Kgalagadi Transfrontier Park (12)

Reis 1101: Namibië Totaal – Vaste Accommodatie

 • Namibië van noord tot zuid
 • Fish River en Epupa beide op de route
 • Kgalagadi Transfrontier Park ook inbegrepen
 • Excursie Damaraland op zoek naar woestijnolifanten
Etosha National Park - park (17)

Reis 1102: Namibië Hoogtepunten incl. Epupa Falls

 • De meest bekende hoogtepunten van Namibië
 • Plus een lus naar het verre noorden (Epupa Falls/Kaokoveld)
 • Bezoek aan de Himba, zo min mogelijk toeristisch
 • Excursie op zoek naar woestijnolifanten inbegrepen
Sossusvlei (8)

Reis 1107: Namibië kamperen met kinderen

 • De mooiste natuur van Namibië
 • De meest interessante stam van Namibië
 • 4x4 Voertuig met volledige kampeeruitrusting
 • Af en toe een B&B tussendoor
Kgalagadi Transfrontier Park (3)

Reis 1108: Namibië Rustig – vaste accommodaties

 • Zeer volledige en rustige reis van 4 weken
 • Tijd om echt te genieten van de weidse natuur
 • Diverse wandelbestemmingen
 • Leuke (vaste) accommodaties met douche en toilet

Namibie safari

Namibie is een zeer groot, uitgestrekt, leeg en droog land, perfecte geschikt voor reizigers die houden van verlatenheid, weinig mensen en ritten door open woestijnlandschappen. Een klein beetje avontuurlijk moet je ook wel zijn, de wegen zijn grotendeels onverhard en het nog niet zo grote aanbod van bestemmingen is vaak vrij eenvoudig. Zeer luxe onderkomens zijn er overigens ook (soms alleen per vliegtuig te bereiken). Voor alle accommodaties geldt dat het aanbod niet zo groot is dus tijdig boeken is nodig, vooral in de maanden juli en augustus. Eenmaal ter plaatse blijkt een Namibie safari overigens verrassend gevarieerd. De twee belangrijke woestijnen, de Namib en de Kalahari (eigenlijk een semiwoestijn) zijn verschillend qua landschap en dierenleven. In een deel van de Namib woestijn komen de hoge rode zandduinen voor, o.a. in de Sossusvlei. De prachtige schaduwlijnen bij laagstaande zon en het spectaculaire gevoel van nietigheid dat je krijgt aan de voet van deze zandreuzen, zullen een herinnering voor het leven zijn. Etosha National Park is de tweede grote attractie in bijna elke Namibie reis. Een goed georganiseerd park waar het door de platheid, geringe vegetatie en veel natuurlijke drinkplaatsen heel makkelijk is om zelf dieren te vinden. Het park is onder meer beroemd om de leeuwen, cheeta’s, olifanten en goed aan de hete condities aangepaste dieren als struisvogel en oryx (gemsbok). Het nog steeds Duits aandoende kustplaatsje Swakopmund komt ook voor in bijna elke Namibie vakantie. Het is een goede stopplaats voor boodschappen, reparaties, bankzaken, etc en er zijn in de directe omgeving veel actieve sporten zoals dune boarding te beoefenen. De groenblauwe en ijskoude oceaan vormt een bizar contrast met het landschap in de rest van het land. Onderweg naar het meer afgelegen Damaraland is het maar een kleine omweg naar een zeerobben kolonie. Damaraland is al duidelijk stiller dan de meest beroemde bezoekplaatsen. Hier zijn ruige steen- en rotsformaties te zien en belangrijke culturele stopplaatsen zoals de door de San (Bosjesmannen) gemaakte rotsgravures bij Twyfelfontein. Naast Etosha is ook Damaraland geschikt voor een Namibie safari. U kunt hier op zoek naar de beroemde woestijnolifanten en  (net zo spannend en bijzonder) u ziet hier zeker nog dieren echt in het wild (dus buiten een nationaal park), o.a. impala’s, zebra’s, giraffes, struisvogels, soms luipaarden en cheeta’s.

Out in Africa Sossusvlei Namibie Reis Vakantie

Out in Africa Damaraland Namibie Reis Vakantie

Alleen Namibie?

