Lux Le Morne - Strand luchtfoto

Reis 1601: Mauritius – self-catering

 • Prachtige bounty stranden
 • Verblijf in een modern appartement
 • Mogelijkheid om zelf maaltijden te bereiden
 • Malariavrij
Zilwa Attitude - Strand met ligbedden onder palmboom

Reis 1602: Mauritius – middenklasse niveau

 • Zon, zee en strand
 • Hotel met uitgebreid aanbod aan faciliteiten
 • Een reis in teken van ontspanning
 • Toch veel activiteiten mogelijk indien gewenst

Waar ligt Mauritius?

Mauritius ligt midden in de Indische Oceaan en behoort samen met de eilanden Rodrigues en Réunion tot de afgelegen eilandengroep de Mascarenen. Mauritius is de grootste van de drie eilanden en ligt op ongeveer 11 uur vliegen vanuit Nederland en 3,5 uur vliegen vanuit Johannesburg. Met een geweldig klimaat, een altijd warme oceaan en een beschermend rif rondom het eiland, heeft Mauritius terecht een reputatie verworven van subtropisch strandparadijs. Cultureel gezien is het eiland een smeltkroes van Europese, Indiase en Afrikaanse genen en alle culturele en religieuze groepen leven ook nog eens vredig naast elkaar. De voertalen zijn Engels en Frans, maar Frans is de gebruikelijke taal en onderling spreken de Mauritianen Creools. De mensen zijn bijna zonder uitzondering vriendelijk en voorkomend, ook naar elkaar toe. Deze omgangsvormen, in combinatie met meer dan 100 concurrerende hotels op het eiland, dragen zorg voor een zeer hoog service niveau voor Mauritius vakanties.

Rondreizen vakantie Mauritius - Kleurrijk gebouw

Het eiland Mauritius is naast een prachtige strandbestemming ook een interessante smelkroes van culturen met onder andere bijzondere bouwwerken.

Het weer op Mauritius

Op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen tegengesteld aan die van ons. De ‘winter’ is dus van ongeveer mei tot oktober en de warmste maanden in de zomer zijn december tot en met februari. Echter, in de winter is de gemiddelde temperatuur nog altijd zo’n 22 graden aan de kust. In de zomer loopt het op tot 30 graden of meer. Het is in de zomer ook echt vochtig, dus een klamme warmte. Vandaar dat veel mensen juist in de winter of in de lange tussenseizoenen naar Mauritius gaan en het prima naar hun zin hebben. Bijna altijd staat er wel een briesje, die kan aanzwellen tot echte wind. Tussen januari en maart komen soms cyclonen voor. Hier is het eiland overigens zeer goed op voorbereid. In de maanden juli en augustus is het vanwege de kans op wind of af en toe regen beter om de oostkust te vermijden. Als ervaren Mauritiuskenners houden wij met dit soort dingen natuurlijk al rekening bij de suggesties die wij doen voor uw vakantie naar Mauritius.

Rondreizen vakantie Mauritius - Wit strand, palmboom en ligbedje aan azuurblauwe oceaan, Zilwa Attitude

Winter op Mauritius: witte zandstranden compleet met palmbomen en ligbedden, met uitzicht op een azuurblauwe oceaan (foto: Zilwa Attitude).

Waarom een vakantie op Mauritius?

Een vakantie op Mauritius is een goede keus voor heel veel reizigers:

 • Mauritius is geschikt voor mensen die niet zelf willen of kunnen rijden. Dit kan overigens wel, het is zeker leuk om met een huurautootje het eiland te verkennen. Maar er zijn ook taxi’s en bussen en de hotels kunnen ook vervoer voor u regelen.
 • Mauritius is geschikt voor reizigers van alle leeftijden. Gezinnen met jonge kinderen komen prima aan hun trekken. Veel resorts hebben zwembaden geschikt voor kinderen, oppas is makkelijk te regelen, er zijn soms speciale kinderclubs en veel watersporten kan je ook met kinderen doen, bijvoorbeeld de ‘glass bottom boot’.
 • Voor oudere kinderen zijn de grotere resorts aantrekkelijk om leeftijdsgenoten te ontmoeten en zij zullen de meer avontuurlijke activiteiten leuk vinden, bijvoorbeeld dolfijnentochten.
Rondreizen vakantie Mauritius - Watersporten voor kinderen

Bij veel kindvriendelijke hotels worden er speciale (water)activiteiten georganiseerd voor jongere én oudere kinderen.

 • Pensionado’s en reizigers die behoefte hebben aan ontstressen en bijtanken komen naar Mauritius omdat er veel hotels zijn met spa’s, massagevormen, beautybehandelingen en yoga. Er zijn ook hotels waar juist geen kinderen worden toegelaten.
 • Mauritius is in de eerste plaats geschikt voor strand- en watersportliefhebbers. De meeste grotere hotels hebben beach clubs waar u kunt windsurfen, zeilen, waterskiën, vissen, duiken en snorkelen.
 • Maar er is meer te doen – een kleine opsomming: bezoek aan natuurreservaten zoals de Seven Coloured Earth, de suiker- en theeplantages, rum distilleerderij, markten, botanische tuinen, reuzen schildpadden, taks free shops. Erg leuk is koken/ eten bij de locals.
 • Al met al is het daarom een eiland dat ook bij uitstek geschikt is voor familiereizen met meerdere generaties of vriendengroepen met uiteenlopende wensen.
 • Last but not least is Mauritius wereldwijd bekend om de goede aanbiedingen voor huwelijksreizigers die vaak hoge kortingen en allerlei extra’s krijgen.
Rondreizen vakantie Mauritius - Spa bij Paradis Hotel

Sommige hotels hebben een apart kuuroord (of “spa) voor die ultieme ontspanningsmomenten. Bijvoorbeeld bij het Paradis Beachcomber Resort, hier op de foto.

