Fish River Canyon - landschap

Reis 1101: Namibië Totaal – Vaste Accommodatie

 • Namibië van noord tot zuid
 • Fish River en Epupa beide op de route
 • Kgalagadi Transfrontier Park ook inbegrepen
 • Excursie Damaraland op zoek naar woestijnolifanten
Etosha NP - Olifanten naderen de drinkplaats bij Okaukuejo

Reis 1108: Namibië Rustig – vaste accommodaties

 • Zeer volledige en rustige reis van 4 weken
 • Tijd om echt te genieten van de weidse natuur
 • Diverse wandelbestemmingen
 • Leuke (vaste) accommodaties met douche en toilet
Erindi Game Reserve - Giraffen - Zebra

Reis 1111: Namibië safari + cultuur

 • Combinatie van natuur en cultuur
 • Verschillende soorten safari's mogelijk
 • Bezoek aan diverse lokale stammen
 • Wildrit op zoek naar woestijnolifanten inbegrepen
Ongava Lodge - gamedrive - neushoorns

Reis 1112: Namibië safari – kamperen

 • De mooiste wildgebieden van Namibië
 • Gunstig geprijsd
 • Zowel zelf rijden als met een gids op pad
 • Wildrit op zoek naar woestijnolifanten inbegrepen

De meest bekende safaribestemmingen in Namibië

Etosha National Park is zonder twijfel de meest bekende safaribestemming in Namibië. Het is een enorm park met als belangrijkste kenmerk dat het plat en open is, dus dieren zijn relatief makkelijk te vinden. Het centrum van Etosha wordt gevormd door uitgestrekte zoutpannen, die heel soms onder water lopen, áls het flink regent. Rondom de zoutpannen zijn veel natuurlijke bronnen met zoet water. Hierdoor konden er sinds duizenden jaren grassen, struiken en hier en daar bomen groeien en werden de bekende grazende dieren van Afrika aangetrokken. Het wemelt er dus van de antilope soorten, giraffes, zebra’s en olifanten en in hun kielzog de roofdieren, met name leeuwen. Ook voor cheetahs is het een uitstekend jachtgebied.

Safari reizen Namibi - Twee giraffen bij drinkplaats in Etosha

Er is vaak iets moois te zien bij de diverse drinkplaatsen in Etosha.

Indien u op safari wilt in Etosha National Park zelf zijn er verspreid door het park zogenaamde rest camps die geëxploiteerd worden door de Namibische Parkenraad. Deze rest camps zijn er op verschillende niveaus, van eenvoudig tot meer luxe. Bij de meeste rest camps is ook een kampeerterrein en een zwembad, winkeltje en restaurant. Etosha is zeer populair dus de beschikbare units en kampeerplekken zijn in het hoogseizoen (juli tot half oktober) ver van tevoren vol geboekt. Reist u in die periode dan is het zaak om ongeveer een jaar van tevoren te starten met het plannen/boeken van uw Namibië safari.

Safari reizen Namibië - Prachtig uitzicht vanuit het zwembad van Dolomite Camp.

Prachtig uitzicht vanuit het zwembad van Dolomite Camp, één van de wat luxere rest camps.

Damaraland

Tussen Etosha en de kust ligt een prachtige, dunbevolkte en ongerepte streek genaamd Damaraland. Hoewel dit geen nationaal park is komen hier ook dieren voor, waaronder zelfs woestijnolifanten en de zeer bedreigde neushoorn. Damaraland gaat over in het Kaokoveld, waar de Himba nog semi-nomadisch leven. Er zijn enkele onverharde provinciale wegen door dee uithoek en ca. een dozijn adressen waar u kunt verblijven. Vanuit deze safari lodges worden safari excuries zoals wildritten, natuurritten en wandelingen georganiseerd.

Safari reizen Namibië - Tijdens een wildrit door Damaraland kunt u woestijnolifanten zien.

Tijdens een wildrit door Damaraland heeft u (onder andere) kans op het zien van woestijnolifanten.

Kgalagadi Transfrontier Park

In het uiterste zuid-westen van Namibië kunt u ook op safari door daar de grens naar Zuid-Afrika over te steken. U bent dan direct in één van de beste safari omgevingen op het sub-continent – namelijk Kgalagadi Transfrontier Park (KTP). Dit park is landschappelijk en qua sfeer anders dan het meer rotsachtige, grijs/gele Etosha. KTP heeft het bekende rode zand van de Kalahari en er zijn ook lage duinen. Het centrum wordt gevormd door twee droge rivierbeddingen waarin (sporadisch) waterputten zijn geslagen. Van heinde en verre komen dieren hier drinken. De Kalahari leeuw met imposante zwarte manen is hier meester, maar ook tal van andere zoogdieren, reptielen en vogels laten zien dat aanpassen aan weinig water voor heel veel soorten mogelijk is. Bovendien is het landschap werkelijk schitterend – Afrika op zijn best. In KTP zijn enkele eenvoudige rest camps en ook deze zijn bijna het hele jaar door volgeboekt, met name door Zuid-Afrikaanse bezoekers die dit park massaal hoger waarderen dan Krugerpark.

