Fish River Canyon - landschap

Reis 1101: Namibië Totaal – Vaste Accommodatie

 • Namibië van noord tot zuid
 • Fish River en Epupa beide op de route
 • Kgalagadi Transfrontier Park ook inbegrepen
 • Excursie Damaraland op zoek naar woestijnolifanten
Sossusvlei - Dode boom in Dead Vlei

Reis 1107: Namibië kamperen met kinderen

 • De mooiste natuur van Namibië
 • De meest interessante stam van Namibië
 • 4x4 Voertuig met volledige kampeeruitrusting
 • Af en toe een B&B tussendoor
Erindi Game Reserve - Giraffen - Zebra

Reis 1111: Namibië safari + cultuur

 • Combinatie van natuur en cultuur
 • Verschillende soorten safari's mogelijk
 • Bezoek aan diverse lokale stammen
 • Wildrit op zoek naar woestijnolifanten inbegrepen
Ongava Lodge - gamedrive - neushoorns

Reis 1112: Namibië safari – kamperen

 • De mooiste wildgebieden van Namibië
 • Gunstig geprijsd
 • Zowel zelf rijden als met een gids op pad
 • Wildrit op zoek naar woestijnolifanten inbegrepen

Het weer in Namibië

Namibië is een groot, droog land met heel weinig regen. De zon schijnt werkelijk bijna altijd en een groot deel van het land is dan ook bedekt met prachtige woestijn landschappen. Het is normaal bijna het hele jaar door mooi weer. Globaal kunt u uitgaan van de volgende weerspatronen:

 • Juli & augustus: “winter”, dat wil zeggen droog, overdag dik in de 20 graden, ’s nachts kan het flink afkoelen tot wel nul graden.
 • September t/m november: droog, overdag wordt het langzaam warmer tot rond of boven de 30 graden, ’s nachts koelt het veel minder af.
 • December t/m maart: zomer, dat wil zeggen overdag echt heet, kan boven de 40 graden zijn op het heetst van de dag, af en toe onweersbuien waaruit soms regen valt, meestal pas vanaf eind december.
 • April t/m juni: normaal geen regen meer, heerlijk seizoen met fijne temperaturen overdag en ’s nachts niet koud, hoewel de nachten in juni wel al kouder worden.
Kindvriendelijke reizen Namibië - Zebra's tussen de groene begroeiing in de zomer

Etosha National Park in de zomer: veel groener dan tijdens de drogere wintermaaden, maar ook dichter begroeid waardoor dieren soms iets moeilijker te vinden zijn.

Zelf rondreizen met kinderen in Namibië

Namibië heeft een wegennet met goede, geasfalteerde hoofdwegen en daarnaast een groot aantal onverharde provinciale en lokale wegen. Deze wegen bestaan uit gravel, zand of zelfs zout (langs de kust). Met een goede voorbereiding en het juiste type voertuig zijn verreweg de meeste onverharde wegen makkelijk zelf te berijden. Juist met jonge kinderen is een individuele reis door Namibië waarbij u zelf gaat rijden de beste manier van reizen, omdat u zelf de afstanden en het dagritme kunt bepalen. Ook zorgen we ervoor dat u nooit haast heeft en kunt genieten van de trip. Wij plannen de reizen met kleine kinderen (tot een jaar of 6) meestal zó dat u nooit langer dan enkele uren onderweg bent, bij een familiereis door Namibië waarbij de kinderen al wat groter zijn is op sommige dagen iets langer in de auto zitten vaak minder een probleem. Verder is het een goed idee om niet te vaak te verplaatsen maar langer op één plek te blijven en van daaruit dingen te doen. Daarnaast is het handig om een keukentje te hebben en een zwembad is natuurlijk ook nooit weg.

Eerst actief bezig zijn met de hele familie en vervolgens ontspannen in het zwembad!

Namibië met kinderen: vaste accommodaties of kamperen?

