Ieder land in zuidelijk Afrika kent een aantal bijzondere, exclusieve accommodaties. Zo ook Namibië. Zeker aan reizigers voor wie een mooie ligging en een adembenemend uitzicht erg belangrijk is, zouden wij Namibië aanbevelen. Namibië staat bekend vanwege de prachtige natuur en landschappen, dus het is niet zo gek dat de lodges vaak gebouwd zijn in dezelfde prachtige stijl als de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan accommodaties die tussen de rotsen liggen en helemaal opgaan in de rotsformaties. Wij laten graag iets zien van een aantal exclusieve bestemmingen in Namibië. En dan niet alleen per se luxe lodges, maar ook adressen die opvallen door ligging, bouw, sfeer en service.

Enkele voorbeelden van plekken in Namibië waar je dit soort lodges kunt vinden:

  • De Sossusvlei
  • Twyfelfontein
  • Damaraland
  • Etosha National Park

DE SOSSUSVLEI

De “Sossusvlei” is één van de meest bekende hoogtepunten van Namibië, samen met het Etosha National Park. De Sossusvlei ligt midden in het Namib Naukluft National Park, een uitgestrekt natuurgebied dat bekend is vanwege de rode zandduinen. Als de zon laag staat, verschijnen er prachtige schaduwen op de duinen en dit is één van de redenen die het landschap zo fotogeniek maakt.

Exclusieve bestemmingen in Namibie - Sossusvlei, Namib Naukluft NP, Namibie

Een adembenemend gezicht: de steile rode zandduinen met hun schaduwen

Het is natuurlijk niet zo gek dat er in zo’n prachtig gebied meerdere luxe en exclusieve lodges gevestigd zijn. Zo is er bijvoorbeeld één lodge bínnen de hekken van het park gevestigd. Uiteraard een stuk duurder dan de meeste lodges net buiten het hek, maar het is de investering zeker waard. Vanuit de lodge heeft u een prachtig uitzicht op de woestijn en het voordeel is dat u eerder het park in kunt gaan. Aan het einde van de dag kunt u ook iets langer in het park blijven, terwijl dagbezoekers zich naar de uitgang moeten haasten.

Exclusieve bestemmingen in Namibie - Sossus Dune Lodge, Sossusvlei, Namib Naukluft NP, Namibie

De enige lodge bínnen de hekken van het Namib Naukluft NP

Exclusieve bestemmingen in Namibie - Sossus Dune Lodge, Sossusvlei, Namib Naukluft NP, Namibie

Alle huisjes hebben hetzelfde spectaculaire uitzicht op de Namib woestijn

Exclusieve bestemmingen in Namibie - Sossus Dune Lodge, Sossusvlei, Namib Naukluft NP, Namibie

Maar ook buiten het park zijn zeer bijzondere lodges te vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld ook enkele plekken waar u letterlijk onder de sterren kunt slapen.

Exclusieve bestemmingen - Le Mirage, Sossusvlei, Namibie

Bron: Le Mirage

Exclusieve bestemmingen in Namibie - Le Mirage Desert Lodge, woestijn, Sossusvlei, Namib Naukluft, Namibie

Bron: Le Mirage

Exclusieve bestemmingen in Namibie - Namib Dune Star Camp, Sossusvlei, Namibie

Een unieke ervaring: slapen in de buitenlucht onder de indrukwekkende sterrenhemel! Bron: Gondwana

TWYFELFONTEIN

Ook Twyfelfontein is een mooi voorbeeld van een uniek woestijnlandschap. In plaats van zandduinen kenmerkt dit landschap zich juist weer door prachtige rotsformaties, ook met een bijzondere roodbruine kleur.

Exclusieve bestemmingen in Namibie - Camp Kipwe, Twyfelfontein, Namibie

Het prachtige rotsachtige landschap van het Twyfelfontein gebied

In deze omgeving zijn enkele zeer mooi gelegen lodges te vinden, welke letterlijk in de rotsen gebouwd zijn. Tijdens de bouw ervan was het doel om de lodges helemaal op te laten gaan in de omgeving en dat is goed gelukt. Vanaf een afstand lijken het net alleen maar rotsen, pas als je dichterbij komt zie je dat er een lodge gevestigd is.

