Chobe National Park - Zonsondergang Chobe Rivier

Reis 1201: Botswana Self-Drive – kamperen

 • Mooie reis langs hoogtepunten van Botswana
 • Veel verschillende safari mogelijkheden
 • Enkele avontuurlijke excursies al inbegrepen
 • Slapen in een tent op het dak van uw 4x4 voertuig
Victoria Watervallen 5

Reis 1202: Botswana self-drive – basis niveau

 • Leuke reis langs hoogtepunten van Botswana
 • Verblijf in leuke lodges en guesthouses
 • Veel verschillende safari mogelijkheden
 • Enkele avontuurlijke excursies inbegrepen
Madikwe Game Reserve (8)

Reis 1203: Botswana self-drive – comfortabel niveau 1

 • Veel verschillende natuurparken
 • Diverse Big 5 safarigebieden
 • Activiteiten zoals wildritten, mokorotochten, wandelingen en quad bike tocht inbegrepen
 • Mooi einde bij de beroemde Victoria Watervallen

FLY: Vluchten naar en in Botswana

Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Botswana. De normale aanvliegroute is via Johannesburg. Van daaruit gaan er dagelijks lijnvluchten naar de safari centra, de dorpjes Maun of Kasane. Of u vliegt naar de Victoria Watervallen. Dit is in het buurland Zimbabwe en vanuit VicFalls regelen wij dan een transfer over de weg naar Kasane. Ten slotte vliegen ook veel klanten die een combinatiereis zowel Botswana als Namibië willen zien vanuit Windhoek naar VicFalls. Binnen Botswana zelf zijn er weinig lijnvluchten maar wel is de fly-in safari heel populair. U gaat dan met een klein chartervliegtuig naar afgelegen safari lodges, bijvoorbeeld in de Okavango Delta of in de Kalahari. Gezien het prijsniveau zijn dit meestal verblijven van 2 of 3 nachten. Daarna vliegt u weer terug, pikt u de huurauto weer op en vervolgt u uw route door Botswana.

Fly-drive reizen Botswana - Okavango Delta - Fly-in safari

Met een klein chartervliegtuig naar een fly-in safari lodge, meestal diep in de bush gelegen.

DRIVE: Het juiste voertuig kiezen

Indien u een langere route gaat rijden door zuidelijke Afrika, is de keuze van het juiste voertuig ontzettend belangrijk. Uw voertuig is uw tweede huis tijdens zo’n rondreis. De afstanden in Afrika zijn groot. De wegen zijn soms goed, maar soms ook niet. De belangrijkste verbindingen tussen de centra waar mensen wonen zijn inmiddels verhard, maar hier en daar zijn er wel slaggaten in het asfalt. Ook lopen er vaak mensen, vee en soms zelfs wilde dieren over de weg. De overige wegen zijn nog altijd onverhard en daar zijn ook routes bij die dwars door zand en water gaan. Het is mogelijk om in een gewone auto naar Botswana te gaan, liefst wel één met een wat verhoogde wielbasis zodat u makkelijk door kuilen gaat. U kunt dan zelf van A naar B rijden en eenmaal aangekomen regelen wij dan excursies en tochten, inclusief geschikt vervoer en begeleiding. Dit kan gaan om een dagexcursie, maar er zijn ook meerdaagse excursies, bijvoorbeeld een kanotocht met overnachting op een eilandje of een quad bike tocht in de zoutpannen met overnachting onder de sterren. Daarna rijdt u zelf weer verder over de verharde wegen.

Fly-drive reizen Botswana - Okavango Delta - Mokorotocht

Zelf van A naar B rijden en ter plaatse bijzondere excursies, bijvoorbeeld een mokorotocht in de Okavango Delta, al dan niet met kampeerovernachting op een eilandje.

Wilt u zelf dieper de parken in kunnen dan heeft u een voertuig met vierwielaandrijving (4×4) nodig. Het gaat dan niet alleen om de aandrijving (die heeft u vaak niet eens nodig), maar ook om het feit dat deze voertuigen in alle opzichten beter geschikt zijn voor de zware rijcondities in Afrika. Het chassis, de banden en wielophanging, de stuurinrichting, de vering – alles is steviger en beter. Out in Africa heeft zeker een half dozijn partners die gespecialiseerd zijn in geschikte voertuigen. Graag adviseren wij u over het juiste voertuig voor uw fly-drive Botswana. En boek op tijd want de totale vloot is zeker niet oneindig.

