Beste mensen van Out in Africa,

Hierbij een klein verslag/feedback van onze reis Namibië/ Botswana.

We begonnen in Terra Africa in Windhoek: een zeer gastvrij onderkomen. De avond dat wij er waren hebben de eigenaren gekookt en konden we mee eten. Het was bijzonder. we houden daardoor ook een goede herinnering aan dit verblijf. Eén nacht in Windhoek is wel genoeg.

Daarna gingen we naar Naukluft Camp: een hele mooie plek met een schitterend onderkomen en waar we een hele mooie wandeling hebben gemaakt met kletterstijgen.
Deze plek is echt een aanrader.

Naukluft, Namibië

Kletterstijgen bij Naukluft. Foto: Henk & Ria

De volgende dag naar Desert Camp: deze self-catering is een uitstekende plaats om naar de Sossusvlei te gaan en ligt op een mooie plaats. Van Desert Camp gingen we naar Pebblestone House in Swakopmund: prima onderkomen. Een schitterende tocht. Wat ons betreft vonden we Walvis Bay een mooiere plek, zeker met de boulevard met de flamingo’s en pelikanen. Wel een leuke safari gedaan naar kleine dieren in de woestijn.

Toen via Cape Cross Pelsrobben naar Twyfelfontein Country Lodge: Een hele mooie locatie, maar het personeel is hier iets minder gastvrij (maar dat hoeven ze waarschijnlijk niet te zijn, komt toch wel vol). Wel een schitterende rit. Daarna richting Palmwag Lodge: ook hier weer een mooi onderkomen met vriendelijke mensen. De eerste nacht waren we de enige gasten (hoezo vroeg boeken i.v.m. drukte?). Daar de geboekte Damaraland Wildlife gedaan. Met een zeer vriendelijke gids acht uur op pad geweest en gezocht naar wild. Dag 10 naar Opuwo Country Hotel: ook hier kan je merken dat de locatie toch wel vol komt. Maar we hadden Opuwo niet willen missen met de bevolking en het bezoek aan de Himba’s. En ook de reis hier naar toe was weer schitterend. Echt fijn dat jullie dit nog hadden kunnen regelen voor ons.

Bezoek aan de Himba’s. Foto: Henk & Ria

En toen naar het Etosha National Park. De eerste nacht in Dolomite Camp: Dit was een schitterende plek, hoog op een heuvel uitkijkend op een waterplaats. De andere onderkomens waren ook prima. We hebben veel wild gezien.

Vanuit het Etosha gingen we naar Kaisosi River Lodge en daarna naar Camp Kwando: ook dit was een bijzonder onderkomen op een mooie plek. Waar we de lokale bevolking hebben bezocht een boottocht en een wildrit hebben gedaan. En de eerste avond na het diner werden we door het personeel toegezongen, fantastisch!! Dit is echt een aanrader om gasten naar toe te sturen.

Caprivistrip, Namibië

Bezoek aan lokale bevolking. Foto: Henk & Ria

Vanuit Camp Kwando gingen we naar The old House in Kasane: eenvoudig onderkomen, maar voor de gasten vriendelijk en behulpzaam. Het Chobe park is FANTASTISCH. Hier een boottocht en wildrit gedaan en naar de Victoria Watervallen geweest. Het Chobe Park is zo mooi!!!!

Van the Old House naar Planet Baobab: leuke ronde leemhuisjes. Wel een beetje koud, maar niet willen missen. Waar heel veel Baobabs staan. Hier vanuit de Ntwetwe Pan Quad Bike Excursie gedaan. Na een ochtend relaxen, ’s middags weggegaan. Eerst twee uur(!!) met een 4×4 voertuig naar de meerkatten geweest. Daarna naar de quad bikes. Hiermee gingen we de zoutpannen op. Na ongeveer een uur gereden te hebben kwamen we bij ons kamp. Het was koud en het waaide enorm. De gidsen hebben heerlijk gekookt en daarna kregen we een warme kruik mee on bed in. Een onvergetelijke ervaring. Zoveel sterren en zo donker. Maar ook dat het rond één uur al weer een beetje licht wordt door de maan. ’s Morgens na zonsopgang theetje gedaan en weer 2 uur terug naar Planet Baobab waar we een ontbijt kregen. Daarna heerlijke douche genomen en weer verder met onze reis.

Vanuit Baobab naar Audi Camp: mooie tenten langs de rivier. Hier ook vriendelijke mensen. Hier de 2-daagse mokoro tocht gedaan. De mokoro tocht viel een beetje tegen. ’s Morgens moesten we om half acht bij de receptie zijn. We gingen eerst 1,5 uur met een 4×4 naar de plaats waar de mokoro’s lagen. Hier moest alles ingeladen worden en gingen we ongeveer half tien varen. Na 5 kwartier varen waren we op onze campingplaats. We hadden verwacht dat deze vaartocht langer zou zijn. In de omschrijving stond dat we rekening moesten houden met rust voor de gidsen. We dachten dat dit ongeveer twee uur zou duren. Maar we hebben ons van voor elf uur tot vier uur ’s middags moeten vermaken voor ons tentje. Daarna hebben we een wandelsafari gedaan tot zes uur. Toen had de kok gekookt en daarna even gekletst en naar bed. De andere morgen om zes uur opstaan want om half zeven gingen we ongeveer een half uurtje varen naar een ander eiland voor een wandelsafari van twee uur en daarna weer terug. Daar hebben we van half elf tot half twee ons weer moeten vermaken voor we weer terug gingen naar de 4×4 om ons terug te brengen naar Audi Camp. Misschien is het handig om mensen voor af in te lichten over de wandelsafari ‘s, die ook hierin zitten (dit vonden wij wel een belevenis). Maar van een 2-daagse mokoro-tocht hadden we meer vaaruren verwacht. Dan kunnen jullie misschien een dagtocht aanbevelen.

We hopen jullie een beetje indruk en ervaringen te hebben gegeven over onze reis. Alles was goed geregeld. De auto, vliegreis, onderkomens; alles prima. Nog één opmerking: de aantal kilometers waren soms wel heel wat meer als omschreven. Voor ons geen probleem omdat we altijd vroeg op pad gingen, maar voor andere reizigers misschien een probleempje? Het laatste onderkomen, Zelda Guest & Game Farm was ook een prima plek. Geen bloemetjes en safari dekbedden, wel basic, maar goed. Nogmaals bedankt! Als jullie meer info willen, horen we het graag.