Sossusvlei - Dode boom in Dead Vlei

Reis 1107: Namibië kamperen met kinderen

 • De mooiste natuur van Namibië
 • De meest interessante stam van Namibië
 • 4x4 Voertuig met volledige kampeeruitrusting
 • Af en toe een B&B tussendoor
Ongava Lodge - gamedrive - neushoorns

Reis 1112: Namibië safari – kamperen

 • De mooiste wildgebieden van Namibië
 • Gunstig geprijsd
 • Zowel zelf rijden als met een gids op pad
 • Wildrit op zoek naar woestijnolifanten inbegrepen

Familiereizen Namibië met kinderen tot ca. 6 jaar

Bent u nog niet streng gebonden aan schoolvakanties, dan is een Namibiëreis met jonge kinderen zeker te overwegen. Er zijn goede guesthouses en nationale parken met leuke huisjes. Ook gaan veel gezinnen kamperen – er zijn bijna overal goede kampeerterreinen met ruime plaatsen. Bij deze leeftijdsgroep is het heel belangrijk dat de route goed gepland wordt en dat de afstanden per dag niet te lang zijn. Op de dagen dat u verplaatst, is een paar uur rijden meestal de limiet. Verder is het een goed idee om niet te vaak te verplaatsen maar juist wat langer op één plek te verblijven en vanuit daar dingen te ondernemen. Als u in vaste accommodatie slaapt, is het handig als u een klein keukentje heeft zodat u af en toe zelf wat kunt klaarmaken. Ook is het fijn als de accommodatie zodanig is ingericht dat u na het avondeten in uw kamer of huisje kunt nagenieten van een fijne dag in de zon terwijl de kinderen slapen.

Familiereizen Namibië - Een klein keukentje bij de kamer is praktisch bij reizen met kinderen.

Een keukentje bij de kamer of het huisje, hoe klein of eenvoudig ook, is altijd praktisch bij reizen met (jonge) kinderen.

Het noorden van Namibië is een laag risico malariagebied. Het risico is laag en blijft vooral bestaan omdat in het verre noorden van het land het enige dichtbevolkte gebied in Namibië ligt – Owamboland. Toeristen komen niet in dit gebied maar de bewoners reizen af en toe wel naar Windhoek. Daarom komen er toch soms malariagevallen voor in het gebied ten zuiden van Owamboland. Het risico is laag maar wij adviseren om altijd eerst contact op te nemen met de GGD, huisarts of Tropenkliniek om hun advies te horen.

Familiereizen Namibië - Neushoorn, giraffen en olifant bij drinkplaats Okaukuejo in Etosha National Park

Informeer u goed voor u op reis gaat: Etosha National Park ligt in het laag-risico malariagebied van Namibië.

Familiereizen Namibië met kinderen van ca. 6 tot 12 jaar

Wij hebben zelf met kinderen in alle leeftijdsgroepen naar Afrika gereisd en onze ervaring is dat dit een erg leuke leeftijdsgroep is voor een familiereis naar Namibië (of elders in Afrika). De kinderen zijn inmiddels minder kwetsbaar – reizen door een laag risico malariagebied is meestal geen bezwaar meer. Zij zijn onbevangen en enthousiast over alles wat anders is in Afrika. En Namibië is anders dan wat zij ooit hebben gezien. De woestijnen in al hun variatie met gekke planten en kliffen en rotsen, de rare onverharde wegen, de berglandschappen, de ijskoude Atlantische Oceaan, de dieren, al die mooie stenen die je overal vindt, de warme zonnige dagen en de koude nachten met een hoeveelheid sterren die zij nog nooit gezien hebben. Het is een totaal andere wereld voor hen. Voordeel is ook dat zij iets vrijer kunnen spelen dan in bijvoorbeeld Botswana. Ouders moeten hun kinderen absoluut nooit uit het oog verliezen in Afrika maar het gevaar van gevaarlijke, grote dieren is in Namibië toch iets kleiner dan bijvoorbeeld in Botswana en Zambia waar soms zelfs olifanten door de kampen lopen.

Familiereizen Namibië - Kinderen kunnen veel spelen, bijvoorbeeld in de zandduinen van de Sossusvlei

Kinderen kunnen op veel plekken in Namibië naar hartelust spelen, bijvoorbeeld klimmen, klauteren, glijden en rollen op de rode zandduinen van de Sossusvlei.