Fly-drive reizen Botswana: Soms is een 4x4 voertuig nodig.

Voor sommige plekken is een stevig 4×4 voertuig én veel ervaring nodig.

Overnachten tijdens uw fly-drive Botswana

In Botswana zijn veel leuke overnachtingsadressen. Voor kampeerreizen in Botswana zijn er kampeerplekken bij lodges en in nationale parken. Kampeerplaatsen in de nationale parken hebben basic faciliteiten, en soms helemaal niets. Dan is het gewoon een plek in de bush waar je mag staan. Dit is overigens strikt gereguleerd via permits en het aantal beschikbare plekken is heel klein. Vaak kunnen wij dergelijke campsites dan ook niet meer regelen omdat klanten te laat boeken. Ook zijn veel van deze kampeerplekken zo afgelegen dat wij ze eigenlijk alleen geschikt vinden voor ervaren 4×4 reizigers die in konvooi reizen. Daarnaast zijn er bij veel lodges prima kampeerterreinen, met douche en toilet faciliteiten en vaak ook een zwembad en restaurant. Heeft u geen voertuig met tent dan zijn er guesthouses in de dorpen en safari lodges daarbuiten. Ons advies is om deze van tevoren te laten vastleggen want ook deze raken vol, vooral in de periode juni – oktober.

Fly-drive reizen Botswana: Een middenweg is een en-suite safaritent.

Een leuke middenweg tussen kamperen en vast accommodaties zijn de en-suite safari tenten die op diverse plekken geboekt kunnen worden.

Wat is er te zien en te doen?

Als u een fly-drive naar Botswana overweegt, gaat u natuurlijk op safari. Er zijn diverse prachtige gebieden te bezoeken in Botswana. Met stip op nummer 1 staat de Okavango Delta, een uitgestrekt en prachtige natuurgebied met heel veel wildlife. Ook zeer bekend is Chobe National Park (spreek uit Tsjobie). Eigenlijk is dit de noordgrens van het Okavango gebied. De rest van Botswana wordt grotendeels bedekt door de Kalahari, een droger en nog veel uitgestrekter gebied. Hier en daar zijn er zoutpannen, bijvoorbeeld de Makgadikgadi Zoutpannen. Dit zijn ondiepe meren die meestal droog staan maar soms ook volstromen. In het zuidoosten is er nog het Tuli Block, een ruig gebied met veel diepe kloven en prachtige oude bomen, zeer geschikt voor luipaarden. Er is tijdens een safari in Botswana genoeg te zien als u voor de natuur en dieren naar Afrika komt. En gaat u rijden vanaf Johannesburg, dan zijn er in het noorden van Zuid-Afrika ook nog enkele stille natuurparken. Uw rondreis in Afrika beloofd prachtige beelden:

Fly-drive reizen Botswana - Makgadikgadi Zoutpannen tijdens regenseizoen

De Makgadikgadi Zoutpannen trekken in het regenseizoen, wanneer de pannen vollopen met water, veel flamingo’s aan.

Waarom een Botswana fly-drive reis boeken bij Out in Africa?

Wij bestaan al ruim 25 jaar en zijn zéér ervaren in het organiseren van Botswana reizen. Out in Africa is opgericht door een Zuid-Afrikaan en een Nederlandse, waardoor we veel écht lokale kennis hebben. Zij zijn nog steeds zeer betrokken bij de dagelijkse running van het bedrijf en ook de overige medewerkers hebben een nauwe band met Afrika omdat zij er gewoond, gewerkt en/of gestudeerd hebben of door de diverse reizen die zij gemaakt hebben. Ook dit onderscheidt ons van vele anderen: wij komen zelf heel regelmatig in Botswana en bezoeken al onze bestemmingen zelf. Wij werken ook direct met hen samen, zonder lokale tussenpersoon. Wilt u meer weten over ons, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Botswana fly-drive reis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende, uitgebreide offerte. Vul ons contactformulier in of vul het offerteaanvraag formulier in. Direct e-mailen of telefonisch contact opnemen kan ook. Wij bespreken de reisplannen ook graag samen met u bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over onze werkwijze, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het.