Goede middag,

We zijn alweer bijna twee maanden terug van onze prachtige reis naar Zuid Afrika. Allereerst onze hartelijke dank voor de geweldige guesthouses, en vliegreizen, autohuur, het was allemaal perfect geregeld!

We waren eerst een week op eigen gelegenheid met onze dochter in Douglas/Kimberley alwaar we de townships en het prachtige land van de Karoo hebben bezocht, maar ook de armoe en het leven aldaar hebben ervaren. Heel veel lieve mensen ontmoet, en voor onze dochter Amber was het moeilijk om afscheid te nemen van “haar” gestremde kinderen. Zie de eerste foto’s, met schommel en houten zithoekje die zij daar met hulp van de bevolking heeft gemaakt.

De tegenstelling kon niet groter zijn toen we daarna naar het “rijke” Kaapstad gingen. Leeuwenvoet House lag heel centraal wat erg prettig was met de auto. Alle guesthouses waren zeer goed te vinden met jullie beschrijving. Zeer vriendelijke mensen die altijd klaar stonden om te helpen. En zeer comfortabel!!

Het laatste park “Addo”was zeer de moeite waard. Uiteraard vele olifanten gezien maar zelfs twee leeuwen wat erg uitzonderlijk was. Ook de rondavels aan de drinkplaats waren geweldig!! Het enig wat jullie misschien in de beschrijving kunnen opnemen is dat het winkeltje heel weinig etenswaren verkoopt. Als we dit hadden geweten hadden we buiten Addo nog eerst even boodschappen gedaan. Want er was een prima koelkast, braai en keuken aanwezig.

Ook de route naar Addo toe vanaf Port Elizabeth over de R335 en R342 vonden we geen fijne weg. Heel smal, veel verkeer, en in het begin zeer veel arme mensen langs de weg. Terug over de N10 en N2 was een stuk plezieriger en sneller.

Met vriendelijke groeten,

fam.Torenbeek