Fish River Canyon - landschap

Reis 1101: Namibië Totaal – Vaste Accommodatie

 • Namibië van noord tot zuid
 • Fish River en Epupa beide op de route
 • Kgalagadi Transfrontier Park ook inbegrepen
 • Excursie Damaraland op zoek naar woestijnolifanten
Sossusvlei - Door het zachte zand de duinen op

Reis 1102: Namibië Hoogtepunten incl. Epupa Falls

 • De meest bekende hoogtepunten van Namibië
 • Plus een lus naar het verre noorden (Epupa Falls/Kaokoveld)
 • Bezoek aan de Himba, zo min mogelijk toeristisch
 • Excursie op zoek naar woestijnolifanten inbegrepen
Sossusvlei - Dode boom in Dead Vlei

Reis 1107: Namibië kamperen met kinderen

 • De mooiste natuur van Namibië
 • De meest interessante stam van Namibië
 • 4x4 Voertuig met volledige kampeeruitrusting
 • Af en toe een B&B tussendoor
Etosha NP - Olifanten naderen de drinkplaats bij Okaukuejo

Reis 1108: Namibië Rustig – vaste accommodaties

 • Zeer volledige en rustige reis van 4 weken
 • Tijd om echt te genieten van de weidse natuur
 • Diverse wandelbestemmingen
 • Leuke (vaste) accommodaties met douche en toilet
Ongava Lodge - gamedrive - neushoorns

Reis 1112: Namibië safari – kamperen

 • De mooiste wildgebieden van Namibië
 • Gunstig geprijsd
 • Zowel zelf rijden als met een gids op pad
 • Wildrit op zoek naar woestijnolifanten inbegrepen

Rondreis Namibië: de klassieke route

Een rondreis door Namibië van ca. 3 weken start meestal in de hoofdstad Windhoek. Dit is een prima plek om de huurauto op te halen en boodschappen in te slaan. Daarna begint de klassieke route langs de meest bekende bezienswaardigheden van Namibië vaak met de rode zandduinen van de Sossusvlei, het meest iconische beeld van het land. Op deze plek is de oeroude Namib woestijn goed toegankelijk. U kunt zelf tot bijna aan de voet van deze enorme duinen komen en dan over de kam omhoog klimmen voor een geweldig uitzicht. Daarna terug door het mulle zand, lopend maar over het rollende zand naar beneden ‘zwemmen’ kan ook!

Daarna rijdt u over het Namib plateau naar de kust, waar de koele Atlantische oceaan een vreemd contrast biedt met de woestijn. Hier liggen Walvisbaai en het nog altijd Duits aandoende plaatsje Swakopmund. Van hieruit zijn woestijntochten te regelen die meer inzicht geven in het complexe (en verrassend drukke) leven in de woestijn. Of u gaat de oceaan op, op zoek naar zeerobben en walvissen.

Rondreizen Namibië - Op zoek naar leven in de woestijn bij Swakopmund.

Op zoek naar leven in de woestijn in de omgeving van Swakopmund.

Rondreizen Namibië - Bezoek Cape Cross, ten noorden van Swakopmund.

Of bezoek de pelsrobben bij Cape Cross, ten noorden van Swakopmund. Dit kan eventueel onderweg naar de volgende bestemming.

De omgeving van Twyfelfontein is bijzonder vanwege de rotsgravures van de Bushmen, de oorspronkelijke bewoners van Afrika. Ook zijn hier interessante rotsformaties te zien. Sowieso is Namibië een paradijs voor wie interesse heeft in geologie en de geschiedenis van onze planeet in het algemeen. Overal worden (half)edelstenen, fossielen, versteende houtsoorten, meteorietresten en dergelijk gevonden.

Rondreizen Namibië - Rotsgravures bij Twyfelfontein.

Rotsgravures bij Twyfelfontein.

