Botswana

Reis 1201: Botswana Self-Drive – kamperen

 • Mooie reis langs hoogtepunten van Botswana
 • Veel verschillende safari mogelijkheden
 • Enkele avontuurlijke excursies al inbegrepen
 • Slapen in een tent op het dak van uw 4x4 voertuig
Okavango Delta mokoro 2

Reis 1202: Botswana self-drive – basis niveau

 • Leuke reis langs hoogtepunten van Botswana
 • Verblijf in leuke lodges en guesthouses
 • Veel verschillende safari mogelijkheden
 • Enkele avontuurlijke excursies inbegrepen
Madikwe Game Reserve (8)

Reis 1203: Botswana self-drive – mix van niveaus

 • Veel verschillende natuurparken
 • Diverse Big 5 safarigebieden
 • Activiteiten zoals wildritten, mokorotochten, wandelingen en quad bike tocht inbegrepen
 • Mooi einde bij de beroemde Victoria Watervallen
Leeuwen

Reis 1205: Botswana fly-in 1 – hoogseizoen

 • Afrika op zijn best, ongerepte natuur, weinig mensen
 • Twee lokaties in de Okavango Delta
 • 3 prachtige vluchten boven de Delta
 • Einde bij de Victoria Watervallen
Terras Moremi Crossing

Reis 1206: Botswana fly-in 1 – laagseizoen

 • Afrika op zijn best, ongerepte natuur, weinig mensen
 • Twee lokaties in de Okavango Delta
 • 3 prachtige vluchten boven de Delta
 • Einde bij de de Victoria Watervallen
Twee olifanten Chobe Elephant Camp

Reis 1207: Botswana fly-in 2 – hoogseizoen

 • Afrika op zijn best, ongerepte natuur, weinig mensen
 • Drie locaties in de Okavango Delta
 • 3 prachtige vluchten boven de Delta
 • Einde bij de Victoria Watervallen
Rivier Gunns Camp

Reis 1208: Botswana fly-in 2 – laagseizoen

 • Afrika op zijn best, ongerepte natuur, weinig mensen
 • Drie locaties in de Okavango Delta
 • 3 prachtige vluchten boven de Delta
 • Einde bij de Victoria Watervallen
Grote boom Bush Ways

Reis 5012: Groepskampeersafaris

 • Mobiele safari met gids
 • Van de betreden paden
 • Met gelijk gestemde natuurliefhebbers
 • Bijna alles inbegrepen

Botswana safari in de Okavango Delta

De Okavango Delta is een ondiepe “schotel” van ca. 16000 vierkante kilometer in het noorden van Botswana. In dit droge gebied valt alleen tijdens de hete zomermaanden (december-februari) regen. Echter, ver in de Angolese hooglanden valt meer regen, en de daaruit voortvloeiende rivier, de Kavango (of Okavango) bereikt de delta na enkele maanden. Elk jaar, vanaf ongeveer in juni, stuit het water op de enorme, dorstige schotel en probeert een weg te vinden door een wirwar van gaten en geulen. Steeds verder baant het water zich een weg.  Een uitgestrekt moerasgebied met droge en natte stukken en bijbehorende weelderige vegetatie is het gevolg. Het gebied is waterrijk, grasrijk en al tientallen jaren een beschermd natuurreservaat, vandaar dat de wildstand ongekend hoog is: er zijn enorme kuddes antilopen en olifanten die op hun beurt leeuwen, cheeta’s, hyena’s, wilde honden en andere roofdieren aantrekken. Voeg daarbij een prachtig open landschap met afwisselend water en savannelandschap, vele bijzondere bomen, honderden vogelsoorten, en ook nog prachtige zonsondergangen – en alle ingrediënten voor de perfecte Botswana safari zijn aanwezig. Diep in de delta zijn voornamelijk upmarket safari lodges, bereikbaar via de zogenaamde fly-in safari’s, prachtig gelegen met alle comfort en goede begeleiding. Indien uw budget toereikend is,  is de fly-in safari zeker de beste manier om zoveel mogelijk te zien en bovendien te genieten van een ongekend romantische Botswana vakantie. Maar ook aan de randen is het mooi en die zijn onder meer bereikbaar via meer betaalbare kampeersafari’s. In de natte gedeeltes is het vervoer vaak per boot en ook een mokorotocht (een kanotocht met poler) mag in geen enkele Botswana reis ontbreken.

Out in Africa Okavango Botswana Reis VakantieOut in Africa Okavango Botswana Reis VakantieOut in Africa Okavango Botswana Reis Vakantie

Chobe National Park, de Zoutpannen en de Victoria Watervallen

Behalve de delta doen de meeste Botswana reizen nog meer bekende gebieden aan. Chobe National Park langs de Zambezi rivier is vooral bekend om de enorme kuddes olifanten. U kunt hier wildritten maken (alleen in safari voertuigen met vierwielaandrijving), maar minstens zo leuk is het observeren van de dieren vanaf een boot op het water. Bent u eenmaal in dit deel van safari Botswana, dan is het slechts een korte rit naar de beroemde Victoria Watervallen, net over de grens met Zimbabwe. Dit is een veel gekozen plek om de Botswana reis te beëindigen. Gaat u nog verder dan is een dagtrip vanuit Botswana ook mogelijk. De Makgadikgadi Pans, onderdeel van de Kalahari, zijn fascinerend. U kunt hier letterlijk “in the middle of nowhere”, namelijk in de zoutpannen, onder de sterren overnachten.

