Hallo allemaal

Wij zijn weer enigszins bijgekomen van onze fantastische reis naar Zuid Afrika. Ik vind ZA sowieso het mooiste land waar ik ben geweest en dan 15 dagen al m’n ‘schaapjes’ om me heen: heerlijk!
Wat het bijzonder geslaagd heeft gemaakt was dat alles perfect georginiseerd was, alles klopte en liep als vanzelf. Het ene hotel nog mooier dan het andere en overal veel gastvrijheid.
In elk hotel was rekening gehouden met het soort gezelschap (familiekamers) en met de glutenvrije mensen.
Twee lodges wil ik nog wel speciaal vermelden: de Isibindi Lodge en Kwambili lodge. Isibindi was bijzonder mooi en er was veel te doen. De mensen waren bijzonder gastvrij en elke dag een goed verzorgde gamedrive (al is het wat betreft de dieren niet zo interessant daar), er kwamen Zulu-kinderen dansen en zingen, je kon naar een Zulu boerderij, al zijn we daar niet meer aan toegekomen. Toevallig waren wij hier ook ‘alleen’ en dat maakte het ook wel bijzonder (alle aandacht voor óns!). Eerste kertdag was er een mooi engels kerstdiner met een prachtig gedekte tafel en een cadeautje voor iedereen.
Kwambili lodge krijgt de eerste prijs: een mooie gemeenschappelijke ruimte, heerlijk eten ’s avonds bij het kampvuur en een perfecte verzorging. De ranger en tracker waren bijzonder enthousiast en geen moeite was ze te veel. Spectaculaire gamedrives dus, met één keer jacht op een jachtluipaard: dwars over bomen, door gaten in de weg etc. …. zeer spannend.
Ik vond het daar mooier dan in het Krügerpark, waar we 4 jaar daarvoor waren geweest. Vrij om de bush in te rijden: we hebben de big five meerdere malen gezien.
Kortom: een onvergetelijke reis!’

Het zal voor ons niet de laatste keer zijn geweest dat we naar Zuid Afrika gaan. Als het zover is weten we jullie wel weer te vinden.

Namens het gezelschap dank voor de goede zorgen en hartelijke groeten,