Chobe National Park - Zonsondergang Chobe Rivier

Reis 1201: Botswana Self-Drive – kamperen

 • Mooie reis langs hoogtepunten van Botswana
 • Veel verschillende safari mogelijkheden
 • Enkele avontuurlijke excursies al inbegrepen
 • Slapen in een tent op het dak van uw 4x4 voertuig
Madikwe Game Reserve (8)

Reis 1203: Botswana self-drive – comfortabel niveau 1

 • Veel verschillende natuurparken
 • Diverse Big 5 safarigebieden
 • Activiteiten zoals wildritten, mokorotochten, wandelingen en quad bike tocht inbegrepen
 • Mooi einde bij de beroemde Victoria Watervallen
Okavango Delta - Leeuwen

Reis 1205: Botswana fly-in 1 – hoogseizoen

 • Afrika op zijn best, ongerepte natuur, weinig mensen
 • Twee lokaties in de Okavango Delta
 • 3 prachtige vluchten boven de Delta
 • Einde bij de Victoria Watervallen
Moremi Crossing - Comfortabel safari kamp midden in de Okavango Delta

Reis 1206: Botswana fly-in 1 – laagseizoen

 • Afrika op zijn best, ongerepte natuur, weinig mensen
 • Twee lokaties in de Okavango Delta
 • 3 prachtige vluchten boven de Delta
 • Einde bij de de Victoria Watervallen

Self-drive safari’s in Botswana

Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Botswana. U kunt uw fly-drive reis in Botswana starten in buurland Zuid-Afrika en er heen rijden – onderweg doet u dan nog een aantal minder bekende safarigebieden aan. Of u kunt vanuit Johannesburg of een andere stad in Afrika vliegen naar Botswana en daar starten. De belangrijkste centra in Botswana zijn verbonden door verharde wegen. Hier zitten wel af en toe slaggaten in, maar zelf rijden blijft goed te doen. Zodra u van de hoofdwegen afgaat, wordt het een ander verhaal: de wegen zijn dan onverhard. Niettemin zijn er safari gebieden die u als self-drive bezoeker aan Botswana goed zelf kunt verkennen. Zeker als u het juiste voertuig heeft en wij ter plaatse wildritten, kanotochten of meerdaagse excursies met gids regelen die dieper het gebied in gaan. Daarna pikt u uw huurauto weer op en rijdt u naar de volgende locatie. Andere parken, of delen daarvan, zijn alleen voor de gevorderde safariganger. U moet dan echt verstand hebben van rijden door mulzand, water en klei en van navigatie, bandenspanning en dergelijke zaken.

Safari reizen Botswana - Chobe National Park - Olifanten steken de weg over

De hoofdwegen zijn over het algemeen verhard en goed te berijden, maar in sommige gebieden heeft u wel kans op wat obstakels op de weg…

Fly-in safari’s in Botswana

Botswana staat ook bekend om de zogenaamde fly-in safari’s. U gaat dan met een chartervliegtuigje vanuit Maun of Kasane diep de Okavango Delta in. Zo’n vliegtuigje (meestal een Cessna) doet vaak meerdere safari lodges aan. Het is een soort luchttaxi en een volledig geaccepteerde vorm van vervoer tijdens een safari in Botswana. De fly-in lodges staan op stukken grond die tegen hoge prijzen gepacht worden van de regering, die daarmee dus eigenaar blijft van het natuurgebied. Dit is een goed model voor langjarig natuurbehoud en voor de bezoeker is het voordeel dat er op de meeste plaatsen slechts weinig lodges worden toegelaten. Dit staat garant voor rust en ook voor volledig natuurlijk gedrag van dieren die niet continu te maken hebben met wildritvoertuigen. Wel is deze vorm van safari duur. Echter, tijdens uw verblijf is alles inbegrepen – dus de chartervluchten, overnachtingen in prachtige accommodatie, wildritten (overdag en ook na donker) en wildwandelingen, begeleiding, maaltijden en soms ook drankjes. U betaalt zo mee aan het behoud van een stuk Afrika dat nog bijna helemaal is zoals honderden jaren geleden.

Safari reizen Botswan - Okavango Delta - Fly-in safari vliegtuig

De Botswaanse luchttaxi: met een klein vliegtuigje diep de Okavango Delta in.

Safari reizen Botswana: De bestemming: een mooie safari lodge midden in de wildernis.

De bestemming: een mooie safari lodge midden in de wildernis, bijvoorbeeld Sango Safari Camp.

Wildritten met gids

Een wildrit is een tocht door de natuur op zoek naar dieren in een open voertuig met vierwielaandrijving (4×4) door een professionele natuurgids (een ranger). Indien u een fly-in safari doet, zijn alle wildritten reeds inbegrepen. Gaat u zelf rijden, dan kiezen wij vaak bestemmingen van waaruit u losse wildritten kunt doen. Dit regelen we van tevoren indien gewenst (en nodig), maar ook ter plaatse kunt u vaak nog van alles regelen. De ranger is bekend met het terrein, hij/zij weet waar dieren zich vaak verschuilen en hij zal u van alles vertellen over de bush. Vaak stopt u tijdens de rit ergens op een veilige plek om de benen te strekken. U bent dan midden in de natuur, omringd door de geuren en kleuren van de bush. Tijdens zonsondergang geven deze sundowners voor veel safarigangers het ultieme Afrika gevoel.

