Hallo team Out in Africa

Gisteren zijn wij terug gekomen van onze fantastische combi reis naar Zuid Afrika en Mauritius.
Het enige minpuntje: Air France, liet onze koffers achter in Parijs. Maar die zijn vanmorgen keurig thuis afgeleverd.

Onze vakantie was precies wat we hadden gehoopt. Alle lodges/hotels waren top, misschien ook wel omdat we vaak de mooiste of een van de mooiste kamers hadden. Airport lodge was wat primitief, maar dat was geen probleem.

Bohm Zeelenberg was onze eerste echte ervaring met ZA, en dat was een prima start. We kregen de mooiste lodge Eten was er prima net als de wijn. Onze leukste ervaring was daar onze lunch in de BOSKOMBUIS ergens aan de panorama route. Genieten van simpel eten aan een stromend riviertje – TOPPIE. Voor ons was de topper Elephant Plains, maar qua gastvriendelijkheid was St Lucia Wetlands onovertreffelijk. Niets was teveel om ons te helpen wet onze wensen. Forester Arms was OK, wij vonden het een beetje oubollig, maar hebben er prima gegeten.
In St Lucia hebben we walvissen en een dolfijn gezien en een heleboel Nijlpaarden.
Nxala Ranch was een hele aparte ervaring, doordat we daar alleen waren was het misschien wat minder leuk. De lodge was erg mooi en de mensen hebben ons prima verzorgd.
Montusi Mountain lodge was super.

Wij hadden het handig gevonden als er een indicatie van de reistijd in de beschrijving had gestaan. In tijd is de ene 300 km is niet de andere. De reis van de Elephant Plains naar Forester Arms was erg lang en we kwamen in het donker aan. Wij waren toch heel blij dat wij naast de beschrijving een GPS hadden meegenomen. Het was een erg goede aanvulling op jullie beschrijving en omgekeerd was ook het geval.

Overall hadden we een paar dagen langer in Zuid Afrika moeten blijven en een paar dagen korter in Mauritius. Tijdens de reis hadden we de behoefte om hier een daar een dag langer te zijn. Wat ons betreft kon het verblijf in het Kruger park niet lang genoeg zijn. Dit was ons eerste, maar zeker niet het laatste bezoek. In het vliegtuig naar ZA, zat naast ons een amerikaanse fotograaf die ons de tip gaf om volgende keer naar Manyeleti game resort te gaan, volgens hem was dat nog mooier dan Sabi Sands. Hij was al meer dan 20x in ZA geweest. We hadden graag een dag in Swaziland extra gehad en een dag extra in Saint Lucia en ook in Montusi Mountain had het verblijf nog langer gemogen. Of misschien minder dingen in 1 reis combineren.

Na ZA gingen we naar Mauritius om lekker uit te rusten van de ZA reis. Op het vliegveld begon het grote verwennen. We werden wederom erg hartelijk en gastvrij ontvangen en moesten wel even wennen dat we niets meer zelf mochten doen en dat bleef zo tijdens ons hele verblijf. LUX Grand Gaube heeft haar naam meer dan waar gemaakt, alles straalde LUXe uit. Wederom veel vriendelijk mensen en heel veel gastvrijheid. In Mauritius zijn we op een bewolkte dag naar Gran Bye en de botanische tuin geweest en hebben we verder niets ondernomen, vandaar dat het ook iets korter had gekund. Maar we hebben wel van lel dagen genoten. Het eten in Mauritius was top, een stuk verfijnder dan in ZA, maar dat is ook niet erg onlogisch gezien de achtergrond van de lokale bevolking.

Bedankt voor deze mooie reis, wij zijn inmiddels met het ZA virus besmet, dus wie weet voor de toekomst…….

Met vriendelijk Groet

Otto & Ingrid Jap