wat wolken is geen probleem, zeker als het zorgt voor prachtige taferelen bij zonsondergang.

Rondreis Seychellen: welk eiland?

De officiële taal van de Seychellen is Creools – een mix van Frans met andere talen. Verder wordt er Engels en Frans gesproken. De Afrikaanse, Europese én Aziatische invloeden zijn zichtbaar in de lokale cultuur, muziek, architectuur en in de keuken. U kunt genieten van heerlijke Creoolse maaltijden en er wordt natuurlijk veel vis gegeten.

Rondreizen Seychellen - Kleurrijke gerechten op de Seychellen

Heerlijke kleurrijke gerechten!

De meeste bezoekers verblijven op de eilanden Mahé, Praslin of La Digue (of een combinatie van meerdere eilanden). Waar u het beste kunt verblijven is afhankelijk van uw wensen. Het grootste eiland is het hoofdeiland Mahé, waar ook de hoofdstad Victoria gelegen is. Mahé heeft een oppervlakte van 27 x 7 km. Mahé is het grootste en relatief drukste en ‘goedkoopste’ eiland, dus wie houdt van een beetje leven zit hier het beste. Verspreid over Mahé zijn vele mooie strandjes en accommodaties te vinden. Over het algemeen zijn de mooiste stranden van Mahé aan de zuidkant van het eiland. Wie graag restaurants en winkeltjes in de buurt heeft, kan het beste naar Beau Vallon aan de noordwestkant. Waar op het eiland u het beste kunt verblijven, wordt ook deels bepaald door de tijd van het jaar. In sommige periodes spoelt er namelijk zeewier aan op de stranden en het verschilt per periode aan welke kant van het eiland dit is. Hoewel Mahé zeker een aantal prachtige stranden heeft, kunt u voor de allermooiste stranden beter naar Praslin of La Digue. Het is natuurlijk ook mogelijk om meerdere eilanden te combineren. Dan verblijft u eerst een paar dagen op Mahé en daarna nog een aantal dagen op één van de andere eilanden.

Rondreizen Seychellen - Wit zandstrand, azuurblauwe oceaan, palmbomen

Aan prachtige stranden geen gebrek, dus de keuze van locatie is meer afhankelijk van uw overige wensen!

Accommodaties op de Seychellen

Op de Seychellen is (in tegenstelling tot wat er te vinden is op internet) een vrij divers aanbod aan soorten accommodaties. We beginnen met de digitaal minst zichtbare accommodatie: appartementen en huisjes. Zeker voor een familiereis naar Afrika kan verblijf in een appartement geschikt zijn. Deze zijn vaak zeer comfortabel met alles erop eraan, met meerdere slaapkamers/badkamers, een volledig uitgeruste keuken, woonkamer en terras. U heeft dan niet de faciliteiten van een hotel, maar meestal is er wel een conciërge aanwezig die kan helpen met het regelen van activiteiten en excursies. Bovendien is het ook een goede manier om kosten te besparen omdat het mogelijk is om zelf maaltijden te bereiden. Het prijsniveau op de Seychellen ligt namelijk hoog (boven gemiddeld Europees niveau). Als u uit eten gaat moet u al snel rekenen op kosten van ca. € 50,00 per persoon tijdens uw rondreis in Afrika.

Rondreizen Seychellen - Appartement ideaal voor gezinnen

Een appartement kan de ideale aanpak zijn voor gezinnen met (jonge) kinderen.

Dan zijn er natuurlijk ook vele mooie resorts te vinden. Deze zijn er op verschillende niveaus van luxe tot zeer exclusief. De meeste resorts zijn prachtig aan het strand gelegen met uitzicht op de oceaan. Er zijn allerlei faciliteiten zoals zwembaden, restaurants en vaak ook een spa. Verblijf in deze resorts is meestal op basis van halfpension, dus met ontbijt en diner. Het All-Inclusive concept is eigenlijk nauwelijks te vinden op de Seychellen.

Rondreizen Seychellen - Ruime keuze mooie resorts met veel faciliteiten, H Resort

Er is een ruime keus aan mooie resorts met veel faciliteiten, bijvoorbeeld het H Resort.

Tenslotte is er ook nog een aantal kleinschalige (boutique) hotels. Deze hebben voldoende faciliteiten, maar zijn niet zo massaal als de grote resorts en de sfeer is wat meer “casual”.

Rondreis Seychellen - Kleinschalig boutique hotel aan het strand, Bliss Hotel

Kleinschaliger boutique hotel aan het strand: Bliss Hotel.

Wat te doen op de Seychellen?

Op de Seychellen draait het voornamelijk om rust en relaxen op het strand. Toch zijn er dingen te doen, bijvoorbeeld:

Snorkelen en duiken

De meest populaire activiteit op de Seychellen is snorkelen. Het onderwaterleven is prachtig met veel tropische vissen. Het voordeel van snorkelen is dat u dit gewoon zelf kunt doen en u dus niet per sé een georganiseerde excursie hoeft te doen. Ons advies is om zelf een snorkelset mee te nemen. Het is even een gedoe in de bagage :). Maar het bespaart ook weer kosten.

