Kulala Desert Lodge - huisje

Reis 1114: Namibië luxe

  • De meest bekende hoogtepunten van Namibië
  • Prachtige en zeer exclusieve accommodaties
  • Inclusief 4 wildactiviteiten met gids
  • Diner bijna overal inbegrepen

Luxe rondreis of exclusieve reis naar Namibië?

Wanneer klanten op zoek zijn naar een luxereis naar Namibië, hebben wij gemerkt dat luxe een subjectief begrip is en daarom verwarrend kan zijn. Wat voor de één luxe is, is voor de ander nog middenklasse. Ook verstaan wij in Namibië onder luxe niet hetzelfde als in bijvoorbeeld Kaapstad. Er zijn in Namibië zeer exclusieve bestemmingen die niet per se heel luxe zijn. Wel zijn ze zeer comfortabel met mooie inrichting, veel ruimte, eigen douche en toilet, goed eten, goede begeleiding. Maar het belangrijkste kenmerk van luxe bestemmingen in Namibië is de locatie. Vaak in prachtige natuurgebieden ver weg van andere lodges en toeristen. Zodanig ver weg dat stroom wordt opgewekt met zonnepanelen en generatoren en wifi beperkt beschikbaar is. Vaak is er op die locaties geen air-conditioning. De mooiste bestemmingen in Namibië zijn dus eerder excusief dan luxe.

Luxe reizen Namibië - Locatie is belangrijk bij exclusieve bestemmingen in Namibië.

De locatie is vaak het belangrijkst bij exclusieve bestemmingen in Namibië, zoals deze van Kulala Desert Lodge, tussen de prachtige rode zandduinen van het Namib Naukluft Park.

Exclusieve bestemmingen in Namibië

In Namibië zijn enkele tientallen bijzondere lodges van hoog niveau, vooral in het westelijk gedeelte van het land. We noemen er alvast enkele:

  • Wolwedans – in het Namib Rand Nature Reserve, één van de grootste privé gerunde reservaten in heel Zuidelijk Afrika. Bekende en zeer sympathieke organisatie met meerdere kampen/ lodges in een uitgestrekt duingebied, ongeveer 60km ten zuiden van de Sossusvlei. Door de kundige en relaxte aanpak ervaart u hier de overweldigende leegte en schoonheid van de woestijn in al zijn facetten. Dit is het echte Namibië, “het land waar tijd en ruimte samenvloeien”.
  • Onguma – een serie lodges van verschillend niveau, op de oostgrens van Etosha National Park. Tree Top Camp bestaat uit slechts 4 boomchalets, alle met uitzicht over de waterhole. The Fort is geheel gebouwd in Marokkaanse/oosterse stijl. Het hoofdgebouw is ontzettend mooi, met onder andere veel waterweggetjes en andere sfeerelementen.
  • Kulala – ten zuiden van Sesriem, één van de privé lodges het meest dichtbij Sesriem/Sossusvlei. De lodge is prachtig (af)gelegen en ligt in een privé-natuurreservaat van ca. 20.000ha. Kulala kenmerkt zich vooral door persoonlijke service, een “upmarket” publiek en de bijzondere individuele “tenthuizen” op palen, van binnen van alle gemakken voorzien. Deze kamers hebben een dakterras, geschikt om urenlang te kijken naar één van de meest heldere sterrenluchten op aarde.
  • Serra Cafema – in het uiterste noord-westen van Namibië langs de Kunene rivier, één van de meest afgelegen locaties in Afrika, alleen bereikbaar per vliegtuig. Het contrast tussen de groene rivier en het droge land is spectaculair; tevens mogelijkheden voor een respectvol bezoek aan de Himba die hier nog zeer traditioneel leven.
Luxe reizen Namibië - Vanuit uw bed bij Onguma Tree Top Camp uitzicht op de drinkplaats.

Vanuit uw bed bij Onguma Tree Top Camp heeft u prachtig uitzicht op de drinkplaats waar regelmatig dieren komen drinken.

Fly-in safari’s in Namibië

Bezoekers aan Namibië kiezen bijna altijd voor een self-drive reis, oftewel een fly-drive reis door Namibië. Toch is het wel mogelijk om lokale vluchten naar lodges te boeken, de zogenaamde fly-in safari’s. Dit is wel minder gebruikelijk dan in buurland Botswana. Er is minder vraag naar en de afstanden zijn groter. Lokale vluchten zijn dus duurder in Namibië. Er bestaan zogenaamde ‘safari circuits’ die vanuit Windhoek in een cirkel naar de luxe bestemmingen vliegen, bijvoorbeeld van Windhoek naar de omgeving Sossusvlei, door naar Damaraland, dan naar Etosha en terug naar Windhoek. Daarnaast zijn er locaties die zo afgelegen zijn dat ze alleen per vliegtuig te bereiken zijn, met name langs de Skeleton Coast en in het uiterste noorden van Kaokoland. Indien gewenst ontwerpen wij originele routes waarbij klanten eerst een stuk zelf rijden en vervolgens een deel vliegen. Dat is het voordeel van individuele reizen naar Namibië die op maat gemaakt worden!

