Beste allemaal,

De voorpret voor onze reis naar Zuid-Afrika begon bijna 1 jaar geleden, toen we op 6 oktober samen met Malou een heel fijn gesprek hadden en onze wensen en dromen vorm kregen. Al snel stond een prachtige reis op papier en begon het lange wachten…en inmiddels zijn we alweer ruim een maand terug van een geweldige belevenis. Nu alles (huishouden, werk en school) weer op de rails staat, beginnen we langzaamaan met het sorteren van alle foto’s en herinneringen, en is er tijd om even terug te kijken.

Allereerst bedankt voor jullie attente Welkom Thuis kaart, en de hulp tijdens de uitdagende start in Soweto. Uiteindelijk is dat prima afgelopen: we hebben de volgende dag een hele vroege (start 7:00) maar mooie tour gekregen van een hele aardige en enthousiaste gids die uit Soweto komt. Door het tijdstip was het heerlijk rustig bij alle bezienswaardigheden, dus eind goed al goed.

De reis was in 1 woord fantastisch:

  • De accommodaties waren echte pareltjes: afwisselend qua ligging en uitstraling, kleinschalig, gastvrij en met veel persoonlijke aandacht. Hoogtepunten voor ons waren KwaMbili, Nxala ranch en Redbourne Hilldrop. Het speciale diner in KwaMbili en de cadeautjes in Nzida/St Lucia voor onze trouwdag waren erg attent.
  • We zijn verliefd geworden op de mooie natuur, met name op de dieren! Toppunt waren de wildritten in KwaMbili, met veel uitleg en bijzondere ontmoetingen met het wild – van heel dichtbij! Dit smaakt absoluut naar meer… Maar ook het afwisselende landschap (van canyons en bergen tot de ruige Kaapregio) is prachtig!
  • Het land en de inwoners hebben diepe indruk op ons gemaakt, vooral de grote verschillen tussen arm en rijk, en de zichtbare armoede onderweg (letterlijk langs de kant van de weg). Maar we hebben ook veel vrolijkheid gezien, en genoten van de uitleg door inwoners over hun land/stam, de geschiedenis en de vele (klik)talen. Ook het bezoek aan een basisschool en dorpje in Swaziland was een hele bijzondere en leerzame ervaring (van beide kanten!).
  • Het reizen zelf is ook goed bevallen: afstanden waren prima te doen, links rijden viel reuze mee; het is alleen (met name in het noorden) uitkijken geblazen voor potholes en ‘wat’ hobbelig op de onverharde wegen 😉

We willen het hele Out in Africa team ontzettend bedanken voor deze reis; perfect in elkaar gezet en geregeld, een herinnering voor altijd!

* Bijgesloten een aantal overzichtsfoto’s van onze reis (fotocollages op mobiel gemaakt, dus geen originele kwaliteit, maar voldoende voor een goede indruk).

Baie dankie en groeten,

Familie Van Deventer