Sossusvlei - Door het zachte zand de duinen op

Reis 1102: Namibië Hoogtepunten incl. Epupa Falls

 • De meest bekende hoogtepunten van Namibië
 • Plus een lus naar het verre noorden (Epupa Falls/Kaokoveld)
 • Bezoek aan de Himba, zo min mogelijk toeristisch
 • Excursie op zoek naar woestijnolifanten inbegrepen
Erindi Game Reserve - Giraffen - Zebra

Reis 1111: Namibië safari + cultuur

 • Combinatie van natuur en cultuur
 • Verschillende soorten safari's mogelijk
 • Bezoek aan diverse lokale stammen
 • Wildrit op zoek naar woestijnolifanten inbegrepen

Waarom een individuele reis naar Namibië?

Namibië is een groot land met weidse open landschappen en heel weinig inwoners. Het regent weinig en er zijn maar twee altijd stromende rivieren in het hele land, dus er is bijzonder weinig water. De meeste natuur is woestijn of woestijnachtig. Maar hierin is veel variatie. Het meest bekend zijn de echte woestijnlandschappen van de Namibwoestijn, met heel veel zand en hoge rode duinen. Maar er zijn ook veel bergen en rotsachtige semi-woestijnen met fascinerend plantenleven. En er is de uitgestrekte Kalahari waar wel af en toe regen valt. Hier zijn uitgestrekte graslandschappen met hier en daar de bekende platte acacia – Afrika op zijn best. Overal komen dieren voor, zelfs op de droogste plekken, uiteraard in aantal en gedrag aangepast aan deze bijzondere omgeving. Dan is er nog de koele, azuurblauwe Atlantische Oceaan die over de gehele westkust van zo’n 2000 km tegen het zand beukt – een bizar contrast.

Individuele reizen Namibië - Sossusvlei - Gemsbok onder boom

Overal komen dieren voor, ook op de meest afgelegen en op het oog desolate plekken.

Diverse traditionele bevolkingsgroepen

Er wonen minder dan 2 miljoen mensen in Namibië en zij verdelen zichzelf van oudsher onder in veel verschillende bevolkingsgroepen – elk met eigen taal, gebruiken en kijk op de (turbulente) geschiedenis. Heeft u daar belangstelling voor, dan kunnen wij een individuele reis naar Namibië zo plannen dat u van de cultuur en geschiedenis ook het een en ander kunt zien. Daarmee bedoelen we niet het gevreesde “aapjes kijken”, maar juist respectvolle en goed doordachte bezoeken die die bijzondere culturen juist levend houdt. De Bushmen, bijvoorbeeld, zijn de oorspronkelijk inwoners van Namibië en op enkele plaatsen is hun legendarische kennis van de bush nog levend. Ook de Himba, één van Afrika’s laatste semi-nomadische stammen, zijn een omweg naar hun thuisgronden in het afgelegen noorden waard als u daarvoor de tijd heeft.

Individuele rondreizen Namibië - De Himba leven in het uiterste noorden van het land.

De Himba leven in het (prachtige) uiterste noorden van het land.

Enorme taalvaardigheid van de bevolking

Wat ook opvalt in Namibië is de taalvaardigheid. Na een lange onafhankelijkheidsoorlog is gekozen voor het neutrale Engels als officiële taal. Maar als gevolg van het koloniale verleden spreken ook heel veel mensen Duits en Afrikaans. Daarnaast spreken sommigen natuurlijk hun eigen taal zoals Damara of Owambo. Het is dus makkelijk om met mensen in gesprek te komen en zelfs jonge kinderen kunnen met Afrikaanssprekende mensen communiceren.

Individuele rondreizen Namibië - Non-verbale communicatie tussen Bushmen en kinderen.

Ok, soms is elkaars taal begrijpen iets té lastig, maar dan kom je met non-verbale communicatie ook een heel eind!

Onverharde, avontuurlijke wegen

Een andere bijzonderheid in Namibië is dat veel wegen nog onverhard zijn. Dat betekent veel stof, vooral in het lange droge seizoen, maar de kwaliteit is over het algemeen goed. Soms rijdt het bijna zoals een normale weg. Er zijn ook stukken met ribbels en kuilen. In Afrika is het niettemin soms beter om een goede onverharde weg te hebben, dan een asfaltweg met slaggaten. Natuurlijk moet er wel goed rekening worden gehouden met de rijcondities en daarom is een goed advies en goede uitleg van tevoren juist bij individuele reizen naar Namibië belangrijk.