En dan volgt Etosha National Park: één van Afrika’s beste en bekendste wildparken en onmisbaar tijdens een safari reis door Namibië. Het park beslaat een oppervlakte van ca. 23.000 km2 (dus meer dan 75km bij 300km). Het park ontleent zijn naam aan de Etosha Pan zelf, een enorm plat droog meer met een witte zoute korst waarboven de fel schijnende zon enorme luchtspiegelingen maakt. Wat Etosha zo bijzonder maakt, zijn de vele bronnen en drinkplaatsen langs de rand van de Pan, vooral aan de zuidkant, en het omringende savannelandschap dat vele grazende kuddes aantrekt. Met de grazende dieren volgen altijd de jagende dieren, vooral voor cheeta’s en in mindere mate voor leeuwen zijn de open vlaktes ideaal jaagterrein. Het is ook niet ongewoon om bij één drinkplaats springbokken, kudu’s, zebra’s, giraffes, en olifanten tegelijk te zien drinken. Er zijn ook veel struisvogels, jakhalzen en meer dan 340 vogelsoorten.

Rondreis Namibië: van de betreden paden

Namibië is een groot land (!) en veel wegen zijn onverhard. Indien u voldoende tijd heeft – of indien u niet per se ‘het hele land’ hoeft te zien – zijn de volgende streken ook interessant:

 • De Fish River Canyon – in het verre zuiden, één van de grootste canyons ter wereld en een ontzagwekkend schouwspel der natuur.
 • Damaraland – één van de weinige gebieden in Afrika waar de iconische dieren als giraffen, olifanten en zelfs grote katten in het wild voorkomen.
 • Epupa Falls – in het verre noord-westen op de grens van Angola. Na kilometers ruig, droog en rotsachtig landschap, komt het bijna als een schok om ineens groene rietbossen, makalani palmen, prachtige wilde vijgenbomen en baobabs te zien. In dit gebied zijn de Himba nog heer en meester, één van de laatste semi-nomadische stammen in Afrika.
 • Bushmanland – zo droog dat er weinig dieren zijn, maar nog altijd leven hier kleine groepen Bushmen (of San) een deels traditioneel leven van jagen en verzamelen.
 • Kgalagadi Transfrontier Park – dit ligt niet in Namibië, maar wel goed op de route van een rondreis door het zuiden van Namibië. Dit prachtige wildpark ligt net over de grens in Zuid-Afrika en Botswana, en is ook vanuit Namibië toegankelijk. Dit is het klassieke Kalahari landschap (semi-woestijn) en trekt wild uit de verre omtrek.
Rondreizen Namibië - Bushmen leven nog als jagers en verzamelaars.

Veel Bushmen in Namibië leven nog steeds (deels) als jagers en verzamelaars.

Vaste accommodatie of kamperen?

In Namibië zijn heel veel goede guesthouses en lodges die afwisseling en vaak ook verdieping brengen in uw rondreis. Als u uw rondreis door Namibië bij ons boekt, is het altijd weer een verrassing waar u ’s avonds slaapt. Veel ‘boerderijen’ bieden betaalbare accommodatie aan reizigers. Zij geven een beeld van het lang niet altijd makkelijke bestaan in dit zeer droge land. In het segment daarboven zijn er mooie lodges, altijd op prachtige terreinen met zwembad en eetgelegenheid, en soms heel bijzonder qua bouwstijl. In de nationale parken zijn er veel eenvoudige huisjes en ook enkele luxere mogelijkheden.

Rondreizen Namibië: Slapen onder de sterren.

Op diverse locaties is het bijvoorbeeld mogelijk om buiten op het dak van je kamer te slapen, onder de indrukwekkende sterrenhemel.

Kamperen is ook heel populair voor een rondreis door Namibië. U heeft dan uw eigen huis bij u (tent op het dak of uitklaptent) en bij de lodges en in de nationale parken op de hoofdroutes zijn goede kampeerterreinen. Bijkomend voordeel is dat de kampeervoertuigen vierwielaandrijving (4×4) hebben waardoor ze in alle opzichten beter geschikt zijn voor de onverharde wegen dan de normale auto’s. Als u voor kamperen kiest, is het overigens mogelijk om af en toe in vaste accommodatie te slapen – dat is het voordeel van een individuele reis door Namibië die op maat wordt gemaakt.

