Sossusvlei - Door het zachte zand de duinen op

Reis 1102: Namibië Hoogtepunten incl. Epupa Falls

 • De meest bekende hoogtepunten van Namibië
 • Plus een lus naar het verre noorden (Epupa Falls/Kaokoveld)
 • Bezoek aan de Himba, zo min mogelijk toeristisch
 • Excursie op zoek naar woestijnolifanten inbegrepen
Erindi Game Reserve - Giraffen - Zebra

Reis 1111: Namibië safari + cultuur

 • Combinatie van natuur en cultuur
 • Verschillende soorten safari's mogelijk
 • Bezoek aan diverse lokale stammen
 • Wildrit op zoek naar woestijnolifanten inbegrepen

Maatwerk op basis van jullie budget

Als je op huwelijksreis naar Namibië wilt, moet je zeker kiezen voor maatwerk. Het is namelijk een overweldigend mooi land met goede accommodaties voor huwelijksreizen, maar het is ook heel groot en een deel van de wegen is onverhard. Je moet er dus goed de weg kennen om de perfecte huwelijksreis te kunnen samen stellen. Maatwerkreizen ontwerpen en uitvoeren is wat Out in Africa al meer dan 25 jaar doet. Maatwerk betekent dat jullie zelf de vertrekdatum kunnen aangeven, de gewenste lengte van de huwelijksreis, het budget wat je kunt besteden en de aard van de reis (of het een luxe Namibië reis moet worden of juist eenvoudig; of rustig of juist avontuurlijk, etc.). Bij een maatwerkaanpak is het ook mogelijk om niveaus te mixen. Je kunt bijvoorbeeld de eerste dagen uitblazen bij een mooie bestemming – met een zwembad, goed eten en alvast wat prachtige natuur. Dan kunnen we een stuk inbouwen waarbij je meer van het land gaat zien en er ook wat meer actie is. En dan kan je afsluiten met een spectaculaire laatste lodge voordat je terugvliegt naar huis. Als je je al hebt verdiept in Namibië kan je natuurlijk ook je wensen met betrekking tot route, accommodatie en activiteiten doorgeven. Maar dat hoeft niet – wij kunnen ook een eerste voorzet doen. Als wij besproken hebben wat jullie wensen en eisen zijn (en ook wat jullie absoluut niet willen!) maken wij een gratis en geheel vrijblijvend voorstel voor jullie huwelijksreis. Uiteraard kan dit aangepast worden op basis van jullie feedback. Dus je hebt niets te verliezen als je een offerte aanvraagt – wij zijn gek op het bedenken van huwelijksreizen naar dit prachtige land.

Huwelijksreizen Namibië - Romantisch ontbijt bij Onguma Tree Top Camp

We kennen heel veel romantische plekjes en bestemmingen in Namibië, bijvoorbeeld Onguma Tree Top Camp, waar je samen met een kopje koffie op bed kunt genieten van het uitzicht over de drinkplaats waar regelmatig dieren te zien zijn.

Huwelijksreis Namibië? Goed om te weten:

Een paar dingen zijn handig om alvast te weten:

 • In Namibië schijnt bijna altijd de zon, zelfs in hun ‘winter’ (juli-augustus) is het overdag meestal dik in de 20 graden. ’s Nachts kan het dan wel flink afkoelen, soms tot het nulpunt afhankelijk van waar je bent. In de rest van het jaar is het warmer tot zeer warm. In de zomer (ca. december – maart) kunnen de temperaturen tot boven de 40 graden oplopen op het heetst van de dag. Dat is ook de periode waarin er soms regenbuien zijn. Hoewel het warm is, is het een droge warmte en daarom goed te verdragen.
 • Namibië is namelijk een extreem droog land met weinig rivieren en bijna geen regen. Het is grotendeels woestijnachtig, maar daarin is meer variatie dan veel mensen denken. Er zijn de klassieke zandwoestijnen met hoge rode duinen, maar ook semi-woestijnen met gras, struiken en bomen en verder rotsachtige streken met bergen. Dan is er de koele Atlantische Oceaan en het uiterste noordoosten van het land is juist groen en waterrijk. Overal komen dieren voor, maar in aantal en gedrag wel aangepast aan de droge condities. Een voorbeeld daarvan zijn de ‘woestijnolifanten’ van Damaraland.
 • Namibië is een veilig, dunbevolkt land met relatief weinig accommodaties. Het toerisme groeit sterk maar de drukte beperkt zich tot de periode juli-september. Als jullie huwelijksreis in die periode moet vallen, is het aan te raden om op tijd te beginnen met de organisatie (liefst een maand of 10 van tevoren). Buiten die periode is het stiller en soms ook goedkoper.
 • Veel wegen zijn onverhard, maar goed te berijden. Wel is aan te raden om budget te stoppen in een goede auto: een voertuig met vierwielaandrijving (4×4), of anders een normale auto met bodemspeling zodat je makkelijk door kuilen kunt. Hierover adviseren wij uitgebreid.
 • Er zijn allerlei soorten accommodatie in Namibië, van heel eenvoudig tot zeer luxe. Voor een huwelijksreis zijn de kleinere guesthouses populair, vaak afgewisseld met huisjes in de nationale parken. Luxe en of heel bijzondere bestemmingen zijn er ook en die zijn natuurlijk bij uitstek geschikt voor een huwelijksreis naar Namibië. Het is bijvoorbeeld mogelijk om lodges te boeken waarbij je in alle comfort op het dak van je kamer kunt slapen (als je wilt) onder de glasheldere sterrenhemel.
 • Avontuurlijke stellen kiezen soms voor een kampeervoertuig met tent op het dak. Dat is geweldig als je ervan houdt. Het geeft veel vrijheid want deze voertuigen hebben altijd al 4×4 en mocht je het te gortig vinden om de hele huwelijksreis in te gaan kamperen, dan kunnen we natuurlijk af en toe een mooie lodge of guesthouse inbouwen.
Huwelijksreizen Namibië - Woestijnolifanten in Damaraland

Op zoek naar woestijnolifanten in Damaraland.

Namibië combineren met andere bestemmingen

Een veel gekozen combinatie is om na je huwelijksreis in Namibië door te vliegen naar Kaapstad. Kaapstad is een unieke stad met cultuur en natuur, bruisend uitgaansleven, uitstekende restaurants en beroemde wijngebieden.

Huwelijksreizen Namibië - Romantische picknick wijngebieden (Boschendal)

Combineer een reis naar Namibië met een bezoek aan Kaapstad en de wijngebieden en geniet bijvoorbeeld van een heerlijke champagne picknick bij één van de vele “wine farms”, bijvoorbeeld Boschendal.

Heb je lang genoeg (liefst 3 weken) dan is een andere optie om door te rijden (of te vliegen) naar het aangrenzende land Botswana. Hier is meer water en de natuurgebieden zijn groener, een prachtig contrast met Namibië. Zelfs kun je eindigen bij de Victoria Watervallen, een waardige afsluiter van jullie huwelijksreis?

Huwelijksreizen Namibië - Combinatie met Botswana en de Victoria Watervallen.

Of combineer Namibië met Botswana, waarbij er ook een bezoek aan de machtige Victoria Watervallen ingebouwd kan worden.

Strandverlenging voor of na een huwelijksreis in Namibië

Hoewel Namibië een 2000km lange kustlijn heeft met meer zand dan je ooit zult zien, is het niet geschikt als strandbestemming. De Atlantische Oceaan is namelijk ijskoud. Daarom vliegen sommige huwelijksreizigers vanuit Namibië door naar een bestemming met mooie bounty stranden, zoals Mauritius, de Seychellen of Zuid-Afrika. Dit kan trouwens ook vóór je reis door Namibië – dus eerst uitblazen op het strand en dan door naar Namibië voor ruimte, stilte en landschappen die je nooit meer zal vergeten.

Huwelijksreizen Namibië - Uitblazen op tropisch strand van Seychellen.

Aan het begin of het eind van jullie huwelijksreis uitblazen op één van de tropische stranden van bijvoorbeeld de Seychellen? Dat kan!

Waarom een Namibië huwelijksreis boeken bij Out in Africa?

Wij bestaan al ruim 25 jaar en zijn zéér ervaren in het organiseren van een reizen naar Namibië en huwelijksreizen naar andere landen in zuidelijk en Oost-Afrika. Door onze geschiedenis hebben wij lokale kennis en toch hebben wij een kantoor in Nederland dus jullie reissom is goed beschermd. Als ‘locals’ houden wij vanzelfsprekend nadrukkelijk rekening met verantwoord toerisme – zorg voor de natuur en aandacht voor de rol en het aandeel van de lokale bevolking. Wil je meer weten over ons, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie huwelijksreis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende, uitgebreide offerte. Je kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar direct e-mailen of telefonisch contact opnemen is ook prima. Wij bespreken indien gewenst jullie reisplannen ook graag bij ons op kantoor. Wil je meer weten over hoe het boeken van een rondreis in Afrika verloopt, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.