Out in Africa Chobe Botswana Reis VakantieOut in Africa Makgadigadi Botswana Reis Vakantie

Botswana safari in onbekende parken

Minder bekende plaatsen die wij kunnen opnemen in uw Botswana vakantie zijn bijvoorbeeld het Tuli Block, op de grens van Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. Een weinig bezocht maar prachtig safari gebied, heel anders dan de delta, en met goede lodges waar ook wandel- en fietssafari’s mogelijk zijn. Het Central Kalahari Game Reserve is voor de echte 4×4 avonturiers, evenals het Botswaanse gedeelte van het Kgalagadi Transfrontier Park. Beide zijn door Out in Africa onlangs bezocht in een 4×4 konvooi. De mysterieuze Tsodilo Hills zijn een doorkijk naar de tijd dat de Bosjesmannen (of San) heer en meester waren over de Afrikaanse vlaktes. Wilt u meer van zien van hun duizenden jaren oude cultuur dan zijn er exclusieve Botswana safari’s waarbij u op pad gaat met de laatste groepen Bosjesmannen die hun jager-verzamelaar levenswijze nog volgen.

Out in Africa Bushmen Botswana Reis Vakantie

Routes naar Botswana

Botswana is vanuit Nederland niet rechtstreeks te bereiken. U vliegt bijna altijd via Johannesburg en kunt dan doorvliegen naar Botswana. Andere mogelijke startpunten zijn Windhoek, Victoria Falls of Livingstone. Maar onze specialiteit zijn de Botswana self-drive reizen. Zelf rijden kan eventueel in een gewone auto maar natuurlijk ook in voertuig met vierwielaandrijving (4×4), met of zonder tenten op het dak. U begint dan in Zuid-Afrika (bijvoorbeeld in combinatie met het relatief stille noorden van Zuid-Afrika) of in Windhoek en u kunt in één richting rijden of in een grote cirkel. Zelfs is het mogelijk om vanuit Johannesburg via Botswana en Namibië naar Kaapstad te rijden, of van Kaapstad naar Victoria Falls.

Een Botswana vakantie start dus bijna altijd in een aangrenzend land. Vanwege de logistieke complexiteit en onze eigen ervaringen worden meerlanden reizen relatief vaak door Out in Africa geregeld. Hetgeen ons brengt op de werkelijke inhoud van de site. Zoals duidelijk zal zijn, kan aan Botswana reizen op allerlei manieren invulling gegeven worden. Kijk ter inspiratie naar de voorbeelden en neem contact op met uw wensen!

UW Botswanareis met een bureau met veel eigen ervaring

Wij bezoeken Botswana zeer regelmatig, echt een straf ;-). Recente reizen gingen bijvoorbeeld naar de Okavango Delta, Moremi en Linyanti gebieden. Een tweede reis omvatte een grondige Kalahari en Okavango Delta route met onder meer een bezoek aan Pom Pom, Gunns Camp & Moremi Crossing, Kasane en Chobe, VicFalls, Kgalagadi Transfrontier Park en het prachtige Tuli Block. Binnenkort bezoeken wij opnieuw VicFalls, Kasane en diverse lodges in de delta. Verder komt er een kampeerreis aan van Maun naar Kasane binnendoor.

Out in Africa Okavango Botswana Reis Vakantie

De accommodaties en bezienswaardigheden in Botswana

Bekijk de accommodaties   en   Bekijk de bezienswaardigheden

2009-1-09 Kalahari 1 592 (Custom) Out in Africa - Vondelhof (8) Out in Africa - Nomad CPTCPT (21) Out in Africa - Pointe aux Biches (1)

Klantervaringen Botswana

Achtbaan van indrukken

Hallo Yosta, We zijn net een week terug van een prachtige en indrukwekkende rondreis door Namibië en Botswana (mei 2019). Het is een achtbaan van indrukken geweest, waarbij jullie reisinformatie goed omschreef wat we konden verwachten. Wij hadden gekozen voor de individuele rondreis met kamperen, met af en toe een overnachting in een B&B of…

Lees verder

Opnieuw een reis om nooit te vergeten

Goedemiddag Annelieke en Mandy, Het heeft wat langer geduurd dan gepland, maar we willen jullie graag nog bedanken en laten weten wat een fantastische reis we opnieuw met jullie hebben gemaakt vorig jaar. Het was echt geweldig om terug te keren naar Namibië, en het contrast met Botswana maakte het een zeer afwisselende reis. De…

Lees verder