Op safari met de kinderen

Op safari gaan in Namibië kan natuurlijk zeker wel. Vooral in Etosha National Park, een plat en open park is het vrij gemakkelijk om dieren te spotten, juist voor kinderen. En zij vinden vaak de veel voorkomende dieren zoals zebra’s en giraffes even mooi als de meer zeldzame grote katachtigen. Het is leuk om ze bij het zoeken te betrekken met checklists (die u van ons krijgt) en zelfs clipboards. En na afloop kan je natuurlijk lekker zwemmen in de zwembaden en zwembadjes die ondanks het gebrek aan water bijna overal te vinden zijn.

Familiereizen Namibië - Veel kampen hebben een zwembad, ook in de nationale parken

Veel kampen en lodges hebben een zwembad, ook in de nationale parken.

Maak kennis met traditionele bevolkingsgroepen

Verder is Namibië bijzonder voor kinderen omdat zij nog kennis kunnen maken met traditioneel levende bevolkingsgroepen zoals de Himba en de Bushman (San). Vooral bij de Bushman is dit een bijzondere ervaring. Vaak spreken zij Afrikaans dus kunnen zij rechtstreeks met hen communiceren. Zij zijn werkelijk ontroerend goed met kinderen. Zij laten traditionele vaardigheden zien zoals vuur maken, spoorzoeken, strikken zetten maar ook onverwachte dingen zoals de spelletjes die zij doen – natuurlijk om lenig en snel te blijven voor de jacht maar ook er in hun gemeenschap nu eenmaal tijd is voor plezier en het bijeen houden van de groep.

Kinderen worden door de Bushmen vaak betrokken bij diverse activiteiten, bijvoorbeeld vuur maken. Ook worden er vaak spelletjes gedaan en is er veel tijd voor plezier.

Familiereizen Namibië met tieners

Wij hebben zelf gemerkt dat in deze fase het plannen van familiereizen complexer kan zijn. Het thuisfront blijft trekken (vrienden/vriendinnen, examens, mogelijke herexamens, sportverplichtingen, zomerkampen, introductieweken). Verder is het voor veel pubers belangrijk om wifi te hebben, althans dat vinden zij :). Dus als de ouders dat ook vinden, houden we daar voor zover mogelijk rekening mee. In Namibië is er echter niet altijd wifi in de accommodaties, in ieder geval niet onbeperkt. Bij sommige autoleveranciers is het wel mogelijk om een hotspot bij de auto te huren.

Familiereizen Namibië: Voor veel tieners zijn elektronica en wifi onmisbaar tijdens een reis.

Voor veel tieners zijn elektronica en wifi onmisbaar tijdens een reis!

Sommige tieners zijn al direct enthousiast over hun safari in Afrika. Anderen zijn sceptisch, hoort bij de leeftijd, maar dan is het juist leuk om te zien hoe zij langzaam onder invloed raken van het buitenleven, de overweldigende natuur en de eenvoud van het bestaan in Namibië. Het leuke aan reizen met tieners is natuurlijk dat zij overal aan mee kunnen doen. Met tieners heeft u bijvoorbeeld meer opties voor fysiek spannende dingen, zoals sand-boarding en quad-biking in de woestijn.

Familiereizen Namibië - Quad bike rijden over de duinen in de omgeving van Swakopmund.

Met tieners zijn soms de wat avontuurlijkere activiteiten leuk, bijvoorbeeld quad bike rijden door de zandduinen in de omgeving van Swakopmund.

Namibië is een groot land. Tieners kunnen langere afstanden aan en variatie is belangrijk voor deze leeftijdsgroep. Daarom kunt u met hen meer van het land zien, bijvoorbeeld het verre noorden waar de Himba leven, of het verre zuiden waar de Fish River Canyon is en een belangrijk safarigebied met veel dieren (Kgalagadi Transfrontier Park), net over de grens in een uithoek van Zuid-Afrika. Hoewel het zeker niet alle tieners zal aanspreken, kunnen wij in Namibië ook meerdaagse trektochten regelen met overnachtingen in de woestijn (met gids uiteraard). Een andere logische combinatie met tieners is om Kaapstad toe te voegen aan de Namibiëreis. Deze bruisende stad is een hit bij tieners aan en voegt variatie toe. Ook is het heel populair om het buurland Botswana toe te voegen aan de route. Het wordt dan dus een combinatiereis Namibië en Botswana. U ziet dan belangrijke hoogtepunten van beide landen (en ook de Victoria Watervallen in Zimbabwe) en die liggen min of meer in een logische cirkel dus u hoeft geen moeilijke keuzes te maken over wat u niet kunt zien. Namibië en Botswana zijn totaal verschillend qua landschap en dus qua dierenleven.