Individuele rondreizen Namibië - Goed begaanbare onverharde wegen.

Dit is hoe de meeste onverharde wegen in Namibië eruit zien – prima te doen!

Oriëntatie op een individuele rondreis door Namibië

Dus hoe pakt u dit nu aan – zo’n individuele reis door Namibië? De meeste mensen gaan eerst zoeken op internet en daar is vééél te vinden :). Ook op deze pagina en de rest van de website staat al veel informatie. Al heel snel ontstaat dan het ‘door de bomen het bos niet meer zien’ gevoel waar wij vaak over horen, dus dan wordt het tijd om ons te bellen of mailen. Het liefst hebben wij telefonisch contact of (nog beter) we plannen een bezoek aan ons kantoor in. Wellicht heeft u zelf al een duidelijk beeld, wellicht ook niet. De basisinformatie voor het ontwerp van een maatwerkreis is in ieder het aantal mensen met wie u reist, globale leeftijden, vertrekperiode (of de precieze datum) en de beschikbare tijd. Het is bijvoorbeeld een belangrijk verschil of u een familiereis door Namibië plant, of een huwelijksreis naar Namibië. Verder bespreken we of u al een route in het hoofd heeft, of in ieder geval welke dingen u wilt zien en (belangrijk) waar u juist niet van houdt. Hier rolt dan vanzelf uit welke route dan bij ons op komt, met welk voertuig, in welk soort accommodatie en wat u dan onderweg ziet en doet. Uiteraard speelt het beschikbare budget een rol en om daarvan een beeld te krijgen, laten we veel voorbeeldreizen en –prijzen op deze website zien. Dit verwerken wij in een uitgebreide en vrijblijvende offerte. Dit werkt vaak heel verhelderend en brengt de ideale reis veel sneller dichterbij dan eindeloos blijven zoeken. Uiteraard kan de offerte worden aangepast op grond van voortschrijdend inzicht.

Individuele reizen Namibië - Etosha National Park - Kinderen bij Okaukuejo

Onze reizen worden op maat gemaakt en zijn daarom allemaal anders. Bijvoorbeeld bij reizen met kinderen zijn er andere overwegingen dan bij huwelijksreizen.

Wat moet u in ieder geval zien of doen in Namibië?

Niets moet, dat is juist het voordeel van een individuele Namibië reis! Maar onze favoriete plekken zijn:

 • De rode zandduinen van de Namib woestijn, vooral de Sossusvlei en de Dead Vlei.
 • Etosha National Park – het meest wildrijke natuurpark van het land.
 • Twyfelfontein – met onder meer rotsgravures van de Bosjesmannen en geologische wonderen.
 • Damaraland – bijzonder mooi gebied waar iconische dieren als giraffen en olifanten nog helemaal in het wild voorkomen.
 • Fish River Canyon – één van de grootste canyons ter wereld.
 • Kgalagadi Transfrontier Park – net buiten Namibië op de grens met Botswana en Zuid-Afrika.
 • Caprivistrip – relatief waterrijk gebied in het land, vormt de noordelijke grens van de beroemde Okavango Delta (die in Botswana ligt).
 • Epupa Falls – afgelegen, prachtig, home of the Himba stam.
 • Bushmanland – als u écht van de betreden paden af wilt.
Individuele rondreizen Namibië - Epupa Falls, anders dan de rest van het land.

Epupa Falls, anders dan de rest van het land en één van onze favoriete plekken.

Waarom een individuele reis Namibië boeken bij Out in Africa?

Wij bestaan al 25 jaar en zijn dus zéér ervaren in het organiseren van reizen in Namibië. Out in Africa is opgericht door een Zuid-Afrikaan en een Nederlandse. Wij hebben alle delen van Namibië gezien, zelfs de delen waar je als fly-drive reiziger niet eens kunt komen :). Net als in Zuid-Afrika, hebben wij in Namibië een eigen netwerk van bestemmingen opgebouwd. Ook hebben we een uitstekende relatie met de Namibische Parkenraad. Wij boeken alle bestemmingen rechtstreeks zonder tussenlagen. Wilt u meer weten over ons, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw individuele reis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over hoe een reis op maat naar Afrika in zijn werk gaat, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.