Exclusieve bestemmingen in Namibie - Camp Kipwe, Twyfelfontein, Namibie

Verscholen tussen de rotsen vind je de meest bijzondere lodges

Exclusieve bestemmingen in Namibie - badkamer, buitendouche, Camp Kipwe, Twyfelfontein, Namibie

DAMARALAND

In het Noord-westen van Namibië vind je het nog niet zo heel bekende Damaraland. Damaraland heeft een ruig woestijnlandschap en een beperkt aanbod aan accommodaties. De lodges die er te vinden zijn liggen vaak afgelegen en zijn in sommige gevallen niet eens met eigen auto te bereiken – zelfs niet met een 4×4. De tocht ernaar toe kan logistiek gezien dus een uitdaging zijn, maar uiteindelijk is dit het meer dan waard. Vaak zijn deze lodges ook wat hoger gelegen, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de uitgestrekte vlaktes – Namibië op zijn best.

Het ruige landschap van Damaraland

Een sfeerimpressie van een paar van dit soort adressen in ons netwerk:

Exclusieve bestemmingen in Namibie - Etendeka Camp, Damaraland, Namibie

Exclusief betekent niet altijd luxe, maar bijzonder is het zeker: een bucket shower in de open lucht!

Exclusieve bestemmingen in Namibie - Etendeka Camp, Damaraland, Namibie

Met dit uitzicht vanuit de tent is luxe ook eigenlijk helemaal niet nodig…

Exclusieve bestemmingen in Namibie - Desert Rhino, Damaraland, Namibie

Afgelegen, maar prachtig! Bron: Wilderness

Bron: Wilderness

Exclusieve bestemmingen in Namibie - Desert Rhino Camp, Damaraland, Namibie

Wakker worden met dit uitzicht, niet verkeerd toch? Bron: Wilderness

ETOSHA NATIONAL PARK

De tweede belangrijkste toeristische trekpleister van Namibië is het Etosha National Park, één van Afrika’s bekendste wildparken. Het park heeft zijn naam te danken aan de Etosha Pan, een enorm droog meer met een witte zoute korst. Wat Etosha zo bijzonder maakt zijn de vele waterbronnen en drinkplaatsen langs de rand van de Pan. Verder is het landschap erg plat en open, wat het opsporen van dieren erg gemakkelijk maakt.

Genoeg wild te zien op de vlaktes van Etosha National Park

In het park zijn verschillende kampen te vinden die in beheer zijn van de Namibische parkenraad, waarvan de meeste met eenvoudige accommodatie. Er zijn echter ook twee luxere kampen, één in het stille westelijke gedeelte en één met een direct uitzicht over de zoutpan.

Exclusieve bestemmingen in Namibie - zwembad, Dolomite Camp, Etosha NP, Namibie

Een echt pareltje tussen de kampen van de parkenraad in het stille westen van Etosha

Voor wie échte luxe wil tijdens een bezoek aan Etosha, kan beter net buiten het park verblijven in een private game reserve. Hier zijn enkele zeer luxe lodges te vinden. Van hieruit kun je dan ritten maken naar Etosha, of eventueel een game drive boeken onder leiding van een gids.

Exclusieve bestemmingen in Namibie - boomhut, Tree Top Camp, Onguma, Etosha, Namibie

Deze lodge in een private game reserve beschikt over slechts 4 boomhutten: exclusiever kan bijna niet!

Exclusieve bestemmingen in Namibie - boomhut, Tree Top Camp, Onguma, Etosha, Namibie

Deze boomhutten zijn volledig open (het slaapgedeelte kan ’s nachts wel worden afgesloten) en beschikken uiteraard over een buitendouche

Dan een paar in het nóg luxere segment om bij weg te dromen:

Exclusieve bestemmingen in Namibie - The Fort, Onguma, Etosha NP, Namibie

Exclusieve bestemmingen in Namibie - The Fort, Onguma, Etosha, Namibie

ONS ADVIES

Namibië wordt de laatste jaren steeds populairder. Omdat het aanbod aan accommodaties vrij beperkt is, zijn sommige adressen al meer dan een jaar van tevoren volgeboekt. Zéker voor de exclusieve lodges is het raadzaam om er op tijd bij te zijn. Geïnteresseerd in een dergelijke mooie reis? Neem dan contact met ons op voor een uitgebreid en vrijblijvend reisvoorstel. Voor een reis door alleen Namibië, of bijvoorbeeld in combinatie met Botswana voor een prachtige fly-in safari. U kunt natuurlijk ook vast onze reizen bekijken. Wij adviseren u graag verder!