Hallo Yosta en Wayne,

Wij zijn inmiddels alweer enkele weken thuis van onze reis naar Zuid Afrika.
Wij hebben een fantastische reis gehad en we willen jullie graag bedanken voor het mede mogelijk maken daarvan.
Voor mij was het de 1e keer om zo zelf een reis te regelen en op eigen houtje dit te gaan doen. Het is ons prima bevallen en ik ben zeer blij dat we hiervoor gekozen hebben.

De accommodaties waren allemaal Prima. Zeker Iketla, Kwa-Mbili, en Nxala Range waren Top. Schitterend gelegen, zeer gastvrij en lekker kleinschalig. Service was er persoonlijk en zeer goed. Overal heerlijk vers fruit, uitgebreid ontbijt en vriendelijk personeel. Ook St. Lucia Guesthouse was een prima kleinschalige accommodatie waar we zeer gastvrij zijn onthaald. Ondanks dat we maar 2 weken weg zijn geweest, hebben we veel gezien, was het qua afstanden prima te doen en hebben we een schitterende en relaxte vakantie gehad.

Het was fijn om vanaf het vliegveld opgehaald te worden en de andere morgen de auto afgeleverd te krijgen. Airport Game Lodge was een prima accommodatie hiervoor. Wellicht dat we een volgende keer kiezen voor een auto die iets meer toegerust is om de vele zandwegen/modder wat makkelijker te berijden.

De Iketla Lodge was een mooi gelegen, gastvrije en gezellige accommodatie om van daaruit de omgeving te verkennen. Helaas hadden we langs de panoramaroute veel last van mist en regen waardoor we de mooie uitzichten gedeeltelijk gemist hebben . We hebben langs de panoramaroute geluncht bij “de Boskombuis”. Gelegen in “the middle of nowhere”, schitterend daar en heerlijk eten. Zeker aan te bevelen.

Het hoogtepunt van onze vakantie was zeer zeker ons verblijf op Kwa-Mbili Game lodge. Alleen daarvoor zou ik al een keer terug willen. Was een heel fijn verblijf waar we echt verwend zijn: Een prachtig prive diner bij het uitkijkpunt van de lodge gehad, onthaald met een taart op mijn verjaardag, een gezellige braai gehad en ontzettend veel gezien en geleerd bij onze persoonljke game drives.

We hebben zelf nog heel veel rondgereden in Kruger, Hluhluwe-Imfolozi en de wetlands bij St. Lucia. Ook heel veel gezien en genoten maar de persoonlijke game drives waren echt Top (mede door de uitleg en verhalen die we daarbij van Brandon hebben gekrgen).

De tussenstop op de Nxala Ranch was ook heerlijk. Ook hier zijn wij zeer gastvrij onthaald. Een zeer mooie accommodatie en hebben we een leuk rondleiding gehad over de ranch en geleerd over de geschiedenis van het land van de Bushmen en Shaka-Zulu.

Zoals jullie al aangegeven hadden was de Montusi Moutain Lodge een schitterend gelegen luxe verblijf. Heerlijk eten. Helaas hebben we vanwege de mist en de bewolking slechts een glimp van het amphitheater op kunnen vangen, wel hebben Corlijne en Jasper hier nog een paar mooie Hikings gedaan.

Bijgaand nog een paar foto’s en nogmaals bedankt voor jullie bijdrage aan deze vakantie.

Groet,
Lidy Kouw