Beste Mandy en collega’s,

Gister bij thuiskomst troffen wij jullie “welkom thuis” kaartje. Bedankt.

Wij hebben een geweldige reis gehad, daar waren we het alle vier over eens, met meerdere hoogtepunten.
Als eerste (natuurlijk) KwaMbili, maar ook zeker het Krugerpark zelf, Old Joe Kaia (leuke accommodatie met een voortreffelijk vegan diner), Potluck Boskombuis en Drinkwater Guest Farm (“game drive” met boer Petrus naar z’n landerijen) om zo maar een paar te noemen. En we hebben de Big 5 gespot, iets wat niet vanzelfsprekend is hebben we gemerkt.

KwaMbili hoef ik natuurlijk niks over te zeggen, behalve dat we daar 4 van de Big 5 gescoord hebben. Leeuwen en luipaard (met 2 jongen) waren bijzonder, echt geweldig dat je zo dicht bij de dieren komt. Bijzonder was ook de groep wilde honden die we in Thornybush tegen kwamen, zelfs de Ranger was hier enthousiast over. De neushoorn kwam later nog voldoende in zicht, met name in Hluhluwe.

We hebben een schooltje en een huisje van een Zulu familie bezocht tijdens ons verblijf in St. Lucia. Zeer indrukwekkend en ook zeker goed om de andere kant van ZA te zien.

Iets minder vonden we Swaziland, maar dat kwam, denken wij, omdat we aan de Oostkant van het land zaten en niet aan de Westkant. Toch ook wel weer leuk om het land door gereden te hebben en de verschillen in de diverse streken te zien, het huisje met olielampen gaf er wel een speciaal tintje aan.

Ithala is een park met 68 huisjes, er waren slechts 2 bezet. Dat gaf ons wel een raar gevoel. Het park zelf was erg mooi qua uitzichten, misschien in dat opzicht wel het mooiste park. Hier hebben we dieren gespot die we tot dan toe nog niet tegengekomen waren, maar het was toch minder spannend vanwege het ontbreken van de roofdieren.

Het is een bijzonder land. We zijn in dorpen geweest waar geen blanke te ontdekken was. We hebben ons echter toch geen enkel moment onveilig gevoeld. Ook niet in Johannesburg, waar we de laatste dag voor vertrek nog in een shopping mall rondgelopen hebben.

We zullen nog lang terug denken aan deze reis, en we denken er nu al aan om ooit eens een keer naar Kaapstad en omgeving te gaan. Jullie zien ons dan vast terug.

Nog voor jullie informatie, alles was perfect geregeld!