Bent u van plan om binnenkort een vakantie te boeken naar Zuid-Afrika? Of bent u gewoon op zoek naar reisinspiratie? Als meest toegankelijke, en tegelijkertijd het meeste gevarieerde land in het zuiden van Afrika, is Zuid-Afrika nog steeds de populairste bestemming onder onze klanten. Wij gaan even kris kras door Zuid-Afrika met 3 mooie reizen.

Safari op zijn puurst

Voor de echte natuurliefhebber is er de ‘Zuid-Afrika puur safari’. Deze prachtige reis staat helemaal in het teken van de ‘bush’. Op verschillende manieren kunt u binnen een relatief korte periode alle aspecten van de authentieke Afrikaanse safari ervaren. Tijdens een verblijf in Kruger National Park kunt u met uw eigen auto op zoek naar dieren. Dit park is wereldberoemd om zijn enorme wildconcentraties en is met een lengte van 350km bijna net zo lang als België. Terwijl u langzaam van kamp naar kamp rijdt, verblijft u in verschillende Rest Camps en ziet u ongetwijfeld veel wilde dieren. Met een beetje geluk kunt u de ‘Big Five’ na deze dagen al aanvinken op uw checklist. Maar niet getreurd als dit niet het geval is. In het tweede deel van deze reis gaat u op Privé Safari. U verblijft in erg mooie en vaak romantische accommodaties in een privé-natuurreservaat. Onder leiding van een ranger en een tracker (lees: een spoorzoeker die gespecialiseerd is in het zoeken van dieren) gaat u in een speciaal aangepast open safarivoertuig met 4×4 wielaandrijving op zoek naar dieren. Deze spannende zoektochten naar dieren duren gemiddeld 2 tot 3 uur en bij een verblijf in een Privé Safari lodge zijn dagelijks twee wildritten inbegrepen. Naast de wildritten, zijn alle maaltijden inbegrepen en soms ook wandelingen. Deze mooie reis wordt afgesloten met een overnachting aan de Panoramaroute. Een bekend gebied in Zuid-Afrika waar over een relatief korte afstand veel mooie vergezichten, watervallen en rotsformaties te bezichtigen zijn. Kortom, een betaalbare reis waarbij geen lange afstanden hoeven te worden afgelegd, maar die een onvergetelijke indruk achter zal laten.

Luipaard in de winter - Kris Kras door Zuid-Afrika reizen met Out in Africa; de 3 mooiste reizen

Voor meer informatie zie reis 1019.

Wilt u meer weten over het rijke dierenleven in Afrika? Een goede Nederlandstalige gids is de Afrika Safarigids van Ruud Troost. Deze bevat basisinformatie over zoogdieren, reptielen, vogels en nationale parken in Afrika. Hij kost ca. € 39,95 maar als u actiecode cheeta  invoert krijgt u 15% korting

 

Kaaps Genoegen

Genieten tussen de internationale jetset in Camps Bay, wijn proeven op één van de vele prachtige wijnboerderijen in Franschhoek en walvissen spotten langs de Kaapse kust? Dit kan allemaal tijdens de reis ‘Zuid-Afrika Rondje Kaap 2 – Comfortabel niveau’. Tijdens deze reis ervaart u zowel de prachtige Kaapse kust als het unieke binnenland. De reis biedt een mooie afwisseling tussen natuur en cultuur. Verblijvend in bijzondere en comfortabele accommodaties reist u vanuit Kaapstad in een cirkelroute door de westelijke en oostelijke kaapprovincies. De Tuinroute is één van de (vele) hoogtepunten van deze reis. De Tuinroute wordt niet zo genoemd omdat er veel mooie tuinen zijn, maar naar de ongerepte kustlijn en vele natuurlijke groene ‘tuinen’ in dit lieflijke deel van Zuid-Afrika. Hij strekt zich uit van Tsitsikamma in het oosten tot Mosselbaai in het westen. Langs deze Tuinroute kunt u overnachten in een van onze favorieten bestemmingen in heel Afrika, Hog Hollow Country Lodge. De inrichting, de sfeer en de bediening in deze lodge zijn ongeëvenaard. U kunt bijvoorbeeld vanuit Plettenberg Bay boot safari’s maken. Tegenover deze prachtige Tuinroute staat De Karoo, de benaming voor het uitgestrekte gebied dat het grootste deel van het centrale en westelijk deel van het binnenland van Zuid-Afrika beslaat. Het betekent ‘het dorstige land’ in de Hottentot taal en is dan ook zeer dun bevolkt. U verblijft hier in bijzondere en gastvrije guesthouses, waar de omgeving uitnodigt tot ontdekken. En hoewel deze reis voornamelijk in het teken staat van cultuur en natuur, kunt u ook nog op Privé Safari in de buurt van Addo National Park!

Kris Kras door Zuid-Afrika, mooiste routes, hoogtepunten

Interesse? Zie reis 1008

Alle hoogtepunten van Zuid-Afrika in één reis

Een onmisbare reis in het lijstje van de 3 mooiste Zuid-Afrika reizen is de: ‘Zuid-Afrika Hoogtepunten 2’. De naam van deze reis zegt eigenlijk al genoeg. Deze klassieker loopt van Kaapstad naar Johannesburg (of andersom) en komt langs de vele hoogtepunten die Zuid-Afrika rijk is. De hoeveelheid indrukken in één reis is zeldzaam! De variatie waar Zuid-Afrika zo bekend om staat komt in deze reis duidelijk naar voren met een mix van natuur, cultuur, geschiedenis, avontuur en ontspanning. Dit voorbeeld is geschikt voor reizigers die van een flink reistempo houden. U kunt dan zowel de westelijke en oostelijke kaapprovincies bezoeken als het noordoosten van Zuid-Afrika.  Tijdens deze reis kunt u genieten van de vele verschillende Zuid-Afrikaanse landschappen. Safari’s in zowel Kruger National Park als in een privé-natuurreservaat waar u in een veel stiller natuurgebied onder leiding van een ranger en tracker in een open 4×4 voertuig op zoek gaat naar dieren zijn inbegrepen. In St. Lucia kunt u boottochten maken over de moerassen van Isimangaliso Wetlands Park, die bekend staan om de aanwezigheid van grote hoeveelheden nijlpaarden en krokodillen. In de Drakensbergen zijn prachtige wandelingen te maken met adembenemend uitzicht op het Amfitheater. In Swaziland en Zululand kunt u in contact komen met ‘the locals’ en u kunt uitkijken over bijzondere vergezichten, rotsformaties en watervallen langs de Panoramaroute. In Kaapstad krijgt u een uniek deel van Afrika zien met zijn vele bekende attracties zoals de Tafelberg, Robben eiland en Kaap de Goede Hoop en in de nabije omgeving van Kaapstad heeft u de mogelijkheid om te genieten van echte Zuid-Afrikaanse wijn op een van de vele wijnboerderijen. Deze goedgevulde reis bevat alle aspecten die men kan verwachten bij een reis naar Zuid-Afrika én meer!

Kris kras door Zuid-Afrika - Kruger National Park - Olifanten op onverharde weg

Olifanten op de weg in Kruger National Park

Bekijk reis 1002 voor meer informatie.