Goedemiddag Annelieke en Mandy,

Het heeft wat langer geduurd dan gepland, maar we willen jullie graag nog bedanken en laten weten wat een fantastische reis we opnieuw met jullie hebben gemaakt vorig jaar. Het was echt geweldig om terug te keren naar Namibië, en het contrast met Botswana maakte het een zeer afwisselende reis. De Okavango Delta was beslist het hoogtepunt – samen met Etosha, wat opnieuw een magische ervaring was. Urenlang bij een waterhole blijven zoals bijvoorbeeld Chudop heeft spectaculaire momenten opgeleverd, zoals een kudde olifanten die bezit nam van deze waterhole, maar na ongeveer een kwartier verjaagd werd door een tweede kudde. We keken echt onze ogen uit.

Alle accommodaties waren opnieuw prachtig (en ook prachtig gelegen); wel wat spannende momenten meegemaakt in de lodge in de Delta. Bijvoorbeeld toen we op een avond niet direct naar onze kamer konden, omdat deze geblokkeerd werd door een aantal buffalo’s (en een olifant). Het heeft de staf de nodige moeite gekost om ons veilig terug te kunnen laten keren. Ook de bushwalk die we vanuit deze lodge hebben gedaan was om nooit te vergeten; we stonden op een gegeven moment oog in oog met vijf leeuwen die zich aan het voorbereiden waren op een kill. Spannend om te zien hoe ze de taken verdelen en als team samenwerken.

Het was opnieuw een reis om nooit te vergeten, en het liefst zouden we in 2019 weer willen gaan. Het plan is echter om in 2021 opnieuw naar Afrika te kunnen afreizen, en dan uiteraard opnieuw door jullie te laten verzorgen.

Een mooi 2019 toegewenst!

Groeten,
Robbert  & Yao