De beste plek voor uw Mauritius reis

Cultureel gezien is het eiland de spreekwoordelijke smeltkroes van Europese, Indiase en Afrikaanse genen. Alle culturele en religieuze groepen leven vredig naast elkaar. De voertalen zijn Engels en Frans, maar Frans is de gebruikelijke taal en onderling spreken de Mauritianen Creools. De mensen zijn bijna zonder uitzondering vriendelijke en voorkomend, ook naar elkaar toe. Deze omgangsvormen, in combinatie met meer dan 100 concurrerende hotels op het eiland, zorgen ervoor dat u tijdens een Mauritius reis kunt rekenen op een zeer hoog service niveau. Voor Mauritius reizen moet u rekening houden met de verschillende weerszones op het eiland en de tijd van het jaar waarin uw Mauritusreis plaatsvindt. De noordkant van het eiland is van oudsher het meest ontwikkeld. Hier zijn de meeste hotels en ook het belangrijke toeristische uitgaanscentrum Grand Baie. Hier is het zelfs midden in de winter nog zeer aangenaam. De oostkant van het eiland is een goede keus in de zomer (dus onze winter) wanneer hier vaak een fris briesje waait die de tropische vochtigheid verlicht. Ook de stranden zijn hier het breedst. In de “winter” kan het daar soms te winderig zijn, of regenachtig. De (zuid)westkust is  mooi en een stuk stiller dan het noord-westen. De zuidkust is ook heel mooi en wat ruiger met hogere golven en een aantal interessante hotelopties.

Out in Africa Strand Mauritius Reis VakantieOut in Africa CultuurMauritius Reis Vakantie

Accommodatie tijdens uw Mauritius reis

Er is héél veel keus in accommodatie op Mauritius. Globaal is er onderscheid tussen de grote strandresorts (3, 4 of 5 sterren) en meer kleinschalige, persoonlijke “hotelletjes”. Daarnaast zijn er hele mooie appartementen en villa’s voor onze individuele reizigers die meer onafhankelijkheid en privacy willen. Vooral als u met meer dan 2 personen reist kan dat prijstechnisch gezien interessant zijn. Out in Africa heeft een vaste agent op het eiland zodat u er niet alleen voor staat en wij bezoeken Mauritius zelf regelmatig om op de hoogte te blijven van alle verbouwingen, aanbiedingen, nieuwe hotels, excursiemogelijkheden. Het prijsbeleid van de accommodaties is ingewikkeld met vele soorten kamers en seizoenen. Ze hebben ook allemaal bijzondere aanbiedingen gebaseerd op bijvoorbeeld verblijfsduur, huwelijksreis of trouwdag (per 5 jaar, 12 ½ jaar geldt niet), babies/ kinderen/ tieners – wel of niet op de kamer, vroeg boeken, seniorenleeftijd, etc. Geef ons dus alle informatie over uw reisgezelschap en voorkeuren voor type accommodatie zodat wij de beste optie voor u kunnen selecteren.

Out in Africa Hotel Mauritius Reis Vakantie Out in Africa Zwembad Mauritius Reis Vakantie

Mauritius vakantie: activiteiten en excursies  

Naast de vele activiteiten die meestal al in uw hotel beschikbaar zijn, kunt u via uw accommodatie of via onze agent (die u in uw hotel of appartement zal bezoeken) tochten en excursies regelen. Het eiland heeft meer te bieden dan alleen zonnebaden en watersport, dus het is zeker de moeite waard! Een aantal voorbeelden: privé zeiltochten, dineren op een boot, diepzeevissen, shoppen (veel factory en tax free winkels), Mauritiaanse lunch bij mensen thuis, koloniale “tea”, botanische tuinen, rum- en thee-excursies.

Out in Africa Strand Mauritius Reis Vakantie Out in Africa Zee Mauritius Reis Vakantie Out in Africa Landschap Mauritius Reis Vakantie Out in Africa Landschap Mauritius Reis Vakantie

De accommodaties en bezienswaardigheden in Mauritius

Bekijk de accommodaties   en   Bekijk de bezienswaardigheden

2009-1-09 Kalahari 1 592 (Custom) Out in Africa - Vondelhof (8) Out in Africa - Nomad CPTCPT (21) Out in Africa - Pointe aux Biches (1)