Stranden op Mauritius

Heel kort alvast iets over de stranden. De noordkant van het eiland is van oudsher het meest ontwikkeld. Hier zijn de meeste hotels en ook het belangrijke toeristische uitgaanscentrum Grand Baie. Hier is het zelfs midden in de winter nog zeer aangenaam. De oostkant van het eiland is een goede keus in de zomer (onze winter) wanneer hier vaak een fris briesje waait die de tropische vochtigheid verlicht. De stranden zijn hier het breedst. In de winter kan het daar soms te winderig zijn, of regenachtig. De (zuid)westkust is mooi en een stuk stiller dan het noord-westen. Het ligt wel wat verder af van Grand Baie maar daarentegen dichterbij mooie natuurbestemmingen zoals Nationaal Park Black River Gorges en Chamarel’s Seven Coloured Geopark – beide geschikt als u wat meer actie wilt. De zuidkust is ook heel mooi en wat ruiger met hogere golven en een aantal interessante hotelopties.

Rondreizen vakantie Mauritius - Tropisch strand

Vrijwel overal op Mauritius vindt u prachtige stranden.

Accommodatie op Mauritius

Er zijn heel veel hotels op Mauritius die onderling hard met elkaar concurreren. Van huis uit hebben wij zelf een voorkeur voor kleinschalige bestemmingen met karakter. Die zijn er wel op Mauritius maar je moet goed zoeken. Graag laten wij de opties zien. Kleinschalige opties zijn niet voor iedereen geschikt, vooral niet als u hecht aan veel keus in soorten kamers, activiteiten en eten. Dan kunt u beter naar één van de mooie resorts gaan – vaak met grote tuinen, meerdere zwembaden en restaurants, een beach- en kinderclub en entertainment ’s avonds. Bent u niet zo’n hotelmens, dan zijn er ook mooie appartementen te huur. De meeste appartementenblokken hebben een conciërge die allerlei zaken voor u kan regelen. U heeft dan naast slaapkamers de beschikking over een zitkamer met terras, een volledige keuken, soms inclusief wasmachine. U kunt gewoon boodschappen doen in de omgeving en zelf koken. Het is erg leuk om in de lokale winkels en supermarkten te zien wat er te koop is op dit afgelegen (maar culinair heel interessante) eiland en een praatje te maken met de Mauritianen.

Rondreizen vakantie Mauritius - Appartement met uitzicht op de oceaan

Voor ieder wat wils: een kleinschalig hotel of een groot resort met veel faciliteiten? Of juist een mooi apartement met uitzicht op de oceaan, zoals op deze foto (O’Biches).

Een rondreis op Mauritius

Ook houden wij van nature van ‘rondreizen’. Dit is niet zo gebruikelijk op het relatief kleine eiland als Mauritius, maar het kan heel goed. Het is juist erg leuk om meerdere plekken op het eiland te zien, bijvoorbeeld de stranden aan de oostkant en de westkant. En in het binnenland zijn er enkele bijzondere adressen die uw beeld van dit eiland zullen completeren. U kunt dan zelf rondrijden met een huurauto of wij laten u telkens ophalen en afzetten op het volgende adres.

Rondreizen vakantie Mauritius - Natuur in het binnenland

Bij een rondreis kunt u bijvoorbeel meer zien van de prachtige natuur van Mauritius en kunt u meer meekrijgen van de lokale culturen en gebruiken.

Mauritius rondreis inclusief safari?

De meest voorkomende reiscombinatie is om een reis door bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Botswana, Namibië of Zambia af te sluiten met een strandverlenging op Mauritius. Hiermee hebben wij ontzettend veel ervaring. Er zijn aparte introductiepagina’s met voorbeeldreizen voor bijvoorbeeld Zuid-Afrika & Mauritius en Safari & Strand in het algemeen.

Rondreizen vakantie Mauritius - Luipaard in boom tijdens wildrit Elephant Plains

Eerst op safari en dan uitblazen op het strand? Geen probleem! (Foto: Elephant Plains Game Lodge)

Waarom een Mauritius vakantie boeken bij Out in Africa?

Out in Africa organiseert al meer dan 25 jaar reizen naar Mauritius met of zonder combinatie met een reis of safari op het Afrikaanse vasteland. Met Zuid-Afrikaans/Nederlandse wortels kennen wij onze landen door en door terwijl u toch de zekerheiden heeft van een gerenommeerde Nederlands bureau. Wilt u meer weten over ons, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Mauritius rondreis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende, uitgebreide offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar direct e-mailen of telefonisch contact opnemen is ook prima. Wij bespreken indien gewenst uw reisplannen ook graag bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over hoe het boeken van een maatwerkreis in zijn werk gaat, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.

De accommodaties en bezienswaardigheden in Mauritius

Bekijk de accommodaties   en   Bekijk de bezienswaardigheden

Rondreizen vakanties Mauritius - Strand, zee, palmbomen Rondreizen vakanties Mauritius - kustlijn, bos en bergen Rondreizen vakanties Mauritius - Lounge op het stand Lux Grand Gaube Rondreizen vakanties Mauritius - Duiken