Panoramaroute (4)

Reis 2201: Zuid-Afrika + Mozambique – kamperen

  • Safari en strand in 3 landen
  • Vierwielaandrijving en kamperen
  • Bezoek Great Limpopo Transfrontier Park incl. Krugerpark
  • Vijf dagen aan de witte zandstranden van Mozambique
Swaziland (2)

Reis 2202: Zuid-Afrika + Mozambique – basis niveau

  • Safari en strand in 3 landen
  • Voertuig met vierwielaandrijving
  • Verblijf in huisjes en guesthouses
  • Bezoek Great Limpopo Transfrontier Park incl. Krugerpark

Mozambique reis populair in de Afrikaanse winter (jun-sep)

De meeste Mozambique vakanties doen in ieder geval één strand aan. Bekende strandcentra zijn Inhambane, Vilanculos en Tofo. De altijd warme oceaan en de mooie riffen zijn hier natuurlijk de grootste trekpleisters. Deze gebieden staan met name bekend om de uitstekende duik- en watersportmogelijkheden. Deze centra zijn zeer geschikt voor wie na een safari nog een strandverlenging wenst. Ook in de winter (juli/augustus) is het hier merkbaar warmer dan in Zuid-Afrika en kunt u normaal nog naar het strand. Reizen in Mozambique ten noorden van de bekende strandcentra is nog lastig. Veel autoverhuurders laten niet toe dat de voertuigen ver naar het noorden gaan omdat ze daar geen back-up kunnen leveren. De wegen zijn ook inderdaad zeer slecht. Vliegen naar dat deel van het land is natuurlijk wel een optie.

Out in Africa Strand Mozambique Reis VakantieAfrica Naara Eco-Lodge Mozambique Reis Vakantie

Accommodaties tijdens een Mozambique vakantie

Wat betreft accommodaties is de keuze bij Mozambique reizen nog niet heel erg groot. Er zijn zeer basic adressen voornamelijk acceptabel voor één nachtje onderweg. Dan zijn er middenklasse niveau hotels en guesthouses. Het niveau daartussenin, dus “niet zo heel primitief, maar toch goedkoop”, is nog erg ondervertegenwoordigd. Op exclusief niveau zijn wel zeer bijzondere lodges te boeken, vaak op privé eilanden of zeer afgelegen. Ondanks het prijsniveau verschijnen deze bestemmingen in alle “Mooiste Plekjes ter Wereld” lijsten, niet in de laatste plaats omdat ze veel privacy bieden en de kans op het tegenkomen van landgenoten relatief laag is. Heeft u minder budget dan is een Mozambique reis vooral geschikt als u niet hecht aan een zeer voorspelbare ervaring en goed omgaat met onverwachte dingen, en reizen met een 4×4 met kampeeruitrusting is een prima optie voor veel klanten. De cultuur is anders dan in de omringende landen (ex-Portugees plus een slepende burgeroorlog). Er zijn hier inderdaad nog “hutjes op het strand” te vinden, met de daarbij behorende relaxde mentaliteit van de eigenaars. Wilt u graag naar het strand, maar houdt u niet van verrassingen en losse eindjes, dan kunt u beter kiezen voor de Seychellen, Mauritius of natuurlijk (van okt-april) Zuid-Afrika. Neem contact met ons op voor het beste advies voor uw Mozambique-vakantie of safari.

Out in Africa Machampane Mozambique Reis VakantieOut in Africa Strand Mozambique Reis VakantieAfrica Limpopo National Park Mozambique Reis Vakantie

De accommodaties en bezienswaardigheden in Mozambique

Bekijk de accommodaties   en   Bekijk de bezienswaardigheden

2009-1-09 Kalahari 1 592 (Custom) Out in Africa - Vondelhof (8) Out in Africa - Nomad CPTCPT (21) Out in Africa - Pointe aux Biches (1)