Rondreizen Namibië: Kampeerterrein met eigen douche en toilet.

Bij sommige kampeerterreinen heeft u zelfs de beschikking over uw eigen douche en toilet, zoals hier bij Madisa Camp in het Twyfelfontein gebied.

Het weer in Namibië

Bij het plannen van een rondreis door Namibië moet u zich bewust zijn van de volgende globale weerspatronen:

 • Juni tot en met september – kurkdroog landschap, overdag zonnig en aangenaam; temperaturen van in de 20 graden; ’s nachts kan het fors afkoelen, vooral in juli en augustus op hoogte en/of midden in de woestijn (tot rond het vriespunt); hoogseizoen dus relatief druk.
 • Oktober en november – het wordt warmer, overdag kan het boven de 30 graden worden, ’s avonds koelt het veel minder af; nog steeds een populair seizoen.
 • December tot en met maart – overdag steeds warmer, 40 graden met de Kerst is niet ongewoon; af en toe kunnen er onweersbuien zijn met (zeer nodige) regenval, heel zelden regent het enkele dagen, vaker valt er helemaal geen regen, als het regent is het feest in Namibië; de luchten zijn prachtig voor fotografie en heel snel wordt het landschap groener; niet veel internationale toeristen.
 • April tot en met juni – normaal geen regen meer; temperaturen dalen langzaam maar het landschap is nog een tijdje groener; een prima periode vinden wij maar toch is het laagseizoen; weinig toeristen en autohuurprijzen zijn lager.
Rondreizen Namibië - Weer in Namibië.

Zelfs op één dag kunnen de temperaturen in Namibië heel veel verschillen!

Drukke en stille periodes in Namibië

Hoewel er de laatste jaren veel wordt gebouwd, is er in Namibië nog altijd relatief weinig accommodatie. In het hoogseizoen (juli-oktober) zijn de accommodaties en kampeerterreinen dan ook helemaal vol. Ver van tevoren boeken is noodzakelijk, liefst ongeveer 11 maanden of zelfs langer van tevoren. Dit geldt zeker als u met kinderen door Namibië reist en gebonden bent aan schoolvakanties. Bent u niet aan onze zomervakantie gebonden dan raden wij aan om in de periode april tot juni of in november te reizen. Graag adviseren wij verder.

Rondreizen Namibië - Weidse landschappen, ook in "drukke" periodes.

Ook in “drukke” periodes kunt u van deze weidse en indrukwekkende landschappen genieten met een gevoel alsof u alleen op de wereld bent.

Waarom een rondreis Namibië boeken bij Out in Africa?

Wij bestaan al ruim 25 jaar en zijn zéér ervaren in het organiseren van reizen naar Namibië. Out in Africa is opgericht door een Zuid-Afrikaan en een Nederlandse. Bij ons dus ‘local knowledge’ en ook een aanpak met hart voor Afrika. Wij kiezen bewust voor rechtstreekse contacten met vele leuke adressen die we al jaren kennen. Ook met de soms wat ondoordringbare kantoren van de nationale parken hebben we prima contacten. Natuurbehoud en het stimuleren van de lokale economie staan bij ons voorop. Wilt u meer weten over onze Rondreizen naar Afrika, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Namibië rondreis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende, uitgebreide offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar direct e-mailen of telefonisch contact opnemen is ook prima. Wij bespreken indien gewenst uw reisplannen ook graag bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over hoe het boeken van een maatwerkreis in zijn werk gaat, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.

De accommodaties en bezienswaardigheden in Namibië

Bekijk de accommodaties   en   Bekijk de bezienswaardigheden

Rondreizen Namibië - Sossuvlei indrukwekkende uitzichten Rondreizen Namibië - Woestijnolifant in Damaraland Rondreizen Namibië - Etosha NP neushoorn, giraffen en olifant bij drinkplaats Okaukuejo Rondreizen Namibië - Kampvuur bij Desert Camp

Klantervaringen Namibië