Kruger National Park - Luipaard close-up

Reis 2201: Zuid-Afrika + Mozambique – kamperen

  • Safari en strand in 3 landen
  • Vierwielaandrijving en kamperen
  • Bezoek Great Limpopo Transfrontier Park incl. Krugerpark
  • Vijf dagen aan de witte zandstranden van Mozambique
Swaziland (2)

Reis 2202: Zuid-Afrika + Mozambique – basis niveau

  • Safari en strand in 3 landen
  • Voertuig met vierwielaandrijving
  • Verblijf in huisjes en guesthouses
  • Bezoek Great Limpopo Transfrontier Park incl. Krugerpark

Mozambique reis populair in de Afrikaanse winter (jun-sep)

De meeste Mozambique vakanties doen in ieder geval één strand aan. Bekende strandcentra zijn Inhambane, Vilanculos en Tofo. De altijd warme oceaan en de mooie riffen zijn hier natuurlijk de grootste trekpleisters. Deze gebieden staan met name bekend om de uitstekende duik- en watersportmogelijkheden. Deze centra zijn zeer geschikt voor wie na een safari nog een strandverlenging wenst. Ook in de winter (juli/augustus) is het hier merkbaar warmer dan in Zuid-Afrika en kunt u normaal nog naar het strand. Reizen in Mozambique ten noorden van de bekende strandcentra is nog lastig. Veel autoverhuurders laten niet toe dat de voertuigen ver naar het noorden gaan omdat ze daar geen back-up kunnen leveren. De wegen zijn ook inderdaad zeer slecht. Vliegen naar dat deel van het land is natuurlijk wel een optie.

Africa Naara Eco-Lodge Mozambique Reis Vakantie

Safari in Mozambique

De meeste mensen gaan naar Mozambique voor de prachtige stranden, maar er zijn ook enkele safari mogelijkheden. Er is bijvoorbeeld het Limpopo National Park, dat samen met het Krugerpark in Zuid-Afrika en het Gonarezhou National Park in Zimbabwe het Great Limpopo Transfrontier Park vormt. Deze drie natuurgebieden staan met elkaar in open verbinding d.w.z. de dieren kunnen vrij van het ene gebied naar het andere bewegen. In theorie betekent dit dus dat u bij een Mozambique safari in het Limpopo National Park dezelfde dieren tegen kunt komen als in het Krugerpark in Zuid-Afrika, maar de wildstand is op dit moment nog lager. Daarnaast is er ook nog het Gorongosa National Park, een stuk noordelijker in het land, nog sterk in ontwikkeling. Te midden van de politieke onrust in het land heeft dit park het in het verleden zwaar te verduren gehad. Er was veel stroperij en weinig tot geen management wat betreft natuurbehoud. De laatste jaren wordt er echter hard gewerkt aan het herstel van de natuur en de dierpopulaties, en het gaat de goede kant op. Een park om in de gaten te houden dus!

Limpopo National Park (3)

Africa Limpopo National Park Mozambique Reis Vakantie

Accommodaties tijdens een Mozambique vakantie

Wat betreft accommodaties is de keuze bij Mozambique reizen nog niet heel erg groot. Er zijn zeer basic adressen voornamelijk acceptabel voor één nachtje onderweg. Dan zijn er middenklasse niveau hotels en guesthouses. Het niveau daartussenin, dus “niet zo heel primitief, maar toch goedkoop”, is nog erg ondervertegenwoordigd, maar gelukkig kennen wij wel diverse goede adressen in deze categorie. Op exclusief niveau zijn wel zeer bijzondere lodges te boeken, vaak op privé eilanden of zeer afgelegen. Ondanks het prijsniveau verschijnen deze bestemmingen in alle “Mooiste Plekjes ter Wereld” lijsten, niet in de laatste plaats omdat ze veel privacy bieden en de kans op het tegenkomen van landgenoten relatief laag is.

Baia Sonambula (3)

Heeft u minder budget dan is een Mozambique reis vooral geschikt als u niet hecht aan een zeer voorspelbare ervaring en goed omgaat met onverwachte dingen. De cultuur is anders dan in de omringende landen (ex-Portugees plus een slepende burgeroorlog). Er zijn hier inderdaad nog “hutjes op het strand” te vinden, met de daarbij behorende relaxte mentaliteit van de eigenaars. Wilt u graag naar het strand, maar houdt u niet van verrassingen en losse eindjes, dan kunt u beter kiezen voor Mauritius of (van okt-april) Zuid-Afrika. Neem contact met ons op voor het beste advies voor uw Mozambique-vakantie of safari.

Jeffs Palm Resort (3)

Boek uw vakantie op basis van één van onze voorbeeldreizen

U wilt uw reis door Mozambique goed geregeld hebben. Wij vertellen u meer over onze voorbeeldreizen als u contact met ons opneemt via 010 474 6266. Vaccinaties, geldverkeer, bagage en wat wel en niet te doen; wij zorgen ervoor dat u goed voorbereid gaat reizen door Mozambique.

De accommodaties en bezienswaardigheden in Mozambique

Bekijk de accommodaties   en   Bekijk de bezienswaardigheden

2009-1-09 Kalahari 1 592 (Custom) Out in Africa - Vondelhof (8) Out in Africa - Nomad CPTCPT (21) Out in Africa - Pointe aux Biches (1)