Rondreis Seychellen - Snorkelen in het heldere zeewater

Een fantastische plek om te snorkelen!

Rondreizen Seychellen - Rog in helder zeewater

En door het heldere water is er van alles te zien.

Uiteraard is het ook mogelijk om nog wat dieper het water in te gaan en te gaan duiken. Er worden vanuit vrijwel alle accommodaties duiktrips georganiseerd.

Rondreizen Seychellen - Dieper het water in tijdens een duiktrip

Dieper het water in kan ook tijdens een duiktrip, die vanuit veel hotels te regelen zijn.

Met de auto het eiland rond

Op Mahé kunt u eventueel voor een paar dagen een auto huren. Hoewel er ook bussen rijden, is het erg leuk om een dagje met de auto het eiland rond te rijden en verschillende strandjes te ontdekken. Op de Seychellen rijdt men, net als in veel Afrikaanse landen, links. De weg vinden op Mahé gaat erg makkelijk, er is één lange hoofdweg die bijna het hele eiland rond gaat. Het is eventueel ook mogelijk om een begeleide eilandtour te doen met een gids. Onze partners ter plaatse kunnen dit voor u regelen.

Rondreizen Seychellen - Wandelen over het witte strand

Op de prachtige stranden kunt u heerlijke wandelingen maken.

Dagtrip naar La Digue

Ook leuk is om vanaf Mahé een dagje op en neer te gaan naar een ander eiland. Tussen Mahé, Praslin en La Digue varen iedere dag veerboten (ferries) heen en weer. Vanaf Mahé zijn de vertrektijden echter niet elke dag erg gunstig, omdat ze meer zijn ingesteld op degenen die juist vanaf de andere eilanden naar Mahé terug moeten. Het is in ieder geval zeker een aanrader om een dagje naar bijvoorbeeld La Digue te gaan en daar een fiets te huren. Met de fiets kunt u dan alle prachtige stranden afgaan. Populair is bijvoorbeeld Anse Source d’Argent, wat bekend staat als één van de mooiste stranden ter wereld. Zorg dat u hier zo vroeg mogelijk bent, want later op de dag kan het er behoorlijk druk worden.

Rondreizen Seychellen - Fietsen langs het strand

Fietsen is een leuke manier om de eilanden te ontdekken, en natuurlijk echt iets voor ons Nederlanders!

Een Afrika reis met strandverlenging op de Seychellen

Veel van onze klanten gaan eerst een reis maken op het vasteland van Afrika en vliegen daarna door naar hun rondreis(je) op de Seychellen. Zo’n safari & strand reis is natuurlijk een fantastische combinatiethe best of both worlds! U kunt bijvoorbeeld eerst een goede safari doen in Zuid-Afrika, Botswana of Zambia en dan naar de Seychellen vliegen voor een mooi strandeinde waarbij u vrijwel zeker goed weer zult hebben. Vanuit Tanzania of Kenia is dit trouwens ook een mogelijkheid maar die landen liggen zelf ook dichtbij de evenaar dus het strandweer is daar al goed. Maar ‘alle combinaties zijn mogelijk’: locaties in Afrika zijn allemaal verbonden met goede lokale lijnvluchten. Naadloos plannen is waar wij als maatwerkspecialisten goed in zijn. Dat betekent dat het ook de volgorde vrij is. Het is mogelijk om éérst een reis naar de Seychellen te doen en daarna door te vliegen naar een ander land in Afrika.

Rondreizen Seychellen - Strand gecombineerd met safari, Marataba Lodge

Strand combineren met een mooie safari? Dat kan! Bijvoorbeeld bij Marata Safari Lodge, maar er zijn legio andere mogelijkheden.

Waarom een Seychellen rondreis boeken bij Out in Africa?

Out in Africa organiseert al meer dan 25 jaar reizen naar Afrika inclusief de Seychellen. Wij zijn ervaren maatwerkspecialisten met goede contacten op de Seychellen. Daarbij heeft Out in Africa als een bijzonder en persoonlijk verhaal dat start in Zuid-Afrika en waarom wij zo gepassioneerd zijn over wat wij doen. Wilt u meer weten over ons, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Seychellen rondreis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende, uitgebreide offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar direct e-mailen of telefonisch contact opnemen is ook prima. Wij bespreken indien gewenst uw reisplannen ook graag bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over hoe het boeken van een maatwerkreis in zijn werk gaat, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.

De accommodaties en bezienswaardigheden in Seychellen

Bekijk de accommodaties   en   Bekijk de bezienswaardigheden

Rondreizen Seychellen - Duiken in de zee Rondreizen Seychellen - Hotelkamer Coco de Mer Hotel & Black Parrot Suites Rondreizen Seychellen - Witte zandstranden met azuurblauwe oceaan Rondreizen Seychellen - Zonsondergang over oceaan en palmboom