Luxe reizen Namibië - Fly-in safari's in Namibië met Wilderness Air.

Fly-in safari’s in Namibië zijn iets minder populair dan in Botswana, maar zeker mogelijk! Bijvoorbeeld met Wilderness Air vliegt u van het ene hoogtepunt naar het andere!

Een luxe reis Namibië combineren met andere landen

Een luxe rondreis naar Namibië wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan Botswana. Ook Botswana heeft veel exclusieve safari lodges en het landschap is er totaal anders dan in Namibië – een prachtig contrast. U kunt bijvoorbeeld vliegen van Windhoek naar de Victoria Watervallen. Van daaruit regelen wij dan vervoer naar Botswana en de beroemde Okavango Delta.

Luxe reizen Namibië - Combinatie met Botswana: mokorotocht Okavango Delta.

U kunt een reis door Namibië combineren met Botswana, waarbij u dan bijvoorbeeld een mokorotocht kunt maken door de Okavango Delta.

Kaapstad wordt ook vaak gecombineerd met een luxereis naar Namibië. In Kaapstad en de omliggende wijngebieden zijn veel uitstekende accommodaties waar het goed toeven is na een prachtige safari in Namibië. Of u start juist in Kaapstad – er is in die stad heel veel te doen, zowel op natuur- als op cultuurgebied. Daarna vliegt u dan naar Windhoek voor uw maatwerkreis door het verstilde landschap van Namibië waarin de exclusieve accommodaties telkens weer verbazen door hun ligging, inrichting, sfeer en service.

Luxe reizen Namibië - Combinatie met Kaapstad is ook mogelijk.

Begin of eindig uw reis met een verblijf in het bruisende Kaapstad en verblijf op een centraal gelegen locatie met prachtig uitzicht op de Tafelberg, zoals hier bij Cloud 9 Boutique Hotel.

Een derde mogelijkheid is om Namibië te combineren met een mooie strandbestemming. Dit behoeft misschien enige uitleg want op kaarten en foto’s is het duidelijk dat de gehele 2000 kilometer lange kust van Namibië strand is. Dat klopt! Alleen de Atlantische Oceaan is zó koud dat Namibië toch geen goede strandbestemming is. De kust is grotendeels onbereikbaar, u kunt er alleen zwemmen met een wetsuit en er is ook regelmatig mist. Wilt u echt een bounty strand, dan adviseren wij om na uw luxereis in Namibië door te vliegen naar bijvoorbeeld Mauritius, de Seychellen of Mozambique. Ook de noord-oostkust van Zuid-Afrika is een groot deel van het jaar geschikt voor een strandverlenging. Een combinatie met een strandbestemming is populair bij huwelijksreizigers en kan dus heel goed verwerkt worden in een huwelijksreis naar Namibië, maar ook voor “normale” reizen is het uiteraard mogelijk!

Luxe reizen Namibië - Combinatie met strandbestemming is mogelijk.

Eerst een prachtige reis door Namibië en daarna nog even nagenieten op een mooie strandbestemming? Dat kan!

Waarom een luxe Namibië reis boeken bij Out in Africa?

Wij bestaan meer dan 25 jaar en zijn dus zéér ervaren in het organiseren van reizen naar Namibië. Out in Africa is opgericht door een Zuid-Afrikaan en een Nederlandse, waardoor we veel écht lokale kennis hebben. Wij hebben alle delen van Namibië gezien, ook heel veel exclusieve bestemmingen. Wij selecteren juist deze bestemmingen met zorg want zelfs de luxe bestemmingen kunnen tegenvallen. Verder letten wij bij de lodges scherp op duurzaamheid en de relaties met de lokale gemeenschap. Wij opereren zonder tussenpersonen, dus als een ‘local’ tour operator, toch heeft u de stabiliteit van een reisorganisatie in Nederland waar uw rechten en reissom goed beschermd zijn. Wilt u meer weten over ons, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw luxe Namibië reis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over hoe een rondreis op maat in Afrika in zijn werk gaat, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.