Safari reizen Namibië - Een jong mannetje met het begin van de imposante zwarte manen.

Een jong mannetje met het begin van de imposante zwarte manen.

Privé safari lodges in Namibië

Indien u interesse heeft in een luxe reis door Namibië waarbij u op hoog niveau op een geheel verzorgde safari wilt, dan zijn er ook in dit land privé safari lodges die wij kunnen inbouwen in een maatwerkreis. Deze liggen op uitgetrekte eigen terreinen, bijvoorbeeld rondom Etosha National Park. U kunt dan dus een bezoek aan het drukkere nationale park combineren met wildritten op privé natuurterreinen. Ook in Damaraland en in een wijde straal rondom de Sossusvlei zijn bijzondere prive safari lodges, bijvoorbeeld Wolwedans, één van de beste safari adressen in Afrika. Deze lodges hebben eigen ingangen naar de beroemde hoge zandduinen van de Namib. Bovendien wordt u begeleid door uitstekende rangers die de ogenschijnlijk lege woestijn helemaal tot leven laten komen.

Safari reizen Namibië - Verblijf midden in de natuur bij Wolwedans Dune Camp.

Verblijf midden in de natuur bij Wolwedans Dune Camp.

Rijden of vliegen?

Het woord safari betekent ‘reis’ in Swahili, dus eigenlijk is elke reis naar Namibië een safari. En de grote meerderheid van safarigangers in Namibië gaat inderdaad zelf op safari, dus zij rijden zelf langs een door ons uitgestippelde route. Het wordt dan dus een fly-drive reis door Namibië en wij regelen dan het voertuig, de accommodatie en de routebeschrijvingen van tevoren – plus (indien gewenst) activiteiten. Veel mensen kiezen daarbij voor een voertuig met vierwielaandrijving (4×4) en dat kan met of zonder tent en kampeeruitrusting. Maar u kunt ook verblijven in vaste accommodatie. Van daaruit worden dan vaak door de safari-activiteiten georganiseerd. Wilt u echt niet zelf rijden dan zijn er beperkte mogelijkheden om trajecten te gaan vliegen. Deze zogenaamde safari circuits zijn efficient, maar wel prijzig. Graag bespreken wij de mogelijkheden.

Safari reizen Namibië - Zelf rijden in de Sossusvlei raden we niet aan.

Meestal raden we aan om zelf van A naar B te rijden en dan ter plaatse met begeleiding verder de moeilijker begaanbare gebieden in gaan, bijvoorbeeld de Sossusvlei.

Uw safari in Namibië combineren met andere landen

Indien u voldoende tijd heeft is een combinatiereis van Namibië en Botswana een geweldige keus. Het noorden van Botswana is natter en daardoor groener en het wemelt er van de dieren. Dit vormt een schitterend contrast met het droge landschap van Namibië. U kunt beide landen combineren in een self-drive van dik 3 weken, of wij bouwen een binnenlandse vlucht in. En wat is nou beter? Eerst Namibië of eerst Botswana? Daar bakkeleien wij nu al meer dan 25 jaar over :)…

Safari Reizen Namibië: Combinatie met Botswana - Okavango Delta - Mokorotocht

Combineer Namibië met Botswana en ga bijvoorbeeld op mokorotocht in de Okavango Delta.

Waarom een Namibië safari reis boeken bij Out in Africa?

Wij bestaan al 25 jaar en zijn dus zéér ervaren in het organiseren van reizen in Namibië. Out in Africa is opgericht door een Zuid-Afrikaan en een Nederlandse, waardoor we veel écht lokale kennis hebben. Wij hebben alle delen van Namibië gezien, zelfs de delen waar je als individuele reiziger niet eens kunt komen :). Net als in Zuid-Afrika, hebben wij in Namibië een eigen netwerk van bestemmingen opgebouwd. Ook hebben we een uitstekende relatie met de Namibische Parkenraad. Wij boeken alle bestemmingen rechtstreeks zonder tussenlagen. Wij opereren dus als een ‘local’ tour operator, toch heeft u de stabiliteit van een reisorganisatie in Nederland waar uw rechten en reissom goed beschermd zijn. Wilt u meer weten over ons, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Namibië safari reis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over hoe een Afrika maatwerkreis in zijn werk gaat, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.