Chobe Elephant Camp - Twee olifanten in het zand en stof

Reis 1207: Botswana fly-in 2 – hoogseizoen

  • Afrika op zijn best, ongerepte natuur, weinig mensen
  • Drie locaties in de Okavango Delta
  • 3 prachtige vluchten boven de Delta
  • Einde bij de Victoria Watervallen
Okavango Delta - Mokorotocht

Reis 1208: Botswana fly-in 2 – laagseizoen

  • Afrika op zijn best, ongerepte natuur, weinig mensen
  • Drie locaties in de Okavango Delta
  • 3 prachtige vluchten boven de Delta
  • Einde bij de Victoria Watervallen

Luxe reizen in Botswana: fly-in lodges

Botswana staat bekend om de prachtige afgelegen lodges, diep in de natuur. Deze bestemmingen kunnen vaak uitsluitend per vliegtuigje bereikt worden. Dit is de zogenaamde fly-in safari. U wordt vervoerd in Cessna’s of andere kleine toestellen die van lodge naar lodge ‘hoppen’ als een soort luchttaxi. Dit is op zich al een prachtige ervaring. Alleen vanuit de lucht krijgt u een beeld van de uitgestrektheid van de natuurgebieden in Botswana.

Luxe Reizen Botswana - Uitzicht over de Okavango Delta vanuit vliegtuigje

Bekijk de Okavango Delta vanuit een vliegtuigje en ervaar de uitgestrektheid van deze ongerepte wildernis.

De meeste fly-in lodges zijn kleinschalig en hebben daardoor een intieme sfeer. Het grootste voordeel van de fly-in lodges is echter de locatie: ver weg van self-drive bezoekers en meestal ook van andere lodges. Als u bij een dergelijke luxe bestemming verblijft, zijn er dus nauwelijks andere voertuigen. De dieren gedragen zich daardoor ook helemaal natuurlijk. De rust en echte ongereptheid maakt diepe indruk op de meeste mensen. Verder zijn de lodges zelf vaak prachtig aangelegd, ruim en met veel gebruik van natuurlijke materialen. Het uitzicht is mooi en de verzorging uitstekend. Ook staat een safari reis in Botswana bekend om het hoge niveau van de gidsen. Vooral bij de meest exclusieve bestemmingen werken gepassioneerde professionals die de bush tot leven laten komen.

Luxe reizen Botswana: De fly-in lodges liggen meestal midden in de wildernis.

De fly-in lodges liggen meestal zeer afgelegen, midden in de wildernis en met uitzicht op de omringende natuur.

Luxe reizen in Botswan: mobiele safari’s op maat

Een andere exclusieve aanpak van een luxe reis naar Botswana is een zogenaamde mobiele safari. U gaat dan helemaal terug naar de sfeer en aanpak van de oorspronkelijke safari’s á la Out of Africa. U reist met een professionele gids die u meeneemt van kamp naar kamp. U bent dan dus de hele dag ‘aan het wildritten’ met een kundige en ervaren ranger. Na een prachtige dag in de natuur op zoek naar dieren arriveert u dan in uw eigen kamp waar het kampvuur brandt en de kok een heerlijke maaltijd bereidt. Deze kampen zijn reeds opgezet door andere crew die vooruit is gereisd. Dus alles wordt helemaal voor u geregeld. De mobiele safari’s zijn er op meerdere niveau’s van eenvoudig tot comfortabel. Mobiele safari’s zijn naar onze mening de allerbeste manier om op safari te gaan in je rondreis Afrika.

Luxe reizen Botswana: Een mobiele safari is meestal tot in de puntjes verzorgd.

Een mobiele safari is meestal tot in de puntjes verzorgd en na een dag erop uit te zijn geweest met uw gids komt u aan in een compleet opgezet kamp.

Safari operators in Botswana

Binnen het luxe segment zijn er nog grote niveau- en prijsverschillen. In Botswana zijn er enkele wereldberoemde safari operators met een prijsniveau voor de ‘rich & famous’. In het topsegment zijn de locaties vaak nog net iets meer afgelegen, de gebieden waarover wordt gereden nog groter en stiller en de hele ervaring nog net iets exclusiever.

Luxe reizen Botswan: Een voorbeeld van het absolute topsegment: Jack's Camp in de Makgadikgadi Zoutpannen.

Een voorbeeld van het absolute topsegment: Jack’s Camp in de Makgadikgadi Zoutpannen.

In het segment net daaronder zijn er eveneens uitstekende luxe safari lodges die allemaal net een andere mix hebben van de locatie en het terrein waar ze over rijden, de activiteiten die er te doen zijn, de aanpak, inrichting en sfeer.

Luxe reizen Botswana: Uitzicht vanaf Camp Okavango (Desert & Delta)

In de segmenten net daaronder zijn er kleine verschillen, maar meestal zijn het prachtige locaties met uitstekende verzorging. Bijvoorbeeld Camp Okavango (Desert & Delta).

Het is goed om te weten dat ondanks de hoge prijzen dit type accommodatie vaak vol is. Ze zijn kleinschalig met slechts weinig bedden, dus met 2 of 3 boekingen kunnen zij al vol zijn. Luxe safari lodges in Botswana bieden gewoon de beste safari ervaring in Afrika. Uit de hele wereld komen natuurliefhebbers die het kunnen betalen naar Botswana. Dus plan ook een luxe reis naar Botswana zo ver mogelijk vooruit.

Luxe reizen Botswana: Gezien de uitstekende safari's is het geen wonder dat deze lodges vaak lang van tevoren vol zijn.

Gezien de uitstekende safari’s is het geen wonder dat deze fly-in lodges (zoals hier Sango Safari Camp) vaak lang van tevoren vol zijn.

Waarom een Botswana luxe reis boeken bij Out in Africa?

Wij bestaan al ruim 25 jaar en zijn zéér ervaren in het organiseren van Botswana reizen. Out in Africa is opgericht door een Zuid-Afrikaan en een Nederlandse, waardoor we veel écht lokale kennis hebben. Zij zijn nog steeds zeer betrokken bij de dagelijkse running. Ook dit onderscheidt ons van vele anderen: wij komen zelf heel regelmatig in Botswana en bezoeken al onze bestemmingen zelf. Wij werken ook direct met hen samen, zonder lokale tussenpersoon. Wilt u meer weten over ons, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw luxe Botswana reis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende, uitgebreide offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar u kunt ons ook direct e-mailen of telefonisch contact opnemen. Wij bespreken de reisplannen ook graag samen met jullie bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over onze werkwijze, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.