Indien u het land goed wilt zien, adviseren wij uw Namibie vakantie niet te gehaast te maken. De (nog verder) afgelegen gebieden zijn zeer de moeite waard. In het zuiden zijn belangrijke bezienswaardigheden de Fish River Canyon en de Ai Ais Warmwaterbronnen, en het verlaten diamantdorp Kolmanskop, vlakbij het dorpje Luderitz. Wie tijdens zijn Namibie reis Bosjesmannen (ook wel San genoemd) in levende lijven wil ontmoeten kan onder andere terecht in de omgeving van Tsumkwe. Hier leert u meer over hun oeroude en snel verdwijnende gebruiken. Het is een genot om hun zachtaardige kliktaal te horen. Sommige San spreken ook Afrikaans dat wij als Nederlands sprekenden grotendeels kunnen begrijpen. Als u een Namibie safari maakt met kinderen is dit een echte aanrader. Een ander fascinerend volk is de Himba, onder meer bekend vanwege hun prachtige met oker ingesmeerde vrouwen en hun op dit moment nog goeddeels authentieke levensstijl. Dit trotse volk houdt stand als één van Afrika’s laatste nomadische volkeren in het Kaokoveld, het uiterste noordwesten van Namibie. De Caprivistrip de landtong die zich vanuit het noordoosten als een lange dunne arm bijna helemaal tot aan de Victoria Watervallen uitstrekt, is landschappelijk en cultureel geheel anders dan de rest van het land. Het is een koloniale erfenis en geografisch gezien hoort het dan ook niet bij het droge Namibie, maar voor de 21e eeuwse reiziger zijn de weelderig groene moerassen (die direct grenzen aan Botswana’s beroemde Okavango Delta) een welkome afwisseling.

Out in Africa Bushmen Namibie Reis Vakantie

Of Namibie en een ander land?

Namibie Reizen kunnen ook opgezet worden in combinatie met een bezoek aan een aangrenzend land. De meest voorkomende combinaties zijn Zuid-Afrika + Namibie, bijvoorbeeld beginnen in Kaapstad, eindigen in Windhoek. Indien er voldoende tijd is, is een bezoek aan het in Zuid-Afrika gelegen, maar aan Namibie grenzende, Kgalagadi Transfrontier Park dan een zeer aanbevolen optie. Dit park is onder andere bekend om de majestueuze Kalahari leeuw met zwarte manen. Een andere mogelijkheid is Namibie + Botswana. U kunt dan starten in Windhoek en naast Namibie ook de Okavango Delta, de Makgadigadi Zoutpannen, Chobe National Park en de Victoria Falls zien. Eindigen kan in Maun, Kasane, Victoria Falls (is net over de grens in Zimbabwe) of Livingstone (is net over de grens in Zambia). Voor de echte avonturiers is een combinatie van nog meer landen ook mogelijk, bijvoorbeeld Zuid-Afrika + Namibie + Botswana. Vanwege de logistieke complexiteit en onze eigen ervaringen worden dergelijke meerlanden reizen relatief vaak door Out in Africa geregeld (heeft u hiervoor belangstelling klik dan onder tabblad Reizen bij Zoeken op Voorkeur meerdere landen aan). Hetgeen ons brengt op de werkelijke inhoud van de site. Zoals duidelijk zal zijn, kan aan uw Namibie reis op allerlei manieren invulling gegeven worden. Kijk ter inspiratie naar de reisvoorbeelden en neem contact op met uw wensen!

Out in Africa Etosha Namibie Reis Vakantie

Out in Africa Okavango Botswana Reis Vakantie

De accommodaties en bezienswaardigheden in Namibië

Bekijk de accommodaties   en   Bekijk de bezienswaardigheden

2009-1-09 Kalahari 1 592 (Custom) Out in Africa - Vondelhof (8) Out in Africa - Nomad CPTCPT (21) Out in Africa - Pointe aux Biches (1)

Klantervaringen Namibië

Achtbaan van indrukken

Hallo Yosta, We zijn net een week terug van een prachtige en indrukwekkende rondreis door Namibië en Botswana (mei 2019). Het is een achtbaan van indrukken geweest, waarbij jullie reisinformatie goed omschreef wat we konden verwachten. Wij hadden gekozen voor de individuele rondreis met kamperen, met af en toe een overnachting in een B&B of…

Lees verder