Familiereizen Namibië: Droogte en weidsheid van de landschappen in Namibië.

Een prachtige combinatie: de droogte en weidsheid van de indrukwekkende landschappen van Namibië…

Familiereizen Namibië: Groen en dieren in wildrijk Botswana.

…met het groen en de dieren in het wildrijke Botswana.

Familiereizen met twintigers of met drie generaties

Out in Africa is gespecialiseerd in maatwerk rondreizen Afrika. Na meer dan 25 jaar betekent dit dat wij ook gespecialiseerd zijn in “ingewikkelde reizen” die andere reisorganisaties niet aankunnen. Bijvoorbeeld:

 • Familiegroepen met volwassen kinderen die elk hun eigen wensen hebben voor de ideale reis, bijvoorbeeld: deels met z’n allen reizen, dan individueel verder per koppel.
 • Familiegroepen met drie generaties (en/of samengestelde gezinnen).
 • Familiereis Namibië gecombineerd met een familiebezoek.
 • Bezoek van een kind dat stage loopt in Namibië met een rondreis daaraan vast.
 • Deelnemers met heel bijzondere wensen, bijv. fotografie, meerdaagse trektochten.

Voor de drie-generatie reizen geldt vaak dat dit een heel bijzondere reis moet worden waar lang voor gespaard is. De wensen lopen meestal uiteen en meestal is de beschikbare tijd relatief kort. Accommodatie die echt geschikt is voor familiegroepen is dun gezaaid en ook voor het vervoer moeten keuzes gemaakt worden. Dan is het een uitdaging om een reis te ontwerpen waar alle deelnemers enthousiast van worden (van 6 tot 86 jaar) en die toch binnen de beschikbare tijd en binnen het budget valt. Gezien de reissommen is het een goed idee om dit in handen te leggen van een ervaren partij die dit vaak doet en het land door en door kent.

Familiereizen Namibië - Bij een familiegroep zijn er vaak veel verschillende wensen en meningen.

Bij een familiegroep zijn er vaak veel verschillende wensen en meningen, die gecombineerd moeten zien te worden in een reis die iedereen aanspreekt.

Boek uw familiereis naar Namibië op tijd (!!!)

Namibië is de laatste 5-10 jaar ontdekt als prima vakantiebestemming voor gezinnen. Het is een dun bevolkt land en daarom is de accommodatie beperkt. In de zeer populaire maanden juli – september is er simpelweg te weinig plek. Ver van tevoren starten met het regelen van uw Namibië reis is absoluut aan te raden, zeker als u in vaste accommodatie gaat verblijven. Maar zelfs de kampeervoertuigen raken op tijdens (onze) zomervakantie. Met ver van tevoren bedoelen wij liefst ca. een jaar van tevoren of in ieder geval in de herfst voorafgaand aan de zomervakantie waarin u wilt reizen. Kunt u buiten de drukke periode reizen, bijvoorbeeld april-juni dan zal het rustiger zijn en de autohuurprijzen zijn dan meestal lager.

Familiereizen Namibië: De hoeveelheid accommodatie in Namibië is beperkt

De hoeveelheid accommodatie in Namibië is beperkt, dus begin op tijd met het regelen van de reis, zeker als u met een groter groepje reist.

Waarom een Namibië familiereis boeken bij Out in Africa?

Wij bestaan al ruim 25 jaar en zijn zéér ervaren in het organiseren van reizen naar Namibië. Out in Africa is opgericht door een Zuid-Afrikaan en een Nederlandse die écht lokale kennis hebben. Zij hebben door heel zuidelijk en Oost-Afrika gereisd met kinderen tussen de 0 en 25 jaar. Zij woonden zelfs in Zuid-Afrika met jonge kinderen en maakten vandaar reizen naar onder meer Namibië, nog altijd een favoriet land in het gezin. Ook ons team gaat regelmatig naar Namibië. Wilt u meer weten over wie wij zijn en waar wij voor staan, bekijk dan dit filmpje.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw familiereis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken uw reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over onze werkwijze, bekijk dan dit filmpje.