Safari reizen Botswana: Wilde dieren van dichtbij spotten tijdens een wildrit.

Wilde dieren van dichtbij spotten tijdens een wildrit, onder begeleiding van een goed getrainde ranger.

Wateractiviteiten in Botswana (boot/mokoro)

Zowel in de fly-in lodges als tijdens een self-drive safari is het mogelijk om een safari op het water te doen. Langs diepe rivieren zoals de Chobe en de Panhandle kan dit per boot. Het is een geweldig gezicht om de dieren te zien afdalen in de rivierbedding waar zij komen drinken en badderen. Soms zwemmen zij zelfs de rivier over, vooral olifanten. In grote delen van de Delta staat het water laag en dan is de mokoro de beste manier. Dit was traditioneel een holle boomstam, tegenwoordig een lange kano die wordt voort geduwd door een poler. Dit is een heerlijk rustige manier om op safari te gaan en uniek voor Botswana safari’s.

Safari reizen Botswana - Okavango Delta - Rustgevende Mokorotocht

Tijdens een mokorotocht glijdt u door de wateren van de Okavango Delta terwijl u geniet van de natuur en de dieren – heerlijk rustgevend!

Wandelsafari’s

Met name vanuit de privé lodges kunt u wandelsafari’s doen. Zij moeten dan wel buiten de administratieve grenzen van de nationale parken liggen want in de nationale parken mag niemand wandelen. U hoeft niet fit te zijn voor dergelijke wildwandelingen, want het tempo is langzaam. U loopt in ganzenpas achter de ranger aan. Wel moet u goed letten op zijn aanwijzingen en niet in paniek raken als u dicht bij dieren komt. De wandelgidsen zijn zeer professioneel en zullen een dier nooit in het nauw drijven. Er zijn enkele lodges in Botswana die geheel gespecialiseerd zijn in wandelsafari’s met als voordeel dat u dan in het gezelschap bent van gelijkgestemden.

Safari reizen Botswana: In ganzenpas achter de ranger aan tijdens een wandelsafari.

In ganzenpas achter de ranger aan tijdens een wandelsafari.

Groepssafari’s

Sommige delen van Botswana zijn niet of heel moeilijk toegankelijk. Indien u geen ervaring heeft met zaken als 4×4 rijden door zacht zand, water of modder, bandenspanning, navigatie, etc. is het mogelijk een meerdaagse groepssafari onder begeleiding in te bouwen. Een groepssafari is natuurlijk ook een goed idee als u graag met anderen reist. Wij werken al jaren samen met gespecialiseerde safari operators die u veilig meenemen dwars door de Okavango delta of de Kalahari. U slaapt dan in koepeltenten en zij regelen ook de maaltijden.

Tijdens een groepskampeersafari gaat u diep de Botswaanse wildernis in, naar de meest ruige en soms moeilijk begaanbare gebieden.

Privé safari met gids

Vindt u een dergelijke kampeersafari met koepeltenten te primitief, dan kunnen we in Botswana privé safari’s regelen met gids. Dit kan vanaf een dag of vier of langer, en is de meest onbezorgde manier van op safari gaan in Botswana. U kunt dan kiezen uit verschillende niveaus, te beginnen met eenvoudige koepeltenten, maar er zijn ook maatwerksafari’s met grotere tenten met eigen douche en toilet – elk met bijbehorend prijskaartje.

Safari reizen Botswana: Een privé kampeersafari met meer comfort behoort ook tot de mogelijkheden.

Een privé kampeersafari met meer comfort behoort ook tot de mogelijkheden.

Waarom een Botswana safari reis boeken bij Out in Africa?

Wij bestaan al ruim 25 jaar en zijn zéér ervaren in het organiseren van Botswana reizen. Out in Africa is opgericht door een Zuid-Afrikaan en een Nederlandse, waardoor we veel écht lokale kennis hebben. Zij zijn nog steeds zeer betrokken bij de dagelijkse running van het bedrijf en ook de overige medewerkers hebben een nauwe band met Afrika omdat zij er gewoond, gewerkt en/of gestudeerd hebben of door de diverse reizen die zij gemaakt hebben. Ook dit onderscheidt ons van vele anderen: wij komen zelf heel regelmatig in Botswana en bezoeken al onze bestemmingen zelf. Wij werken ook direct met hen samen, zonder lokale tussenpersoon, wat na vele jaren een goede persoonlijke band met veel van onze accommodaties heeft gecreëerd. Daarom zijn onze Afrika rondreizen speciaal en uniek. Wilt u meer weten over ons, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Botswana safari?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende, uitgebreide offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar direct e-mailen of telefonisch contact opnemen is ook prima. Wij bespreken de reisplannen ook graag samen bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over onze werkwijze, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.