Namibië is ook bij uitstek geschikt om te kamperen. Wij regelen dan een kampeervoertuig met volledige uitrusting. De meeste kinderen vinden kamperen fantastisch en rommelen graag rondom het kamp. Veel lodges hebben ruime kampeerterreinen en vaak mag u gebruik maken van hun faciliteiten zoals restaurant en zwembad. Ook in de nationale parken zijn goede kampeerterreinen, met in de grotere kampen eveneens een zwembad, restaurant en zelfs een kampwinkel. Bijkomend voordeel van de kampeervoertuigen is dat zij vierwielaandrijving (4×4) hebben. Dit is veiliger dan een normale auto en u kunt op nog meer plaatsen in het land komen. De tenten zijn vaak op het dak dus het hangt wel af van de leeftijd van de kinderen of dit geschikt is. Zijn ze nog erg klein, dan is het wellicht beter om een grondtent te huren. Wij doen zaken met meerdere leveranciers van kampeervoertuigen zodat we voor de meeste situaties wel een oplossing hebben. Verder is het mogelijk om het kamperen af te wisselen met af en toe een vaste accommodatie, bijvoorbeeld een huisje, B&B of een safari lodge.

Kindvriendelijke reizen Namibië: Met hele jonge kinderen is een grondtent wellicht praktischer.

Met hele jonge kinderen is een grondtent wellicht praktischer dan daktenten.

Namibië met kinderen: veiligheid

Er zijn twee dingen waar u goed op moet letten indien u naar Namibië gaat met kinderen. Ten eerste kunnen er overal in het land dieren, reptielen en insecten zijn die een gevaar zouden kúnnen vormen (afhankelijk van wat het is). Nu is zeker niet zo dat er onder elke steen gevaar loert. In Namibië is door het droge ecosysteem de ‘dichtheid’ van dieren zelfs lager dan in bijvoorbeeld Botswana of delen van Zuid-Afrika of in Botswana. Het betekent alleen maar dat u zelf alerter moet zijn dan hier en de ogen (en oren) goed open moet houden. Verlies de kinderen nooit uit het oog, spreek altijd af wie er op de kinderen let en dan is er niets aan de hand.

Kindvriendelijke reizen Namibië - Kinderen rennen van de duinen af in de Sossusvlei

Voor kinderen zijn sommige gebieden in Namibië één groot speelterrein, zoals de rode zandduinen van de Sossusvlei, waar ze veilig kunnen rennen, rollen en klauteren.

Verder is het noorden van Namibië een laag-risico malariazone. Het risico is erg laag en blijft vooral bestaan omdat in het verre noorden van het land het enige dichtbevolkte gebied in Namibië ligt: Owamboland. Hier wonen van oudsher veel mensen omdat hier wél voldoende water is en er heerst nog altijd malaria. Voor toeristen is er niets te doen en u komt niet in dit gebeid. Maar de Owambo reizen naar de hoofdstad Windhoek en zo blijft malaria steeds opnieuw vanuit het noorden naar beneden ‘druppelen’. In het droge en dunbevolkte gebied onderweg is er daarom toch risico. Als u reist met kleine kinderen is ons advies altijd om eerst contact op te nemen met consultatiebureau, huisarts of GGD om te horen wat zij vinden van een reis met jonge kinderen naar Namibië. Overigens kunt u ook heel goed helemaal buiten de malariazone te blijven, maar dan mist u wel het mooie Etosha National Park.

Kindvriendelijke reizen Namibië - Etosha National Park - Kinderen bij Okaukuejo

Juist de wilde dieren in het Etosha National Park maken vaak diepe indruk op kinderen.

Waarom een kindvriendelijke reis boeken bij Out in Africa?

Wij bestaan al ruim 25 jaar en zijn zéér ervaren in het organiseren van reizen naar Namibië. Reizen met kinderen is één van onze specialiteiten. Wij werken direct met de eigenaren van de bestemmingen in ons netwerk, dus zonder tussenschakels. Wilt u meer weten over wie wij zijn en waar wij voor staan, bekijk dan dit filmpje. Out in Africa is gespecialiseerd in maatwerk rondreizen in Afrika.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Namibië reis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over onze werkwijze, bekijk dan dit filmpje.