Chobe National Park - Zonsondergang Chobe Rivier

Reis 1201: Botswana Self-Drive – kamperen

 • Mooie reis langs hoogtepunten van Botswana
 • Veel verschillende safari mogelijkheden
 • Enkele avontuurlijke excursies al inbegrepen
 • Slapen in een tent op het dak van uw 4x4 voertuig
Victoria Watervallen 5

Reis 1202: Botswana self-drive – basis niveau

 • Leuke reis langs hoogtepunten van Botswana
 • Verblijf in leuke lodges en guesthouses
 • Veel verschillende safari mogelijkheden
 • Enkele avontuurlijke excursies inbegrepen
Okavango Delta - Leeuwen

Reis 1205: Botswana fly-in 1 – hoogseizoen

 • Afrika op zijn best, ongerepte natuur, weinig mensen
 • Twee lokaties in de Okavango Delta
 • 3 prachtige vluchten boven de Delta
 • Einde bij de Victoria Watervallen

Leeftijden: basisschool/middelbare school

Botswana is minder geschikt voor de allerjongste kinderen. Het kán wel, maar Botswana is in de malariazone en veel lodges laten geen kleine kinderen toe op de safari-activiteiten, zoals wildritten. Vanaf een jaar of 6 zijn er meer mogelijkheden en voor tieners zijn er bijna geen beperkingen meer (behalve soms op wandelingen). Botswana is de perfecte bestemming voor gezinnen met grotere kinderen. Als u niet opziet tegen een flink reistempo is het bovendien goed te combineren met een rondreis door Namibië.

Familiereizen Botswana - Quad bike tocht Makgadikgadi Zoutpannen met tieners

Met grotere kinderen zijn wat avontuurlijkere activiteiten mogelijk, bijvoorbeeld met quad bikes de Makgadikgadi Zoutpannen op en overnachten onder de sterrenhemel.

Veel accommodaties hebben tegenwoordig familiekamers voor gezinnen met 2 of 3 kinderen. Die zijn echter wel heel dun gezaaid (per lodge vaak maar één of twee) dus vroeg boeken is belangrijk indien u met het hele gezin in één unit wilt verblijven.

Steeds vaker krijgen wij de vraag of er wifi is in de lodges in Botswana. Dat is wel steeds vaker het geval maar een garantie dat het werkt is er niet, en zeker niet op de snelheden die we hier gewend zijn. Ook kampeerterreinen hebben vaak geen wifi. Digitaal contact is wel mogelijk met databundels maar dan moet er wel mobiel bereik zijn. Conclusie: Botswana is een ideale bestemming voor een familiereis met minder ‘op de telefoon zitten’ en meer écht contact met elkaar :).

Familiereizen Botswana: Geen wifi betekent terug naar het tijdperk van kaartspelletjes.

Geen wifi betekent terug naar het tijdperk van (bijvoorbeeld) kaartspelletjes!

Geschikte routes voor een familiereis naar Botswana

Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Botswana. U vliegt bijna altijd via Johannesburg of, indien u ook Namibië bezoekt, via Windhoek. U kunt vandaar doorvliegen en de reis starten in Botswana. Of u kunt gaan rijden vanuit Zuid-Afrika. Starten vanuit Zuid-Afrika betekent wel meer tijd in de auto, maar onderweg zijn er enkele interessante bestemmingen en het drukt de kosten omdat u geen lokale vluchten nodig heeft en ook de autohuur vanuit Zuid-Afrika is goedkoper. U kunt de auto vervolgens tegen een redelijke vergoeding achterlaten in Botswana, of u kunt in een grote cirkel terugrijden naar Johannesburg. Het ligt er maar aan hoeveel tijd u heeft en wat geschikt is voor uw gezin.

Familiereizen Botswana: Zelf rijden vanuit Namibië of Zuid-Afrika met grensovergangen.

Indien u zelf gaat rijden vanuit Namibië of Zuid-Afrika ziet u meer dan wanneer u vliegt, zo maakt u bijvoorbeeld weer eens “echte” grensovergangen mee!

De belangrijkste bestemming in Botswana is het gebied in en om de wereldberoemde Okavango Delta. Hier kunt u wildritten doen of gaan kanovaren met een lokale gids. In een familiereis Botswana bouwen we bijna altijd ook een bezoek aan de Victoria Watervallen in. Dit is net over de grens in Zimbabwe. Ook kunt u een klein stukje van Namibië meepikken, namelijk de Caprivistrip, die de noordgrens vormt van de delta. Ook is het leuk om de Kalahari in te gaan, een semi-woestijn met weidse open landschappen en goede excursie mogelijkheden. Dit vinden kinderen van alle leeftijden leuk.

Familiereizen Botswana - Grote variatie activiteiten voor kinderen, mokorotocht Okavango Delta

Door de grote variatie aan (avontuurlijke) activiteiten is Botswana uitstekend geschikt voor reizen met tieners.

Meet the locals in Botswana

Botswana is in vergelijking met de omringende landen vooral een natuurbestemming met slechts weinig klassiek culturele attracties zoals musea. Wel zijn er enkele plaatsen waar u een schooltje of oorspronkelijk dorpje kunt bezoeken. Verder zult u tijdens een familiereis ook veel zien onderweg en gewoon boodschappen doen in winkels, net als de Botswaanse bevolking. Zo krijgen de kinderen een indruk van het leven in Botswana. U ziet onderweg ook bijzondere fenomenen zoals de controles tegen mond-en-klauwzeer. Die zijn zeer belangrijk in dit land waar het bezit van vee een hoofdrol speelt in de cultuur. De beste manier om locals te ontmoeten is via een meerdaagse excursie. De lokale gidsen zijn vaak erg goed met kinderen en zij zijn opgegroeid in het gebied dat zij u laten zien. Zij zullen u alles kunnen vertellen over het dagelijks leven in Botswana en vinden het erg leuk om het gesprek aan te gaan. Dergelijke excursies kunnen wij goed inbouwen in een individuele rondreis door Botswana.

Onderweg ziet op sommige plaatsen controles voor mond-en-klauw zeer, waarbij zowel het voertuig als de schoenen een desinfecterend badje moeten nemen!

Waarom een Botswana familiereis boeken via Out in Africa?

Wij bestaan al ruim 25 jaar en zijn zéér ervaren in het organiseren van rondreizen naar Botswana. Out in Africa is opgericht door een Zuid-Afrikaan en een Nederlandse, waardoor we veel écht lokale kennis hebben. Zij hebben zelf vaak in Botswana gereisd met kinderen van alle leeftijden en weten dat het zeer in de smaak valt bij actieve families. Wij bezoeken al onze bestemmingen zelf. Wij werken ook direct met hen samen, zonder lokale tussenpersoon, wat na vele jaren een goede persoonlijke band met veel van onze accommodaties heeft gecreëerd. Wilt u meer weten over ons, bekijk dan ons filmpje Wie Zijn Wij en Waar Staan Wij Voor.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw Botswana familiereis?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende, uitgebreide offerte. U kunt ons contactformulier invullen of een offerteaanvraag versturen, maar direct e-mailen of telefonisch contact opnemen is ook prima. Wij bespreken indien gewenst uw reisplannen ook graag bij ons op kantoor. Wilt u meer weten over onze werkwijze, bekijk dan ons filmpje Hoe Werkt Het. Out in Africa is gespecialiseerd in Afrika rondreizen.