Hallo team van Out in Africa,

We zouden jullie nog feedback geven n.a.v. onze reis. Om maar met de deur in huis te vallen, het was een geweldige reis van begin tot eind. We nemen jullie even mee langs de reis.

 • 2 keer prima met KLM gevlogen. Bij aankomst in Arusha prima opgevangen door chauffeur en daarna ook in hotel door Simon van Comfort Safaris met een prima briefing. Goede start met ook nog even prima eten. Zeer gast vrij in Korona House en uitstekend als start hotel. Ook meteen lekker in stijl.
 • Safari in Arusha National Park was prachtig, heel groen, veel beesten.
 • Daarna naar Mto wa Mbu…. Wat een leuk dorp. De rondleiding was super. Met kinderen aan de hand en meteen van alles gezien, ongedwongen en zeer gastvrij. Aanrader als je wat wilt begrijpen van het leven aldaar.
 • In de middag naar Lake Manyara en weer prachtige safari.
 • Twiga Logde was zeer gezellig, we mochten aansluiten bij een gezellig feestje dus nog even voetjes van de vloer.
 • Vroeg op, via Ngogongoro door de Serengeti met die dag al leeuwen en luipaard in boom. Lange dag met onnoemelijk veel beesten. Verblijf was gewijzigd naar Serenity of The Lake, aan het Lake Victoria. Waanzinnige bungalow, met heeeel veel ruimte. We hebben foto’s. Prachtig gelegen. Lekker gegeten.
 • Volgende dag vissersdorp bezocht, kanotocht gedaan en bezoek school. Uitleg door lerares en ook met kinderen die prachtig voor ons hebben gezongen. Superleuk.
 • In de middag uitgerust bij zwembad. Was prima.
 • Volgende dag op weg naar Ndutu. Veel leeuwen in de ochtend, erg gaaf, zowel hoog in bomen als hun prooi etende als in het veld. Daarnaast 2 keer cheeta’s, nijlpaarden, krokodillen, hyena en migratie gnoe en zebra gezien. Indrukwekkend.
 • 1830 in Ndutu. Gave lodge, goed eten en dieren voor de deur. Prachtige ligging.
 • Toen een prachtige dag rond de lodge, waar we 90 procent van de dag niemand anders tegenkwamen. Half uur bij 2 cheeta’s gebleven nadat we ook al 4 imposante mannetjes leeuwen hadden gefotografeerd waarvan 1 met vrouwtje. Alles wel weer gezien, met ook als toppunt 25 olifanten bij elkaar in alle maten. En ook veel roofvogels hier.
 • Toen de volgende dag door naar de krater. Mooi weer met fantastische vergezichten. Ook hier veel leeuwen, 1 neushoorn op grote afstand, hyena’s, olifanten etc….prachtige dag en anders dan de rest.

Tot zover de safari, afgesloten in de Country Lodge waar we nog een gezellige avond met Nederlanders hebben gehad.

De volgende dag door naar Zanzibar. Prima geregeld, gevlogen met Tropical Air. Ging goed, weer goed goed opgevangen en afgeleverd bij Pongwe Beach Hotel. Omdat de beschrijving over Pongwe Beach Resort sprak bij hun even zoeken maar in 5 minuten opgelost.

Wat een fraai hotel. Ligging is fantastisch. We snappen niet dat de kamers eenvoudig worden genoemd. Wij hadden een kamer van 65 (!) vierkante meters, met een privé zwembad, uitzicht op zee. Alles er op en er aan.

Zoals jullie al aangeven is het eten super en is dit voor stellen een super locatie. We zijn er 5 dagen niet vanaf geweest. De safari was gaaf, maar ook af en toe vroeg opstaan en dus kozen we voor rust. Wat hier wel in extremis mogelijk is.

Laatste dag terug met Flightlink. Klein vliegtuig voor 11 mensen maar verder ok. Nog wat gegeten in hotel, goed geregeld en toen naar vliegveld.

Tsja wat zouden we dan moeten zeggen als kritiek….niks. Hooguit dat Pongwe Bay Resort en Beach Hotel dus verschillend zijn. Maar verder weten we niks. Het was zoals safari, safari moet zijn, en Zanzibar was het Bounty Eiland.

Een grote plus ook voor de chauffeur. Zeer ter zake kundig, ontzettend scherp, hij zag dingen die bijna onmogelijk waren en het was een ontzettend aardige vent en uitstekend chauffeur. Leuk was ook dat we het leven in Tanzania en Nederland goed konden bespreken.

We sturen graag foto’s of andere dingen op verzoek, maar vanuit ons veel dank voor deze mooie reis. Ik heb er genoeg gemaakt maar beter als deze zijn ze nooit geweest!

Dank en groet